Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Η Δύναμη Κορώνειας έδωσε (Δυναμικά) το παρών της στο

KARATE OPEN SERIES 2018 στην Λαμία

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Χριστός Ανέστη και καλή σας ημέρα ,Τετάρτη σήμερα 18 Απριλίου και ο καιρός δείχνει να είναι καλός τουλάχιστον προς στιγμήν ,ελπίζω βέβαια και η διάθεση σας να είναι καλή για να περάσει και αυτή η ημέρα με όμορφα συναισθήματα και θετική ενέργεια μιας και ο ήλιος σίγουρα μας ''μεταδίδει''μια θετική αύρα .Χτες λοιπόν έκανα μια ανάρτηση στην ομάδα μας στο facebook με θέμα τον καθαρισμό των χωραφιών εντός κατοικημένης περιοχής ,σπεύσατε λοιπόν να κάνετε τα σχόλια σας και σας ευχαριστούμε όλους γ'αυτό μιας και οι ιδιοκτήτες δεν κάνουν τα πεπραγμέναδηλ να καθαρίζουν τα ιδιόκτητα χωράφια τους από χόρτα ύψος και 2 μέτρων σε μερικές περιπτώσεις ,είπαμε ότι όυτε κακοί θέλουμε να γίνουμε σαν γείτονες ούτε να φτάνουμε στα άκρα ,και αν υπάρχει το όποιο θέμα με χωράφια σε κατοικημένη περιοχή που τα έχουν στην δικαιωδοσία τους πολλοί κληρονόμοι μαζί καλό θα ήταν να συνενοούνται όλοι για την καλύτερη λύση ,γιατί όπως λέει ο λαός δεν υπάρχει δεν μπορώ ...υπάρχει δεν θέλω .Να δούμε όμως παρακάτω μια διάταξη απο τον υπουργό κ Σκουρλέτη ( καλά δεν τον πάω αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ) που η εφημερίδα Καθημερινή την είχε σε άρθρο της .

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 16.910.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το εν λόγω ποσό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους Δήμους, για τη χρηματοδότηση Προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, με σκοπό την άμβλυνση των κινδύνων, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, αλλά και για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και εκτάσεις.

Επίσης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα και εργασίες προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης κυρίως στη ζώνη μίξης δασών – πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών συγκροτημάτων, καθώς και συντήρησης και βελτίωσης του δασικού οδικού δικτύου.

Τέλος, ενισχύεται η εθελοντική δράση σε επίπεδο ΟΤΑ Α΄ βαθμού, ενώ παράλληλα καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν από την έλλειψη σε εξοπλισμό, λειτουργικά έξοδα και την κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων για την ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

πηγή-Kathimerinι.gr ......-blog-B2Green 

Μπορείτε και εσείς να δείτε στις σελίδες αυτές αυτό το άρθρο από την Καθημερινή ,βέβαια δεν ξέρουμε αν αναφέρετε για όλους τους δήμους αλλά νομίζω πως αυτό μας δίνει η σελίδα να καταλάβουμε ,τώρα αν δεν είναι μέσα ο δήμος μας δυστυχώς λυπούμαστε γιατί ή το κάνεις για όλους ή για κανέναν ,ευχόμαστε λοιπόν να είναι ο κ Σκουρλέτης σωστός με όλους τους δήμους της χώρας μας.

Αυτά για τον καθαρισμό των χωραφιών ειδικά σε κατοικημένες περιοχές και δείτε πόσα χρόνια τώρα υπάρχει ο νόμος αυτός περί καθαρισμό χωραφιών 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ∆ΙΑΤΑΞΗ υπ’ αριθ. 4
Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών σε οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους που
βρίσκονται µέσα ή κοντά σε κατοικηµένες περιοχές.

(ΦΕΚ 724/Β/22-12-1987)
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Αθήνα σήµερα στις 26 του µήνα Νοεµβρίου του έτους 1987, ηµέρα της εβδοµάδας Πέµπτη ο
Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώµατος Βασίλειος Αλάµαρας έχοντας ως σκοπό την
αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς σε οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους
που βρίσκονται µέσα ή κοντά σε κατοικηµένες περιοχές και αφού λάβαµε υπόψη τις
διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 616/1977 «περί εκδόσεως Πυροσβεστικών ∆ιατάξεων»
καθορίζουµε:
Άρθρο 1
1. Οι ιδιοκτήτες ή µε οποιοδήποτε τρόπο εκµεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων
χώρων που βρίσκονται µέσα σε κατοικηµένες περιοχές ή κοντά σ΄ αυτές και µέχρι απόστασης
εκατό (100) µέτρων, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην
αποµάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται µέσα σ΄ αυτά, προς αποτροπή
του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Την ίδια υποχρέωση έχουν το ∆ηµόσιο, οι Οργανισµοί
Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νοµικά Πρόσωπα, Οργανισµοί κ.λ.π., εφόσον είναι κάτοχοι τέτοιων
χώρων.

2 Στους χώρους που αναφέρονται στην προηγούµενη παράγραφο απαγορεύεται το άναµµα
φωτιάς κατά το χρονικό διάστηµα από 1ης Μαΐου µέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.
Άρθρο 2
1. Oι παραβάτες της διάταξης αυτής διώκονται και τιµωρούνται σύµφωνα µε τις διατάξεις
του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, εφόσον µε άλλη διάταξη δεν προβλέπεται µεγαλύτερη
ποινή.
2. Η εκτέλεση της διάταξης αυτής ανατίθεται στα αρµόδια Πυροσβεστικά όργανα, η δε ισχύς
της αρχίζει από τη δηµοσίευσή της στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα 26 Νοεµβρίου 1987
Ο Αρχηγός
Βασίλειος Αλάµαρας

Όπως λοιπόν διαβάζετε και εσείς αυτός ο νόμος ισχύει από το 1987 ελπίζουμε να ισχύει για να μπορείτε να τον'' εφαρμόσετε'' αλλά δυστυχώς δεν νομίζω να εφαρμόζεται ,οπότε όσοι έχετε προβλήματα τέτοιου είδους ξέρετε πλέον που να απευθυνθείτε βάση νόμου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Για σήμερα αναμένονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές λασποβροχές το μεσημέρι και απόγευμα, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

 

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη μέχρι το πρωί αλλά και αργά τη Νύχτα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.



Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/prognwsh-emy/story/877907/kairos-tora-synexizontai-kai-tin-tetarti-oi-laspovroxes-epimenei-i-skoni-pics#ixzz5D0At5y00

Για σήμερα αναμένονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές λασποβροχές το μεσημέρι και απόγευμα, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

 

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη μέχρι το πρωί αλλά και αργά τη Νύχτα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

πηγή-NewsBomb.gr 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

1506 Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

1521 Ο Μαρτίνος Λούθηρος, πρωτεργάτης της θρησκευτικής Μεταρρύθμισης παρακούει τις εντολές της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αρνείται να αποκηρύξει τα κηρύγματά του.

1902 Η Δανία είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί τα δακτυλικά αποτυπώματα ως αποδεικτικό μέσο.

1906 Καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πλήττει το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Οι νεκροί υπολογίζονται σε 3.000 και οι άστεγοι σε 300.000.

1912  Ο ρωσικός στρατός επεμβαίνει για να συντρίψει την απεργία των εργατών των χρυσωρυχείων στη Σιβηρία.

1926 Ο στρατηγός Πάγκαλος γίνεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

1932 Η Ελλάδα κηρύσσει επισήμως χρεοστάσιο. Οπως γνωστοποιεί στη σύνοδο της Κοινωνίας των Εθνών ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η χώρα αδυνατεί να καταβάλλει τις οφειλές της από τον εξωτερικό δανεισμό και αναστέλλει επί μία πενταετία την καταβολή των τοκοχρεολυσίων. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

1935 Πεθαίνει ο Παναΐτ Ιστράτι (Παναγής Βαλσάμης το πραγματικό του όνομα), ο επονομαζόμενος και Γκόργκι των Βαλκανίων, Ελληνικής καταγωγής Ρουμάνος συγγραφέας.

1941 Αυτοκτόνησε υπό το βάρος της διαγραφόμενης γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξανδρος Κορυζής

1955 Πέθανε ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, Γερμανός φυσικός, «πατέρας» της θεωρίας της σχετικότητας, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1921. Το 1933, με την άνοδο των Ναζί στην εξουσία έφυγε από τη Γερμανία και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ.

1967 Ο πυγμάχος, Μοχάμεντ Αλι, αρνείται να υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό, λόγω του πολέμου του Βιετνάμ και τιμωρείται με 5ετή φυλάκιση και πρόστιμο 10.000 δολάρια. Ακόμη, του αφαιρείται η άδεια πυγμαχίας και ο τίτλος του πρωταθλητή

1980 Η Ροδεσία μετονομάζεται σε Ζιμπάμπουε και ανακηρύσσει την ίδρυση της Δημοκρατίας της Ζιμπάμπουε, με ηγέτη το Ρόμπερτ Μουγκάμπε

1991 Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας, από εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια της δίκης για το σκάνδαλο Κοσκωτά

1996 Δεκαοκτώ έλληνες τουρίστες πέφτουν νεκροί και άλλοι δεκαέξι τραυματίζονται σε τρομοκρατική επίθεση φανατικών ισλαμιστών έξω από το ξενοδοχείο Europa στο Κάιρο. Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Γκαμά αλ Ισλαμίγια», που έχει ως στόχο ισραηλινούς τουρίστες.

πηγή-Thepressroom.gr

Κυρίες μου και κύριοι αυτά και για σήμερα να πω πως δεν ξεχνάμε τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς μας που ακόμη βρίσκονται αιχμάλωτοι στην Τουρκία εν καιρώ ειρήνης ,κανέις μα κανέις πλέον δεν ανοίγει το στόμα του να πει τι θα γίνει με αυτό το θέμα ,επίσης κλειστά παραμένουν τα στόματα και για την ονομασία του ψευδοκράτους των Σκοπίων ,μούγκα και γ΄'αυτό ,γενικά επικρατεί ένα χάος  με την εγληματικότητα να χτυπάει κόκκινο και με τα Έθνικά μας θέματα να μην υπάρχουν πουθενά για αυτους που κυβερνούν.Να περάσετε μια όμορφη ημέρα και με αισιοδοξία και προσευχή να σκέφτεστε πάντα θετικά .Εμείς εδώ μέσα στην μουσική στήλη του www.volvinews.gr θα τα πούμε αύριο Πρώτα Ο Θεός ,σε λίγο όμως θα βρίσκομαι στην ομάδα μας στο facebook για τις πιο όμορφες ευχές της ημέρας .Σας ευχαριστώ που και σήμερα θα επισκεφτείτε το άρθρο μου ,σας το λέω εκ των προτέρων μιας και είναι μεγάλη η επισκεψημότητα ,να είστε όλοι σας καλά ,να περνάτε ακόμη πιο καλά και φυσικά να χαμογελάτε....δεν είναι μεταδοτικό αλλά εσείς καντε το για τον εαυτό σας.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ







Καλημέρα φίλες και φίλοι μου...

Έχουμε αγωνιστική δράση των πρωταθλημάτων Α΄Κ΄Β Κατηγορίας γιατί η Γ΄μας τελείωσε για φέτος,

οπού θα μας επιφυλάξουν πολλές συγκινήσεις.

Καλή Επιτυχία σ όλους.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΑΒΒΑΤΟ 21.04.2018

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)

Αρης Ξηροποτάμου - ΠΑΟ Ξυλούπολης 
Γήπεδο: Ξηροποτάμου - ώρα: 17.00

Δόξα Δρυμού - ΠΑΟΚ Ανοιξιάς 
Γήπεδο: Δρυμού - ώρα: 17.00

Βρασίδας Βρασνών - Νέστωρ Οσσας 
Γήπεδο: Βρασνών - ώρα: 17.00 

Ηρακλής Μοδίου - Απόλλων Ζαγκλιβερίου 
Γήπεδο: Μοδίου - ώρα: 17.00

Δάφνη Ευαγγελισμού - Μ.Αλέξ. Μελισσοχωρίου 
Γήπεδο: Ευαγγελισμού - ώρα: 17.00

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.04.2018

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(28η αγωνιστική)

ΑΕ Αμπελοκήπων - ΠΑΟΚ Σταυρού 
Γήπεδο: Δημ.Αμπελοκήπων (πλαστικό) - ώρα: 12.00

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(25η αγωνιστική)

Θύελλα Περιστερώνα - Κεραυνός Ωραιοκάστρου 
Γήπεδο: Περιστερώνας - ώρα: 17.00

Ελλήσποντος Μαδύτου - Εθνικός Πυλαίας 
Γήπεδο: Μαδύτου - ώρα: 17.00

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πηγή από το www.epsm.gr

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Ήταν μια φορά ένας λαγός και ένας αρκούδος που περπατούσαν στο δάσος.

Έξαφνα μπροστά τους εμφανίζεται ένας χρυσός βάτραχος.

Η έκπληξη τους ήταν μεγάλη και πήγαν πιο κοντά για να δουν περί τίνος πρόκειται.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top