Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΣΧΟΛΑΡΙ
ΣΧΟΛΑΡΙ

Το Σχολάρι βρίσκεται στο ...

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

Δίπλα στο Φιλαδέλφιο ...

ΝΕΑ ΜΑΔΥΤΟΣ
ΝΕΑ ΜΑΔΥΤΟΣ

Ακολουθώντας την Εθνική Οδό ...

ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ
ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ

Στο ύψος της Απολλωνίας, ...

ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟ
ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟ

Το Νικομηδινό, άλλος ένας ...

ΔΟΣ ΜΟΙ ΠΑ ΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑΝ ΓΑΝ ΚΙΝΑΣΩ!

pasto1«Δος  μοι  πα  στω  και  ταν  γαν  κινάσω»

Η φράση ειπώθηκε από τον Αρχιμήδη ( 287 - 212  π. Χ.) που ως γνωστό ήταν Μαθηματικός και Φυσικός από την Μεγάλη Ελλάδα  (Συρακούσες της Κάτω Ιταλίας), όταν ανακάλυψε την λειτουργία των μοχλών, όπου με κατάλληλες ενέργειες κατάφερε να ανυψώσει ένα μεγάλο βάρος.

«Δώσε μου τόπο να σταθώ και την γη θα κινήσω».

Μεταφορικά σημαίνει, τις προϋποθέσεις που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει. Μια μικρή σχετικά βοήθεια για να αρχίσει ένα έργο, για να πραγματοποιηθεί ένας σκοπός. Για να φθάσει κάποιος σε ένα αποτέλεσμα…!

Τελείως ''συμπτωματικά'' λοιπόν για να χρησιμοποιώ την ρήση του Αρχιμήδη σε αθλητικό ρεπορτάζ και ιδιαίτερα σε ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ Σταυρού, ίσως κάτι να θέλω να πω...

Η ομάδα του ΠΑΟΚ Σταυρού ξεκίνησε φέτος μια φιλόδοξη προσπάθεια. Όνειρο και στόχος της από την αρχή, η ΑΝΟΔΟΣ. Δεν το έκρυψε από κανέναν, δεν δίστασε από μόνη της να αναλάβει τον χαρακτηρισμό του Φαβορί, δεν δείλιασε να στοχοποιηθεί έναντι κανενός αντιπάλου της που την περίμενε πλέον να την κερδίσει... Και πολύ καλά έκαναν και ο ΠΑΟΚ και οι αντίπαλες ομάδες. Έκαστος όπου ετάχθει....

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο ΠΑΟΚ Σταυρού ενισχύθηκε σε αφάνταστο βαθμό. Πολλοί και εξαιρετικοί παίκτες ήρθαν και πλαισίωσαν το ήδη εξαιρετικό υλικό που υπήρχε, το Δ/Σ δίνει καθημερινά την ψυχή του, ο προπονητής είναι από τους κορυφαίους και πλέον έμπειρους στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και όλα φαίνονταν ρόδινα και ιδανικά.  Απουσίες, τραυματισμοί, ελλείψεις, μπορουσαν να καλυφθούν και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ξεπεράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν μπορούσαν όμως να προβλεφθούν όλα...

Ίσως όμως να μη λογαριάστηκε καλά από την αρχή ο Εξωαγωνιστικός Παράγοντας. Αυτός που θέλει να γίνονται όμιλοι ''κοστούμια'' για κάποιους, να σφυρίζονται διάφορα περίεργα πράγματα... με δυό λόγια λοιπόν να δίνεται ένας ''μοχλός του Αρχιμήδη'' σε κάποιους άλλους... 

Τα γράφω αυτά όχι για να κλαφτεί ή να γκρινιάξει κανένας μας. Αντιθέτως, τα γράφω αυτά για να αποδείξω σε όλους όσους αγαπούν την Ιστορική Ερασιτεχνική ομάδα με τον Δικέφαλο Αετό στο στήθος, τον ΠΑΟΚ Σταυρού δηλαδή, ότι εμείς όλοι θα πρέπει να γίνουμε ''ο μοχλός'' της δικής μας ομάδας!

Με αδιάκοπη παρουσία σε κάθε παιχνίδι - τελικό (γιατί όλοι είναι τελικοί πλέον) που απομένει. Με ενίσχυση ψυχολογική και ηθική στα παιδιά και στους ανθρώπους της ομάδας. Με χαμόγελο και χειροκρότημα. Μαζί με την προσπάθεια των παικτών αυτός θα είναι ο μοχλός μας!

Κανένας μοχλός όμως δεν φτάνει από μόνος του, όταν δεν υπάρχει

το ''σταθερό σημείο'' να τον χρησιμοποιήσεις, ο τόπος για να σταθείς...  

paoksyn3

Ποιός είναι αυτός ο τόπος για τον ΠΑΟΚ Σταυρού; Ποιό είναι αυτό το ''Πα στω;''

Εδώ ίσως δυσκολεύουν τα πράγματα... Το σταθερό σημείο για τον ΠΑΟΚ Σταυρού, όπως και για κάθε άλλη ομάδα είναι η ΗΡΕΜΙΑ, τα ΛΙΓΑ λόγια ΖΑΧΑΡΗ και τα ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΛΙ που λέγανε οι παλιότεροι από εμάς. Κάθε άσκοπη γκρίνια, ειρωνία, απαξίωση και ανέξοδη κριτική από φωστήρες και παντογνώστες μόνο κακό κάνει και αγχώνει τους παίκτες. Τα έχουμε ζήσει δεκαετίες ολόκληρες τώρα αυτά. Τα έχουμε πληρώσει όλα αυτά. Πέσανε τα μαλιά μας να ακούμε ποδοσφαιρικούς Μεσίες που δεν πατάνε ποτέ στο γήπεδο και έχουν γνώμη για όλους και για όλα.

Αφήστε τους αυτούς...

Έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε και δεν κάνω την χάρη σε κανέναν να ασχοληθώ μαζί του προς το παρών. (Στο τέλος της χρονιάς ίσως...) Τα ίδια έκαναν και πέρσι όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Φτάνει. Βλέπετε η Αμερική ανακαλύφθηκε, ο τροχός και η πυρίτιδα ανακαλύφθηκαν και αυτά... και ίσως ''ωρίμασε'' η σκέψη σε κάποιους να ανακαλύψουν το σουτιέν!!!!!

Και εδώ χαμένοι βγαίνουν.... Ανακαλύφθηκε και αυτό!

«Νομίζουν κάποιοι, βασιλεύ Γέλων, ότι η άμμος είναι άπειρη… Αλλά εγώ θα προσπαθήσω να σου αποδείξω γεωμετρικά ότι οι αριθμοί που έφτιαξα ξεπερνούν ακόμη και τον αριθμό των κόκκων της άμμου που θα γέμιζαν όχι μόνο τη Γη αλλά και τον κόσμο όλον».
Αρχιμήδους «Ψαμμίτης»
 
Είναι μυστηριωδώς κωμικό το πώς η ελληνική γλώσσα χρησιμοποιεί την ίδια λέξη - άπειρο - για να χαρακτηρίσει το άτομο χωρίς πείρα και, ταυτόχρονα, για να αποδώσει την έννοια του ατέρμονου… του ατέλειωτου....
 
Καταναλώνουμε λόγου χάρην πολλά λόγια για την εμπειρία - απειρία των παικτών και καθόλου για το μεγαλείο και την διδαχή του ίδιου του άπειρου!
 
Εξίσου κωμικό προβάλλει το πόσο λίγα γνωρίζουμε οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα για τον άνθρωπο που υπερέβαλε κάθε άλλον στην εξέταση και στη μέτρηση του απείρου - αμέτρητου και μιλώ φυσικά για τον Αρχιμήδη.
Θα μου πείτε ίσως «και ποιος δεν γνωρίζει τον Αρχιμήδη; Ολοι γνωρίζουν το ότι πετάχτηκε από την μπανιέρα φωνάζοντας "Εύρηκα" όταν ανακάλυψε ότι ο όγκος ενός σώματος είναι ίσος με το νερό που ξεχειλίζει, ή ότι τον σκότωσε ένας Ρωμαίος επειδή του είπε "Μη μου τους κύκλους τάραττε"».
Σωστά. Ωστόσο ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που κράτησε η μνήμη μας, έπρεπε να μας καθοδηγούν πάντοτε . Διότι, αν είχαμε καταλάβει σε βάθος την σοφία που αυτός ο μοναδικός άνθρωπος μας άφησε, θα είχαμε γνωρίσει
το ''άπειρο μέγεθος της αξίας της απλής λογικής του ανδρός''.
 
Και έχοντας ένα τέτοιο πρότυπο στον τρόπο σκέψης μας, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο Αθλητικό, ίσως να μην είχαμε κατρακυλήσει στον κακό χαμό της σύγχυσης όπου ζούμε σήμερα…
 
Απλή λογική λοιπόν... ΗΡΕΜΙΑ και ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ομάδα!
ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ... ''ΑΠΕΙΡΗ'' ΑΠΛΟΤΗΤΑ!

paokag7

 

Θα κλείσω όπως άρχισα, πάλι με μια μεγάλη αρχαία ρήση....

Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος και επιτυχημένος θα ρωτούσα έναν - έναν τους παίκτες μας.... Φυσικά και θέλεις! Τότε τι σε εμποδίζει; Η ευτυχία σου, η επιτυχία σου, η προσπάθεια και η κατάληξη της εξαρτάται μόνο από εσένα.
 
Αυτό υποστήριζε ο Επίκουρος, ένας από τους πιο παρεξηγημένους στην εποχή του αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους.
 
Βέβαια αρκετά χρόνια μετά δικαιώθηκε απόλυτα..... Το βασικό εμπόδιο για την ευτυχία και την επιτυχία έλεγε ότι είναι το άγχος.
 
Το λεξικό μας λέει ότι άγχος είναι η συναισθηματική κατάσταση που χαρακτηρίζεται κυρίως από έντονη συνεχή δυσφορία και οφείλεται σε φόβο ή ανησυχία για κάτι. Η λέξη προέρχεται από το αρχαίο ἄγχω που σημαίνει στραγγαλίζω, πνίγω (ότι δηλαδή κάνει το άγχος στην ευτυχία.)
Μην αφήνετε κανέναν να σας αγχώνει με ανέξοδη κριτική και χλεύη!
 
Ο ΠΑΟΚ Σταυρού δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει να δικαιωθεί μετά από χρόνια όπως ο Επίκουρος ή ο Αρχιμήδης. Έχει την ανάγκη της διδαχής της σοφίας τους, μα και την καταιγιστική πίεση του χρόνου να προλάβει φέτος τον στόχο του. Να παλέψει γι΄αυτόν με όσες δυνάμεις έχει μέχρι τέλους. Να προσπαθήσει σε όσους αγώνες απομένουν, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Αετό Άνω Σταυρού, να κερδίσει όσο περισσότερους βαθμούς μπορεί.
Να βρει την ηρεμία, την γαλήνη, την αυτοσυγκέντρωσή του, τον μοχλό και το σταθερό σημείο του και να δουλέψει απερίσπαστος από οτιδήποτε άλλο, μέσα στο γήπεδο. Στο τέλος ''θα κάνει ταμείο'' και θα δει τι ψάρια έπιασε...
 
Μέχρι τότε όμως σιωπηλοί μαχητές και οδοιπόροι.

paokilmond1

Να κλείσουν αυτιά και στόματα μικροί και μεγάλοι στην ομάδα και να τα δώσουν όλα μεχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρωταθλήματος ή και των μπαράζ αν χρειαστούν. Τότε να ακούσουν όποιον θέλουν και να απαντήσουν επίσης σε όποιον θέλουν. Εμείς οι υπόλοιποι να γίνουμε ο μοχλός, μα και προστατευτικά το σταθερό σημείο που αυτός θα ''πατήσει'' για την ομάδα. 

 Είναι επίσης ''τραγικά κωμικό'' το πως χρησιμοποίησε ένας μεγάλος εγκέφαλος της σύγχρονης Ιστορίας της Ανθρωπότητας την ίδια λέξη <<το άπειρο>> για να περιγράψει ίσως με τα καλύτερα λόγια από το τι έχει ανάγκη  η κάθε ομάδα (στην προκειμένη περίπτωση) για να προστατευτεί κάθε φορά που πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της και που αντιμετωπίζει ανέξοδη κριτική, (ακόμα και όταν ίσως δεν υπάρχει κακή πρόθεση).

Πιστεύω να πήγε ήδη το μυαλό σας εκεί...

Ξέρετε στην ρήση ότι δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο... το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία....

Και εσείς όλοι που αγωνίζεστε με την φανέλα του ΠΑΟΚ Σταυρού (και φαντάζομαι κάθε άλλο αθλητικό σωματείο που αντιμετωπίζει κατά καιρούς παρόμοια προβλήματα)... μόνο άπειροι δεν είστε!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ...

Υγεία!! Ένα αγαθό ...

1
ΓΙΑ ...ΓΕΛΙΑ.. (18/7)

- Τι κάνεις?
- ...

1
ΓΙΑ ... ΓΕΛΙΑ !!! ( 11 ...

Ο κ. Παπαδόπουλος ...

1
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...


 
Στο θέμα ...

1
ΣΕΒΓΑΠ: ΧΑΝΕΤΑΙ Η ...

Σκανδαλώδη ...

1
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΔΥΤΙΩΝ "Ο ...

Κοπή Βασιλόπιτας ...

1
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Φ.Ο.Σ. ΣΤΑΥΡΟΥ

Το μάτι μου έπεσε ...

1
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ...

Με υπόμνημα τους ...

1
ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ...

Όπως κάθε χρόνο ...

1