Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΑΝΟΙΞΙΑ
ΑΝΟΙΞΙΑ

Κοντά στο Φιλαδέλφιο ...

ΠΡΟΦΗΤΗΣ
ΠΡΟΦΗΤΗΣ

Βρισκόμαστε στην περιοχή ...

ΣΚΕΠΑΣΤΟ
ΣΚΕΠΑΣΤΟ

Στην διαδρομή μέσα στα δάση ...

ΜΟΔΙ
ΜΟΔΙ

Η εικόνα του ήρεμου τοπίου ...

ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Η Ασπροβάλτα βρίσκεται σε ...

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΜΥΘΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ

doomsday1

Η επιστημονική αλήθεια πίσω από τον μύθο της... «Αποκάλυψης» των Μάγια

        - Ο Δεκέμβριος του 2012 πλησιάζει «απειλητικά» και οι τουρίστες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν μαζικές κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ριβιέρα Μάγια και της Γουατεμάλα, για να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει με την επερχόμενη «Αποκάλυψη»… που είχε διαδοθεί ότι προέβλεψαν οι Μάγια και η οποία αναμένεται προς τα τέλη του μήνα.

            - Αφορμή για την ιστορία περί αποκάλυψης στάθηκε το πέτρινο Ημερολόγιο της Μεγάλης Μέτρησης (γνωστό και ως Μνημείο 6 ή Λίθινη Πλάκα του Τορτουγκέρο), το οποίο ανακαλύφθηκε το 1915 και οι αρχαιολόγοι υπολογίζουν ότι κατασκευάστηκε απτό τους Μάγια περίπου το έτος 669 στο νοτιοανατολικό Μεξικό. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σάλος που προκλήθηκε, οφείλεται σε παρερμηνεία του Ημερολογίου, αφού ο αρχαίος λαός των Μάγια δεν αναφέρθηκε σε καμία καταστροφή.

          - Στην πραγματικότητα, η λίθινη πλάκα αφηγείται τη ζωή και τις μάχες ενός ηγεμόνα της εποχής, του Μπαχλάμ Ατζάου, ο οποίος ήθελε να προγραμματίσει την έλευση του θεού. Η τελευταία μέρα του Ημερολογίου είναι η 23η Δεκεμβρίου του 2012 και όχι η 21η και δεν  σηματοδοτεί τίποτα άλλο πέρα από το τέλος ενός κύκλου.

  «Οι Μάγια είχαν μία κυκλική ιδέα περί χρόνου. Δεν τους απασχολούσε το τέλος του κόσμου» εξηγεί ο Μεξικανός αρχαιολόγος, Χοσέ Ρομέρο.

  Η λίθινη πλάκα είναι σπασμένη σε έξι σημεία και τα διάφορα κομμάτια της εκτίθενται σε μουσεία των ΗΠΑ και του Μεξικού ενώ η πρώτη μελέτη της έγινε το 1978 από Γερμανό ερευνητή. Έκτοτε, πολλοί αρχαιολόγοι εξέτασαν τη σημασία της και συμφωνούν ότι αναφέρεται στην 23η Δεκεμβρίου, ωστόσο διάφορες εξωπραγματικές ερμηνείες έχουν γίνει κατά καιρούς για το τι θα συμβεί εκείνη τη μέρα.

Η απάντηση του Ρομέρο είναι μάλλον καθησυχαστική: «Η τελευταία επιγραφή αναφέρεται στις 23 Δεκεμβρίου του 2012 αλλά το κεντρικό θέμα του Μνημείου 6 δεν είναι η ημερομηνία, δεν πρόκειται για προφητείες ή για το τέλος του κόσμου. Είναι η ιστορία του τότε ηγεμόνα Μπαχλάμ Ατζάου» εξηγεί και προσθέτει: «είναι απλά η αρχή ενός νέου κύκλου, αυτό είναι όλο».

Παρότι, οι Μάγια προφήτευαν, ασχολούνταν κυρίως με γεγονότα που αφορούσαν το άμεσο μέλλον και συνδέονταν με φαινόμενα της καθημερινής ζωής, όπως βροχοπτώσεις, ξηρασίες ή σοδειές ενώ στην πραγματικότητα δεν ασχολήθηκαν ποτέ με κάποιου είδους «Αποκάλυψη», η οποία μάλιστα θα γινόταν και σε τόσο μακρινό μέλλον.

Πηγή: zougla.gr

ΚΙΝΑ: ΕΒΑΛΑΝ ΣΚΥΛΟ ΝΑ ...

Αντιμέτωποι με την ...

1
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΣΤΟΝ ...

Όταν η εθελοντική ...

1
6ος ΟΜΙΛΟΣ -Β ...

Ο ΠΑΟΚ Σταυρού ...

1
ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΠΟΙ….

Η Ελλάδα μας έχει ...

1
KΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ...

Το ενδιαφέρον τους ...

1
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ( 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ...

Μια γυναίκα ...

1
( ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 28 ΜΑΙΟΥ )

  Ο λευκός ...

1
ΓΙΑ …ΓΕΛΙΑ … ( 7 ...

Ο παππούς, παλιός ...

1
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ( 22 ...

Είναι Δευτέρα πρωί ...

1