Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ

Από την δεκαετία του '60, οι ...

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Πλησιάζοντας περισσότερο τη ...

ΑΡΕΘΟΥΣΑ
ΑΡΕΘΟΥΣΑ

Ξεφεύγοντας από το ξελόγιασμα ...

ΣΤΙΒΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ

Περίπου 43 χιλιόμετρα από την ...

ΣΤΕΦΑΝΙΝΑ
ΣΤΕΦΑΝΙΝΑ

Στις νοτιοδυτικές πλαγιές ...

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑΚΛΗ: Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ , ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ & ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Κατά καιρούς ετοιμάζουμε αφιερώματα σε κάποιους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, που προσφέρουν και επιτελούν γενικά έργο. Θα ήταν παράληψη λοιπόν να μην αναφερθούμε στην διευθύντρια της Παιδικής Χορωδίας, της Γυναικείας – Νεανικής Χορωδίας και του Πολυφωνικού σχήματος Δήμου Βόλβης.

Η κα. Μαρία Κουβακλή είναι μια νέα γυναίκα με όραμα και ποιότητα. Είναι η «ηθικός αυτουργός» θα έλεγα όσων αφορά την ίδρυση αυτών των χορωδιών. Ένα άτομο με πολύ αγάπη για τη μουσική, άψογα κατηρτισμένο και με πολλά όνειρα για το μέλλον των χορωδιών.

IMG 4560

 

27 Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – 18/19 Νοεμβρίου 2011

 

Το 1999 έγινε η αρχή όλων όταν αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά στην ίδρυση της παιδικής χορωδίας. Επιλεγμένες φωνές και μια συνεχώς εξελισσόμενη επιτυχημένη χορωδία, που στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα πολυφωνικά, παραδοσιακά, βυζαντινούς ύμνους αλλά και έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Η παιδική χορωδία έχει λάβει μέρος σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών ανά τον νομό Θεσσαλονίκης και έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από Πανελλήνια Φεστιβάλ που έχει πάρει μέρος. Συμμετείχε σε τηλεμαραθώνιο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις στην ιδιωτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης και των Σερρών και έχει στο ενεργητικό της πολλές παρουσιάσεις – αφιερώματα μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως ο Μ. Θεοδωράκης , Β. Τσιτσάνης, Μ. Χατζιδάκης, Σ. Ξαρχάκος, Δ. Σαββόπουλος και άλλους. Η παιδική χορωδία δημιουργήθηκε με γνώμονα την αγάπη της κας. Κουβακλή για την μουσική και τα παιδιά. Δημιουργήθηκε για να αναδείξει και να εξελίξει τις μουσικές δυνατότητες των παιδιών μας, να συμβάλει στην μουσική διαπαιδαγώγησή τους.

IMG 4569 IMG 4572

Μία από τις σημαντικότερες εμφανίσεις της χορωδίας έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του2011, όταν η παιδική & η Γυναικεία - νεανική χορωδία Δήμου Βόλβης επιλέχθηκε και έλαβε μέρος στο φεστιβάλ του ΟΤΕ -ένα από τα μεγαλύτερα χορωδιακά φεστιβάλ της χώρας- που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις!

Το 2003 η κα. Κουβακλή προχώρησε στην δημιουργία της δεύτερης κατά σειρά χορωδίας της μουσικής σχολής του δήμου της Γυναικείας – Νεανικής Χορωδίας. Οι φωνές πλέον που την απαρτίζουν δεν είναι παιδικές αλλά νεανικές και γυναικείες αυστηρά επιλεγμένες. Όπως και η παιδική στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει πολυφωνικά έργα, παραδοσιακά, βυζαντινούς ύμνους και έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Συμμετείχε και αυτή στο τηλεμαραθώνιο που ήταν αφιερωμένος στα Παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά επίσης έχει συνεργαστεί και με μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες όπως το συνθέτη Πασχάλη Τόνιο, τον Μανώλη Μητσιά και τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό. Έχει παρουσιάσει αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες και σκοπός ύπαρξής της δεν είναι μόνο να αναδείξει τις μουσικές δυνατότητες των μελών της αλλά να προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, να παράγει πολιτισμό.

IMG 4613

 

27 Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – 18/19 Νοεμβρίου 2011

 

Μία από τις σημαντικότερες εμφανίσεις της Γυναικείας – Νεανικής Χορωδίας , αλλά και του Πολυφωνικού Συνόλου μουσικής σχολής Δήμου Βόλβης ήταν η σύμπραξή της με τις χορωδίες “Κοραή” και “ΔΕΗ Αθηνών”, στο “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” του Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και η συμμετοχή της στο μιούζικαλ ‘‘mama mia’’ στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ.(Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Όσον αφορά τώρα το Πολυφωνικό σύνολο δημιουργήθηκε από μέλη της Παιδικής και της Γυναικείας- Νεανικής Χορωδίας της Μουσικής Σχολής Δήμου Βόλβης. Η μουσική σύμπραξη αυτή είναι απόλυτα επιτυχημένη γιατί το ρεπερτόριο τους είναι πολύ μεγάλο και οι φωνές που το απαρτίζουν είναι ήδη καλλιεργημένες . Έχουν λάβει μέρος σε συναυλίες και χορωδιακούς διαγωνισμούς σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Πολυφωνικό Σύνολο συμμετείχε σε διαγωνισμό της ΕΤ3 από τον οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

 


 

Δεν θα μπορούσαμε όμως να κλείσουμε αυτό το άρθρο χωρίς να αναφερθούμε στην ίδια την κα. Μαρία Κουβακλή. Για μας εδώ που την ξέρουμε ίσως μερικές από αυτές τις πληροφορίες που θα αναφέρω φαντάζουν περιττές παρόλα αυτά θεωρώ ότι χρήζουν αναφοράς για τον κόσμο που δεν την ξέρει. Η κα. Μαρία Κουβακλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από τα Ν. Βρασνά όπου ζει και εργάζεται. Σε ηλικία 6 ετών έκανε τα πρώτα βήματα στη μουσική ξεκινώντας με ακορντεόν.

Συνέχισε με πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ειρ. Πολυχρονίδη), μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης (τάξη Α. Καραγιώργου) και ανώτερα θεωρητικά επίσης στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης. Σήμερα κατέχει τα εξής πτυχία : Πτυχίο πιάνου, Δίπλωμα μονωδίας, πτυχίο ανώτερων θεωρητικών(αρμονία, αντίστιξη, φούγκα). Έχει βασικές γνώσεις στα: ακορντεόν, κιθάρα, βυζαντινή μουσική. Είναι μέλος πολλών χορωδιών και μουσικών συνόλων, φωνητικών και ορχηστρικών, με μαέστρους όπως: Κ. Κωνσταντάρας, Α. Μυράτ, Β. Μπουλούσης κ.α. Έχει συνεργαστεί και υπήρξε βασικό μέλος και σολίστ πολλών χορωδιών (ειδική παιδική και μικτή Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, Ι. Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου, Κοραής, Χορωδία Θεσσαλονίκης κ.α.) με μαέστρους όπως: Κ. Τρικολίδης, Π. Μπεκιαρίδης, Λ. Αερόπουλος, Μ. Μελιγκοπούλου, Μ. Κωνσταντινίδου, Α. Κρίσιλα κ.α.

Διηύθυνε τις χορωδίες του Β. Γλυκίδη ‘Θάμυρις’ και ‘μικτή Πανοράματος’. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς χορωδιακούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία, Ουαλία, Γαλλία, Ιταλία, Αθήνα, Κρήτη, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη κ.α.) τραγουδώντας σόλο και κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.

img 5855 img 5857

 

31 Μαΐου 2012 στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της εκδήλωσης για την κατασκευή του Λευκού Πύργου με origami,

της κατασκευάστριας (instructor) origami κα. Μυρτώς Δημητρίου για την εισαγωγή στο Βιβλίο Γκίνες

 

Έχει στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως: Γρ. Βαλτινός, Μ. Μητσιάς, Π. Γαιτάνος κ.α. Παρακολούθησε και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με διεύθυνση χορωδίας, ορχήστρας, μονωδίας και μουσικής προπαιδείας από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μαέστρους (Α. Κοντογεωργίου, Gr.Charles, Τερζάκης, Αχ. Τσάνταλος, Β. Μπουλούσης, Καρατζά, Μ. Μελίδου κ.α.).

Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με πολλούς καλλιτέχνες: Χρ. Θηβαίος, Δ. Ζερβουδάκης, Π. Γαιτάνος, Ε. Πέτα, Α. Μουτσάτσου, Π. Τόνιος κ.α. Έχει διοργανώσει συναυλίες με θεατρική μορφή, αφιερωμένες στο περιβάλλον και στην παγκόσμια ειρήνη.

Είναι η βασική ερμηνεύτρια του συγκροτήματος των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης σε έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά και κλασικά κομμάτια με μαέστρο το διευθυντή του Ωδείου κύριο Μπουλούση Β. που τους απολαύσαμε πρόσφατα στο Σταυρό στο λιμάνι στα πλαίσια της «γιορτής της Θάλασσας» αλλά και στα λουτρά της Νέας Απολλωνίας.

IMG 6788

Διδάσκει πιάνο, μονωδία και θεωρητικά μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης και επίσης διδάσκει πιάνο, μονωδία, θεωρητικά μαθήματα, μουσική προπαιδεία καθώς και μουσικά σύνολα, παιδική, νεανική, γυναικεία χορωδία και ορχήστρα στη μουσική σχολή Δήμου Βόλβης με πάνω από 100 σπουδαστές υπό την επίβλεψή της κάθε σχολική χρονιά.

Όλη αυτή η δραστηριότητα μας δείχνει πιστεύω καθαρά ότι η κα. Μαρία Κουβακλή δεν είναι απλά μια δυναμική γυναίκα που δραστηριοποιείτε στο Δήμο μας και όχι μόνο, αλλά είναι και μια καλλιτέχνης με πολύ αγάπη για το αντικείμενό της .

Τελειώνοντας νιώθω την ανάγκη να πω: Μαρία σε ευχαριστούμε για όσα κάνεις για τα παιδιά μας και ευχόμαστε να έχεις πάντα τη δύναμη να συνεχίσεις!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ...

Το παρακάτω ...

1
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ...

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ...

1
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ... ...

Είναι συνήθως ...

1
ΓΙΑ …ΓΕΛΙΑ … ( 18 ...

Ένας εμπορικός ...

1
ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ...

Αργία και για ...

1
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ...

1
ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΒΒΑ ...

Φίλες και φίλοι, ...

1
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ( 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ )

Είναι 3 πόντιοι ...

1
ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Αλμυρές μπουκιές ...

1