Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Με σταθερή διοίκηση και με μεγάλο αγώνα τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να χτίσουν αξιοζήλευτες ομάδες και φέτος να καταλαμβάνουν τις τρεις από τις τέσσερις πρώτες θέσεις της Α κατηγορίας.

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Καλή σας ημέρα αγαπητέ κόσμε ,καλή Παρασκευή σε όλους μας με υγεία ,βέβαια εμένα με ταλαιπωρεί μια ίωση με πολύ συνάχι μιας και ο καιρός εδώ συνεχίζει με τον ''αρρωστημένο''ήλιο ,με την υγρασία και την σκόνη και δεν λέει να αλλάξει με τίποτα.Όσοι τώρα μου γράφετε μακάρι στην Ελλάδα να είχαμε ήλιο και ζέστη τέτοια εποχή μάλλον κάνετε μεγάλο λάθος ,είναι σκέτη αρρώστια αυτό που ζούμε εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο Νοέμβρη μήνα να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα οι τουρίστες και να επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και κατ' επέκταση ότι επακολουθεί (υγρασία και κρύο το βράδυ και σκόνη την ημέρα ) οπότε και δεν ξέρεις πως να ντυθείς.Μια χαρά είστε εκεί που είστε με τις βροχές και το κρύο συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες .

 Ας αφήσω όμως τα δικά μου και με χίλια ζόρια σας στέλνω την αγάπη μου και ευχές για μια γλυκιά Παρασκευή.Πάμε να δούμε ευθείς αμέσως τα νέα του καιρού όπου διαδοχικές κακοκαιρίες θα διαδέχονται η μία την άλλη .

Έκτακτο δελτίο καιρού: Με βροχές και καταιγίδες η Παρασκευή - Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή.

Καιρός ΤΩΡΑ: Σαρώνουν τη χώρα οι καταιγίδες! Προβλήματα στην Αθήνα – Προσοχή τις επόμενες ώρες

Σε πλήρη ισχύ είναι το νέο αναθεωρημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Ραγδαία μεταβολή έχει παρουσιάσει ο καιρός, με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές .

Παρασκευή (22/11/2019)

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Στην ανατολική χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά και τα νότια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση από το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Τα φαινόμενα το βράδυ από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Θρακικό ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

-Πηγή-Newsbomb.gr

 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

Συνελήφθησαν διακινητές

Πάνω από 600 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα σε ένα 24ωρο

Στη διάσωση και περισυλλογή 400 μεταναστών και προσφύγων και στη σύλληψη τριών διακινητών, προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο οι άνδρες τους Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Πάνω από 600 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα σε ένα 24ωρο | tanea.gr

Τι είπε για τα όπλα

Επαναστατική Αυτοάμυνα : Τι ισχυρίζεται με ανάρτηση του ο 46χρονος καταζητούμενος

Ο 46χρονος Δημήτρης Χ. διατύπωσε την άποψη ότι η οργάνωση δεν σχεδίαζε νέα επίθεση όπως αναφέρθηκε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., κι ότι ο ίδιος δεν είχε εμπλοκή στην δράση της.

Επαναστατική Αυτοάμυνα : Τι ισχυρίζεται με ανάρτηση του ο 46χρονος καταζητούμενος | tanea.gr

Νοσηλεύεται στο ΝΙΜΤΣ

Μανώλης Γλέζος : Παραμένει σοβαρή η κατάσταση της υγείας του

Ο Μανώλης Γλέζος νοσηλεύεται από την Πέμπτη στην Καρδιολογική Μονάδα του ΝΙΜΤΣ και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή.

Μανώλης Γλέζος : Παραμένει σοβαρή η κατάσταση της υγείας του | tanea.gr

Ενοπλες Δυνάμεις

Στρατός : Ερχονται 2.000 προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών

Σε πρώτη φάση δρομολογείται η πρόσληψη 2.000 ΟΒΑ μέσα στο 2020. Αλλωστε, οι επιτελείς των Οπλων (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) και του ΓΕΕΘΑ έχουν σημάνει συναγερμό εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια.

Στρατός : Ερχονται 2.000 προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών | tanea.gr

Προσλήψεις 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) δρομολογεί το υπουργείο Αμυνας προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό και να ανακοπεί η γήρανση του Στρατού.

Το «Πεντάγωνο» έχει ήδη στείλει στο υπουργείο Οικονομικών το σχετικό έγγραφο με τις αναλυτικές καταστάσεις για τα κενά που πρέπει να καλυφθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και - σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» - με αυτό ζητείται να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για προσλήψεις 2.000 ΟΒΑ το 2020 αλλά και για αριθμό προσλήψεων τα επόμενα δύο χρόνια, το 2021 και το 2022.Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ''

Φορολογικό νομοσχέδιο

Τι αλλάζει με τις e-αποδείξεις για διαζευγμένους και εκπτώσεις ακινήτων

Οι διαζευγμένοι που πληρώνουν διατροφή σε σύζυγο και παιδιά θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν λιγότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Θα είναι στη Βιέννη

Χωρίς Παπανδρέου το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Στη Βιέννη βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος θα συμμετάσχει σε συνάντηση πρώην υπουργών Εξωτερικών και διεθνών προσωπικοτήτων, από αύριο μέχρι και την Κυριακή (22-24 Νοεμβρίου).

Χωρίς Παπανδρέου το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ | tanea.gr

Απειλεί την Ελλάδα

Βόμβα ΔΝΤ για το Προσφυγικό: Κίνδυνος για κοινωνική συνοχή, τουρισμό, προϋπολογισμό

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην έκθεσή του για την Ελλάδα, έχει εντάξει τις γεωπολιτικές εξελίξεις ως ένα από τα υψηλότερα ρίσκα της χώρας. Και τονίζει ότι μπορεί να απειληθεί η κοινωνική συνοχή.

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ'' ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

22 Νοεμβρίου 1963 δολοφονείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι

Σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου 1963 δολοφονείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι

1247 Σύμφωνα με το θρύλο, πεθαίνει ο Ρομπέν των Δασών, μεγάλος υπερασπιστής των φτωχών και των αδυνάτων. Οι φτωχοί του Νότιγχαμ θρηνούν την απώλεια του.

1354 Ο Αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός παραιτείται από κάθε εξουσία και κλείνεται σε μοναστήρι, όπου θα ζήσει ως απλός μοναχός έως το 1383 και θα γράψει την περίφημη ιστορία του

1897 Μετά τον άτυχο Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 υπογράφεται η ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη. Η συνθήκη επιβάλλει στην Ελλάδα Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο και την υποχρέωση να καταβάλλει στην Τουρκία 4.000.000 τουρκικές λίρες, ως πολεμική αποζημίωση. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.

1906 Τα αρχικά S.O.S. καθιερώνονται ως διεθνές σήμα κινδύνου, στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας του Βερολίνου. Θα ταυτιστεί με τα αρχικά της φράσης «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας)

1907 Διοργανώνεται ογκώδης φοιτητική διαδήλωση στα Προπύλαια για το μη υποχρεωτικό του μαθήματος της Γυμναστικής («Γυμναστικά»).

1934 Γεννήθηκε η λαϊκή τραγουδίστρια, Ρίτα Σακελλαρίου

1938 Δολοφονείται από τη μεταξική δικτατορία με άγρια βασανιστήρια στις φυλακές της Κέρκυρας ο Χρήστος Μαλτέζος, Γραμματέας της ΟΚΝΕ.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Έλληνες μπαίνουν νικητές στην Κορυτσά.

1941 Ανοίγει ο παγόδρομος μέσω της λίμνης Λαντόγκα προς το πολιορκημένο από τους Γερμανούς και Φινλανδούς Λένινγκραντ («δρόμος της ζωής»)

1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Στη μάχη του Στάλινγκραντ, 250.000 Γερμανοί στρατιώτες περικυκλώνονται από τους Σοβιετικούς. Ο στρατηγός Φρίντριχ Πάουλους τηλεγραφεί στο Χίτλερ ότι οι δυνάμεις του περικυκλώθηκαν.

1942 Ο Χίτλερ διατάζει την αφρικανική στρατιά του Ρόμελ να πολεμήσει μέχρις ενός.

1943 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Διάσκεψη του Καΐρου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Φρανκλίνος Ρούσβελτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Κινέζος ηγέτης Τσάνγκ Κάι Σεκ συναντώνται προκειμένου να βρουν τρόπο να νικήσουν την Ιαπωνία.

1943 Ο Λίβανος κηρύσσει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία, μετά από εικοσάχρονη γαλλική κατοχή.

1956 Τελετή έναρξης των 16ων Ολυμπιακών Αγώνων στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

1957 Το απολυτήριο του Δημοτικού γίνεται απαραίτητο για οποιαδήποτε εργασία στην Ελλάδα. Πολλαπλασιάζονται τα νυχτερινά σχολεία για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού.

1975 Ο Χουάν Κάρλος ντε Μπορμπόν ανακηρύσσεται βασιλιάς, δύο μέρες μετά το θάνατο του αρχιστράτηγου Φρανσίσκο Φράνκο στη Μαδρίτη. Ο Χουάν Κάρλος, ο διάδοχος που διάλεξε ο ίδιος ο Φράνκο, ορκίζεται ότι θα παραμείνει πιστός στις αρχές του Φράνκο.

1977 Το υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο «Concorde» εκτελεί την παρθενική εμπορική πτήση του, από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη.

1989 Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου και Χαρίλαος Φλωράκης, κατά την τέταρτη φάση των διερευνητικών συνομιλιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη, αποφασίζουν τη σύσταση οικουμενικής Κυβέρνησης, υπό τον ακαδημαϊκό Ξενοφώντα Ζολώτα.

1989 Βόμβα εκρήγνυται στη δυτική Βηρυτό, κοντά στην αυτοκινητοπομπή του λιβανέζου προέδρου, Ρενέ Μουαβάντ. Ο πρόεδρος πέφτει νεκρός.

1990 Η βρετανίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ ανακοινώνει την παραίτησή της, έπειτα από 11 χρόνια, όταν αμφισβητείται από την ηγεσία των Συντηρητικών.

1991 Ο Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης, εκλέγεται νέος γ.γ του ΟΗΕ.

2000 Πέθανε ο Τσέχος δρομέας, Εμίλ Ζάτοπεκ, γνωστός και ως «ο άνθρωπος- ατμομηχανή».

2002 Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώνονται σε ταραχές, ζητώντας να μη γίνει ο διαγωνισμός ομορφιάς Μις Κόσμος στη Νιγηρία. Οι ταραχές προκαλούνται από μουσουλμάνους, οι οποίοι εισβάλλουν και καίνε τα γραφεία εφημερίδας που είχε γράψει ότι - αν ζούσε ο προφήτης Mωάμεθ ίσως να είχε παντρευτεί μια από τις διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία για τη Mις Κόσμος. Πάνω από 100 νεκροί, 200 τραυματίες, 12.000 άστεγοι, 22 κατεστραμμένες εκκλησίες και 8 κατεστραμμένα τζαμιά είναι ο τραγικός απολογισμός των ταραχών. Τελικά, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, με νικήτρια την Τουρκάλα υποψήφια.

2002 Το ΝΑΤΟ διευρύνεται προς Ανατολάς. Επτά νέες χώρες εισέρχονται στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Πρόκειται για τις Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Σλοβακία, Σλοβενία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

2004 Ξεσπά η λεγόμενη «Πορτοκαλί Επανάσταση» στην Ουκρανία.

2005 Η Αγκέλα Μέρκελ γίνεται η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας.

2007 Πέθανε ο διακεκριμένος Γάλλος χορογράφος, Μορίς Μπεζάρ

2011 Πέθανε ο Αργύρης Κουνάδης, Έλληνας συνθέτης. Έγραψε κλασσική μουσική, αλλά και λαϊκά τραγούδια, όπως το «Do you like the Greece» και «Όρτσα τα Πανιά», που ερμήνευσε ο Αντώνης Καλογιάννης. (Γεν. 14/2/1924)

 Πηγή-THEPRESSROOM.GR

Αυτά και για σήμερα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου είτε είναι ενδιαφέροντα είτε όχι ,όπως σας είπα με τα χίλια ζόρια σας γράφω γιατί δεν είμαι καθόλου καλά.Όπως σας είχα πει και χτες από Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός θα αλλάξει η ώρα μετάδωσης του άρθρου ,θα είναι γύρω στις 11.30 με 12.00 μ.μ το μεσημέρι ,οπότε ραντεβού το μεσημέρι.Να περάσετε όμορφα το Σαββ/κο σας ,να δείτε φίλους ,να διασκεδάσετε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας για την νέα εβδομάδα ,στολίστε Χριστουγεννιάτικα το σπίτι σας και αφεθείτε στην μαγεία της ομορφότερης εποχής του χρόνου.Μαζι από Δευτέρα όπως σας είπα γύρω στις 12.00μ.μ Πρώτα Ο Πανάγαθος Θεός, με αιδιοδοξία και θετική ενέργεια .Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 .

 

 

Top