Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Καλημέρα σε ολο τον κόσμο του volvinews. Χρόνια πολλα στους Στελιους και τις Στελιτσες που γιορταζουν σήμερα.

Ειναι η ωρα για το ανεκδοτο της εβδομαδας και σήμερα εχει να κανει με την αποφαση  του να χανει κανεις την ελευθερια του.

Δύσκολη απόφαση ο γάμος παιδιαααααααααα

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι όσο καλή μπορεί να είναι μέτα και την χτεσινή κακοκαιρία που έπληξε σχεδόν όλη την χώρα αφήνοντας πίσω και 4 νεκρούς ανθρώπους.Πριν όμως ξεκινήσω να μιλάω ή μάλλον να γράφω τα σημαντικά της ημέρας να ευχηθώ χρόνια πολλά στην Στέλλα και τον Στέλλιο που γιορτάζουν σήμερα 26 Νοεμβρίου του Αγίου Στυλλιανού προστάτη των παιδιών .

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος στυλιανος

Χαμός λοιπόν απο την κακοκαιρία και στον δήμο μας και στην Ολυμπιάδα και στην Θάσο που δοκιμάζεται ακόμη και στην Ρόδο και γενικά σε όλη σχεδόν την χώρα.Δεν έχω προλάβει να δω αρκετά πράγματα από διάφορα σημεία και να σας πω την αλήθεια ξενύχτησα χτες βράδυ για να έχω μια εικόνα στο τι συμβαίνει στον δήμο μας και στην Ολυμπιάδα .Αν έχετε κάποιο βιντεο καλό θα είναι να το ανεβάσετε σε σχόλια στην ομάδα μας στο facebook είτε στην ανάρτηση αυτήν είτε και σε δική σας ανάρτηση για να μπορούμε να έχουμε μια συνολική αν γίνεται εικόνα των σημείων που τυχόν να υπάρχουν ακόμη προβλήματα ,ελπίζω και εύχομαι να μην υπάρχουν.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού και τι μέλι γενέσθαι για τις επόμενες ημέρες και τις ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 

Καιρός τώρα: Συνεχίζεται η επέλαση του «Γηρυόνη» - Πού θα σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα

Καιρός τώρα: Συνεχίζεται η επέλαση του «Γηρυόνη» - Πού θα σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα

Σε ισχύ είναι και σήμερα Τρίτη (26/11) το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Ραγδαία μεταβολή έχει παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής, με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές, καθώς και θυελλώδεις νότιους ανέμους .

Σύμφωνα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν

Την Τρίτη (26-11-2019):

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

β. Από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απόγευμα εκ νέου τα Δωδεκάνησα.

Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Άστατος, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στη κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 και πρόσκαιρα στο Θρακικό 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 -Πηγή-Newsbomb.gr

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

Σεισμός στην Αλβανία : Τουλάχιστον ένας νεκρός – Εικόνες καταστροφής

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ισχυρό σεισμό στην Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης

Σεισμός στην Αλβανία : Τουλάχιστον ένας νεκρός – Εικόνες καταστροφής | tanea.gr

Βροχές και καταιγίδες

Καιρός : Νέα χτυπήματα από τον «Γηρυόνη» – Ποιες περιοχές θα είναι σε συναγερμό

Έτσι, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Τρίτη, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Ανακοπή

Νεκρός 35χρονος μετανάστης στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας

Νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετανάστης που διέμενε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο.

Καταγγελίες και για τα όργανα της τάξης

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Είσαι αστυνομικός... θεριακλής; Θα πληρώνεις κι εσύ πρόστιμο

Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» «δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στο αστυνομικό προσωπικό, στους συνοριοφύλακες (σ.σ. ακόμη και στα ελληνοαλβανικά σύνορα;) και στους ειδικούς φρουρούς καθώς και στο πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κανέναν χώρο εργασίας.

Θάσος : Σφοδρή κακοκαιρία με πλημμύρες και απεγκλωβισμούς

Πριν προλάβει να συνέλθει από το χτύπημα της κακοκαιρίας πριν τρεις ημέρες, το νησί της Θάσου δέχτηκε νέο πλήγμα τη νύχτα από την καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και κατοικίες και να εγκλωβιστούν άνθρωποι στα σπίτια τους.

Προχωρά ο μετασχηματισμός

Ο Τσίπρας έριξε το γάντι στους 53+ - Αυτοί θα το σηκώσουν;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν μπορεί κανείς να σταματήσει το εγχείρημά του και απλώς θα καταγράφονται διάφορα κτυπήματα που δεν θα πλήττουν τον πυρήνα του σχεδίου του.

Συνταγματική Αναθεώρηση

Βουλή: Με 158 «ναι» η πρόταση για αλλαγή στην εκλογή ΠτΔ

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε την Αναθεώρηση κρίσιμων άρθρων του Συντάγματος. Μεταξή άλλων, η πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων συγκέντρωσε 212 ψήφους.

Βουλή: Με 158 «ναι» η πρόταση για αλλαγή στην εκλογή ΠτΔ | tanea.gr

Μετά την απόφαση του ΣτΕ

Αναδρομικά : Ποιοι συνταξιούχοι θα διεκδικήσουν εκατομμύρια ευρώ

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί θα ασχοληθούν με όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια με τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα.

Αναδρομικά : Ποιοι συνταξιούχοι θα διεκδικήσουν εκατομμύρια ευρώ | tanea.gr

 Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το τοπίο με βάση το οποίο θα καθοριστεί το εύρος των διεκδικούμενων https://www.in.gr/tags/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac/'); return false;" style="box-sizing: inherit; outline: 0px; background-color: transparent; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-weight: 600; font-style: inherit; font-size: 1.6rem; font-family: inherit; vertical-align: baseline; line-height: 1.5; color: rgb(24, 61, 132);">αναδρομικών των συνταξιούχων.
Λόγω της μείζονος σημασίας του θέματος που έχει ανακύψει, το οποίο έχει κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις, οι ανώτατοι δικαστές θα κρίνουν την υπόθεση στο πλαίσιο «πιλοτικής δίκης». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τον προσδιορισμό της Ολομέλειας του ΣτΕ, που ενδέχεται να είναι τον Φεβρουάριο του 2020, για την αποφυγή ενδεχόμενων αντιφατικών αποφάσεων παγώνουν όλες οι εκκρεμείς προσφυγές με συναφές αντικείμενο.

Στο πλαίσιο αυτής της δίκης, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί θα ασχοληθούν με όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια με τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα.

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''Διαβάστε περισσότερα ...

 

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ'' ΓΕΓΟΝΟΤΑ   ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

1703 Καταρρακτώδεις βροχές στο Λονδίνο. Πλημμυρίζει ο Τάμεσης, με αποτέλεσμα 8.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

1812 Ενώ η αποδεκατισμένη μεγάλη στρατιά του Μεγάλου Ναπολέοντα διαβαίνει τον ποταμό Μπερεζίνα, στο δρόμο της επιστροφής από τη Ρωσία, ξεσπά η ρωσική επίθεση. Η μάχη κράτησε έως τις 29 του μήνα και κατέληξε σε γαλλική πανωλεθρία. Ο Ναπολέων σώθηκε κρυμμένος σε μια ταχυδρομική άμαξα.

1826 Ο Γάλλος συνταγματάρχης Φαβιέρος απελευθερώνει την Αθήνα.

1850 Με ψήφισμά της η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ιονίων Νήσων, διερμηνεύοντας τη βούληση του Λαού, ζητά την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

1885 Για πρώτη φορά φωτογραφίζεται μετεωρίτης.

1912 Ξεκινά η μάχη του Δρίσκου στην Πίνδο. Οι Γαριβαλδινοί (Ιταλοί ριζοσπάστες) εθελοντές που πολεμούσαν στο πλευρό των Ελλήνων αποδεκατίζονται από τις οθωμανικές δυνάμεις. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο Κερκυραίος ποιητής Λορέντζος Μαβίλης, βουλευτής από το 1911.

1925 Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, μέσα από δίκη σκοπιμότητας, εκτελεί με απαγχονισμό, παρουσία πλήθους θεατών, τους καταχραστές του Δημοσίου, αντισυνταγματάρχες Διονύσιο Δρακάτο και Γεώργιο Ζαριφόπουλο.

1927 Γεννήθηκε ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας, Νίκος Φώσκολος

1928 Συστήνονται στην Ελλάδα ειδικά δικαστήρια για ανηλίκους.

1938 Γεννήθηκε η αμερικανίδα τραγουδίστρια, Τίνα Τάρνερ

1940 Η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι.

1941  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ καθιερώνει την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου ως «Ημέρα των Ευχαριστιών» στις ΗΠΑ.

1942 Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία - θρύλος του Μάικλ Κέρτιζ "Καζαμπλάνκα", με πρωταγωνιστές τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν

1943 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Σε αντίποινα της δράσης του ΕΛΑΣ (που εξόντωσε στο Μονοδένδρι Πελοποννήσου γερμανική φάλαγγα 40 ανδρών) οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού, τους οποίους παρέδωσαν τα τάγματα ασφαλείας. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο γιατρός Χρήστος Καρβούνης, που απέρριψε τη χάρη που του έδωσαν οι Γερμανοί και εκτελέστηκε μαζί με τους συντρόφους του.

Σαν σήμερα 26 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1944 Ο Χάινριχ Χίμλερ διατάζει την καταστροφή των κρεματορίων στο Άουσβιτς και το Μπίρκεναου, όπου έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες Εβραίοι.

1955 Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσει την Κύπρο η Μεγάλη Βρετανία, λόγω της δράσης της ΕΟΚΑ

1956 Ο επικοντιστής Γιώργος Ρουμπάνης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης, με επίδοση 4,50 μ.

1963 Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ανακοινώνει την εφαρμογή του μέτρου της Δωρεάν Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

1979 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δέχεται ξανά στους κόλπους της την Κίνα, έπειτα από απουσία 21 ετών.

1979  Στη Βενεζουέλα, εντοπίζεται κοίτασμα πετρελαίου ανάλογο με τα συνολικά αποθέματα των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ.

1983 Ράβδοι χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνουν φτερά από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

1985 Η "17 Ν", σε αντίποινα για τη δολοφονία του 15χρονου Καλτεζά από τον αστυνομικό Mελίστα, επιτίθεται με βόμβα σε κλούβα των ΜΑΤ κοντά στο Χίλτον, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο αστυφύλακας Ιωάννης Γεωργακόπουλος και να τραυματιστούν δεκατέσσερις.

1993 Εκτός νόμου κηρύσσονται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κι άλλες 35 κουρδικές ή φιλοκουρδικές οργανώσεις στη Γερμανία.

1995 Στη Γεωργία, πρόεδρος ορκίζεται ο Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 75%.

1998 Ο Τόνι Μπλερ γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που απευθύνεται στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

1999 Ο Πύρρος Δήμας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο αρασέ με 182,5 κιλά, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, το χάλκινο στο ζετέ και το αργυρό στο σύνολο με 387,5 κιλά στην κατηγορία των 85 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος άρσης βαρών, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην ίδια κατηγορία, ο Χρήστος Σπύρου κατακτά αργυρό μετάλλιο στο ζετέ.

2008 Σε 185 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και 370 των τραυματιών από τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη. Σημειώνεται τριπλή βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστα σημεία της ινδικής μεγαλούπολης.

Πηγή-Thepressroom.gr

Είπα χτες ότι σήμερα θα σας πω κάποια ''μυστικά',συμβουλές καλύτερα για την τάχα μου Black Friday ,προσπαθούν να το κάνουν στην Ελλάδα αλλά .......δεν βγαίνει σε όλους ,εαν είστε απο αυτούς που παρακολουθούν τις τιμές των καταστημάτων ή ακόμη και των σελίδων για online αγορές ένα μήνα πριν την ''Μαύρη Παρασκευή'' θα δείτε ότι μας κοροιδεύουν κάποιοι ψιλό γαζί ή προσπαθούν να μας κοροιδέψουν ,οι τιμές είναι οι ίδιες όπως πριν ένα μήνα ,τι κάνουν για να δελεάσουν τον πελάτη ;;;;;;;πείτε ότι η τιμή ενός φούτερ είναι 25 ευρώ ,αυτοί απλά βάζουν τιμή 45 ευρώ αρχική και εσύ θα το πάρεις 25 ευρώ δηλ περίπου 40% εκπτωση .....εσύ όμως θα το πάρεις στην τιμή που το είχαν πριν .Αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλα τα μαγαζιά τα περισσότερα όμως ναι το κάνουν και το λέω γιατί το ψάχνω πολύ  ένα μήνα πριν την συγκεκρυμένη εκπτωτική τάχα μου μέρα .Καλό θα είναι λοιπόν να γνωρίζετε από πριν τις τιμές για να μπορείτε να τις αξιολογήσετε εν όψη εκπτώσεων.Δεν συζητάω τι γίνεται στις online αγορές ,εκεί είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά του χρόνου ,δηλ για πόσο βλήματα μας περνούν πόσο ;;;;;;;Έλεος ,προσέχετε πάρα πολύ ,μα πάρα πολύ .Αξίζουν οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ,ναι αξίζει να δώσετε χρήματα γιατί εκεί οι εκπτώσεις είναι πολύ καλές ,κινητά τηλ ,tablets κτλ είναι αρκετά χαμηλά στις τιμές .Προσέχετε λοιπόν πολύ στις κυρίως online αγορές ....Πού ψέμμα ρε φίλε ,πολύ ψέμμα κυρία μου...

Αυτά άπο εμένα και σήμερα Τρίτη 26 Νομεβρίου 2019 του Αγίου Στυλιανού ,χρόνια πολλά να ξανά ευχηθώ στους εορτάζοντες και να δώσουμε ραντεβού για αύριο Πρώτα Ο Θεός με αισιοδοξία για να πάνε τα πράγματα κατ'ευχην Θεού.Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

 

Top