Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020

Καλησπέρα σας κυρίες μου και κύριοι και καλή σας βραδυά.Τετάρτη σήμερα 9 Δεκεμβρίου Της Αγίας Άννης Μητέρα Της Παναγίας μας και να ευχηθώ χρόνια πολλά στις Αννούλες όχι του χιονιά αλλά στις Αννούλες του ντουνιά.

Αγία Άννα : Η μητέρα της Θεοτόκου | in.gr

Βίος

Σύμφωνα με τις αντίστοιχες πηγές, η Αγία Άννα, η μητέρα της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού Χριστού, καταγόταν από τη φυλή του Λευί. Ο πατέρας της, που ήταν ιερέας, ονομαζόταν Ματθάν και ιεράτευε την εποχή της βασιλείας της Κλεοπάτρας. Τη δε μητέρα της, την έλεγαν Μαρία.

Η Άννα είχε και δύο αδελφές, την ομώνυμη με τη μητέρα της Μαρία και τη Σοβήν. Και η μεν Μαρία, που παντρεύτηκε στην Bηθλεέμ, είχε κόρη τη Σαλώμη την μαία, η δε Σοβή, που παντρεύτηκε και αυτή στην Bηθλεέμ, την Ελισάβετ. Τέλος, η Αγία Άννα που παντρεύτηκε στην Γαλιλαία τον Ιωακείμ, γέννησε την Παρθένο Μαρία.

Η Αγία Άννα αξιώθηκε να έχει τη μεγάλη τιμή και ευτυχία να αποκτήσει μοναδική κόρη, τη μητέρα του Σωτήρα του κόσμου. Αφού η Αγία Άννα απογαλάκτισε τη Θεοτόκο και την αφιέρωσε στο Θεό, αυτή πέρασε την υπόλοιπη ζωή της με νηστείες, προσευχές και ελεημοσύνες προς τους φτωχούς. Τέλος, ειρηνικά παρέδωσε στο Θεό τη δίκαια ψυχή της, κληρονομώντας τα αιώνια αγαθά. Διότι ο ίδιος ο Κύριος διαβεβαίωσε ότι «οἱ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιο ἀπελεύσονται» (Ματθαίου, κε' 46). Οι δίκαιοι, δηλαδή, θα μεταβούν για να απολαύσουν ζωή αιώνια.

Περικαλλή ναό προς τιμήν της αγίας Άννας, έκτισε στην Κωνσταντινούπολη περί το 550 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός. Λείψανο της Αγίας υπάρχει στην αγιορείτικη σκήτη της Αγίας Άννας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης Κατερίνης, καθώς και αλλού. Η σύλληψη της Αγίας Άννας γιορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 9 Δεκεμβρίου και η κοίμησή της στις 25 Ιουλίου.

Ο μεγάλος Εορταστικός μας διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και θα μπορείτε να λαμβάνετε μέρος μέχρι και τις 22 Δεκεκμβρίου όπου και θα λήξει .Μεγάλος χορηγός και αυτά τα Χριστούγεννα είναι ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βόλβης  και ξανά υποψήφιος για την δημαρχεία κύριος Ιωάννης Βαλερής όπου γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο θέλησε να κάνει αυτόν τον διαγωνισμό και να χαρίσει εκτός από τα δώρα αξίας και χαμόγελα σε 9 τυχερά μέλη της ομάδας μας στο facebook .Εκεί λοιπόν παίρνετε μέρος στην ομάδα μας σε κάθε ανάρτηση που βλέπετε με το τραγούδι της νύχτας και της ημέρας αντίστοιχα μιας και τα Σαββ/κα αναλαμβάνει το τιμόνι της ψυχαγωγίας η Ρούλα Παναγιωτίδου και αφήστε μας τα σχόλια σας για να έχουμε και μια πιο άμεση επικοινωνία ,με αυτά και εκείνα μπαίνετε στην μεγάλη μας κλήρωση και σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Εκτακτη προειδοποίηση! «Προσοχή - Ερχονται επικίνδυνα φαινόμενα»

Καιρός - Εκτακτη προειδοποίηση! «Προσοχή - Ερχονται επικίνδυνα φαινόμενα»

 Εκτακτη προειδοποίηση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για την επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες!

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην έκτακτη προειδοποίησή του ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, για τη σοβαρή επιδείνωση του καιρού που ήδη έχει αρχίσει να πλήττει τη δυτική Ελλάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας μας τις επόμενες ώρες.

Ενδεικτικά σημειώνουμε τα παρακάτω γεωγραφικά διαμερίσματα:
Νησιά Ιονίου, δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, δυτικό - βόρειο Αιγαίο καθώς και περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που βρέχονται από αυτό, δυτική Κρήτη, νησιά ανατολικού - νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Μεγάλη προσοχή και σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική.

Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει και από τα δυτικά μέσα στην Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Επείγουσες οδηγίες για την κακοκαιρία - Πού να αποφύγετε τις μετακινήσεις

Πολιτική Προστασία: Επείγουσες οδηγίες για την κακοκαιρία - Πού να αποφύγετε τις μετακινήσεις

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σχετικά με νέα μεταβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες ως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (11-12-2020), ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης, Καβάλας και Αιτωλοακαρνανίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.
  • Πηγή-Newsbomb.gr/Dokari.gr 
  •  
  • Σαν σήμερα 9 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

  • Σαν σήμερα 9 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • 1714 Η Οθωμανική αυτοκρατορία κηρύσσει τον πόλεμο στην Βενετία. Είναι ο 7ος πόλεμος ανάμεσά τους και θα έχει ως αποτέλεσμα να εκδιωχθούν οι Βενετσιάνοι από την Πελοπόννησο και να υπαχθεί στους Οθωμανούς.

    1793 Εκδίδεται η "The Minerva", η πρώτη καθημερινή εφημερίδα της Νέας Υόρκης, από τον λεξικογράφο Νόα Γουέμπστερ.

  • 1898 Η πρώτη ημέρα της αυτόνομης Κρήτης. Φτάνει στα Χανιά και αναλαμβάνει Ύπατος Αρμοστής Κρήτης, εκ μέρους των Μεγάλων Δυνάμεων ο διάδοχος πρίγκιπας Γεώργιος.

    1905 Με νόμο στη Γαλλία επέρχεται ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας

    1912 Το υποβρύχιο «Δελφίν», με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Στέφανο Παπαρρηγόπουλο, επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού «Μετζιτιέ». Είναι η πρώτη αναφερόμενη στην παγκόσμια ναυτική ιστορία επιχείρηση υποβρυχίου.

  • 1921 Πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Τραυματίζεται στην κοιλιακή χώρα από πυροβολισμό.

    1923 Συλλαλητήριο των φιλοβασιλικών οργανώσεων στις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Στα επεισόδια που ακολουθούν σκοτώνονται 8 άτομα και τραυματίζονται 16.

  • 1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Το χαρμόσυνο άγγελμα της απελευθέρωσης του Αργυροκάστρου μεταδίδεται σε ολόκληρη την Ελλάδα με κωδωνοκρουσίες.

    1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Κίνα κηρύσσει πόλεμο εναντίον της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας

    1943 Οι Γερμανοί προχωρούν σε ομαδικές δολοφονίες στην Πελοπόννησο. Το όργιο του αίματος θα συνεχιστεί έως τις 13 Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθεί με μια από τις φοβερότερες θηριωδίες του ναζισμού, το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

  • 1961 Η Τανγκανίκα κηρύσσει την ανεξαρτησίας της από τη Μ. Βρετανία.

    1962 Ενα χρόνο μετά την ανεξαρτησία της, η Τανγκανίκα ανακηρύσσεται Δημοκρατία μέσα στη βρετανική Κοινοπολιτεία. Νέος πρόεδρος ορκίζεται ο Τζούλιους Νυερέρε.

    1963 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία.

    1963  Στις ΗΠΑ, το FBI καταλήγει ότι, ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ ενήργησε από μόνος του στη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι.

    1967 Ο Νικολάε Τσαουσέσκου, εκτός από πανίσχυρος γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος, γίνεται και πρόεδρος της Ρουμανίας.

  • 1968 Παρουσιάζεται το πρώτο "ποντίκι" για ηλεκτρονικό υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ.

    1970 Το ζεύγος Κωνσταντίνου και Αμαλίας Καραμανλή υποβάλλει αγωγή διαζυγίου σε γαλλικό δικαστήριο.

  • 1970 Πεθαίνει ο Σοβιετικός Αρμένιος αεροναυπηγός Αρτέμ Μικογιάν, σχεδιαστής πολλών από τα αεροσκάφη τύπου MIG. Για την προσφορά του τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον τίτλο «Ήρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας», «Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης», με το Κρατικό Βραβείο «Στάλιν» και «Λένιν», κ.α.

    1971 Πέθανε η δοκιμιογράφος και κριτικός Ελένη Ουράνη, γνωστή ως Άλκης Θρύλος

    1972 Συνέρχεται στην Ουγγαρία η 17η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία εκλέγει τον Χαρίλαο Φλωράκη Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.

    1981 Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει ως νέο αρχηγό της τον Ευάγγελο Αβέρωφ, μετά την παραίτηση του Γεωργίου Ράλλη. Στη σχετική ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Αβέρωφ λαμβάνει 67 ψήφους, έναντι 32 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου και 12 του Ιωάννη Μπούτου.

    1987 Η πρώτη Ιντιφάντα: Εξέγερση των Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

    1990. Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς εκλέγεται πρόεδρος της Σερβίας.

    1992 Ανακοινώνεται από το Μπάκιγχαμ ο χωρισμός του πριγκιπικού ζεύγους Καρόλου - Νταϊάνας.

    1994 Στην Κίνα, 312 άτομα, κυρίως παιδιά, σκοτώνονται από πυρκαγιά, που ξεσπά σε κινηματογράφο της πόλης Καραμάι

    1994 Η

    1996 Το Νόμπελ εναλλακτικής ιατρικής παραλαμβάνει στη Σουηδία, ο Έλληνας ομοιοπαθητικός, Γιώργος Βυθούλκας.

    1998 Ο Ολυμπιακός προκρίνεται για πρώτη φορά στα 73 χρόνια της ιστορίας της στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης ποδοσφαίρου, μετά το Κροάσια Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 1-1 με γκολ του Γιαννακόπουλου.

    2000 Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ, του εργατικού κόμματος, ανακοινώνει την παραίτηση του και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

    2002 Ο γ.γ του ΟΗΕ παραδίδει στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά το αναθεωρημένο σχέδιο του για την επίλυση του Κυπριακού. Η ελληνοκυπριακή πλευρά διαπιστώνει βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο.

    2008 Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου ο 16χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που σκοτώθηκε από τη σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια.

    Βρετανική κυβέρνηση και το Σιν Φέιν, η πολιτική πτέρυγα του IRA, αρχίζουν τις πρώτες, μετά από 70 χρόνια, επίσημες συνομιλίες τους.

  • Πηγή-Thepressroom.gr 

Τι ωραία που δεν έχει ειδήσεις ,τι ωραία που είναι και μακάρι να μην υπήρχαν ποτέ ,με υατήν την τρομοκρατία που σπέρνουν σχεδόν όλος ο κόσμος είναι πάρα πολύ χαρούμενους όπως βλέπω από τα post που ανεβάζουν συνεχώς στα sosial media .Είναι μεγάλη η χαρά λοιπόν που απλά ''δεν υπάρχουν''....

Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο ,να σας θυμήσω μόνο τον μεγάλο μας εορταστικό διαγωνισμό όπου μπορείτε να πάρετε μέρος στην ομάδα μας στο facebook και να διεκδικήσετε τα εξής μεγάλα δώρα 

3 οι τυχεροί μας φίλοι που θα κερδίσουν το Γεύμα των Χριστουγέννων ( Γαλοπούλα ,ποτά ,φρούτα και γλυκά )

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

και 3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από μια κασετίνα αντίκα και ακυκλοφόρητη με ασημένια νομίσματα του 1963-64 μοναδική στο είδος της.

Είναι σημαντικό λοιπόν να αφήνετε τα σχόλια σας γιατί πολύ απλά με τους αντίστοιχους αριθμούς που θα κατέχει το κάθε σχόλιο θα μπαίνετε απευθείας στην κλήρωση μας που θα γίνει ζωντανά, εξαιρούνται τα σχόλια τύπου καρδούλες και μπαρμπαδελάκια τα γνωστά emojy,σας ευχαριστούμε που τα καταθέτετε στην στήλη αλλά όπως έχω πει από την αρχή του διαγωνισμού στην κλήρωση θα μπούν μόνο τα γραφώμενα σχόλια ,αυτή η αμεση η επικοινωνία που θέλουμε.Αυτά από εμένα και από τον μεγάλο χορηγό μας τον κύριο Ιωάννη Βαλερή όπου σας ευχόμαστε να έχετε μια ήρεμη νύχτα ,μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ,να έχετε αισιοδοξία και πίστη Στον Θεό και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Awesome Retro Vintage Christmas Cards · All Things Christmas

Retro Christmas Wallpapers - Top Free Retro Christmas Backgrounds -  WallpaperAccess

 

  •  
Top