Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες του ντουνιά ,γλυκιά καλημέρα στην ομάδα μας στο Facebook στα μέλη και τους ακόλουθους της μουσικής μας στήλης ,καλημέρα όλη μέρα και στους χορηγούς του διαγωνισμού μας που βρίσκεται σε εξέλιξη (στην ομάδα μας volvinews στο facebook ) και θα μπορείτε να παίρνετε μέρος εως και την επόμενη Παρασκευή που είναι και οι Α'Χαιρετησμοί στην Παναγία μας .

Τα βήματα πολύ απλά για να λάβετε μέρος καθώς τα δώρα είναι κυρίως τρόφιμα που μας προσφέρουν τα κοινωνικά παντοπωλεία του δήμου μας ,καθώς και κάποιος φίλοςτης σελίδας μας που θέλει να μείνει ανώνυμος και πρέπει να το σεβαστούμε αλλά τους ευχαριστούμε όλους για τις χορηγίες τους πάρα πολύ.Τι πρέπει να κάνετε για να μπείτε στην κλήρωση ;;;Θα πάτε στο facebook θα βρείτε την ομάδα μας volvinews εαν δεν είστε μέλος να γίνετε και έπειτα βρείτε την ανάρτηση με ''το τραγούδι της ημέρας ''και το Σαββ/κο με την Ρούλα Παναγιωτίδου ,κάντε μας like και αφήστε τα σχόλια σας που όσο περισσότερο σχολιάζετε κάτω από την μουσική ανάρτηση τόσες και οι πιθανότητες να κερδίσετε κάποιοι από τα σούπερ δώρα του διαγωνισμού μας που είναι τα παρακάτω.

Το κοινωνικό παντοπωλείο Ν.Απολλωνίας προσφέρει - 5 Λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 λίτρα αραβοσιτέλαιο 

και 5 λίτρα Ηλιέλαιο ( ΑΥΤΆ ΘΑ ΔΩΘΟΎΝ ΣΕ 3 ΤΥΧΕΡΟΥΣ )
Το κοινωνικό παντοπωλείο Ορεινού όγκου του δήμου Βόλβης προσφέρει -
2 Κιλά κρέας (χοιρινό ή μοσχαρίσιο)
2 Κιλά Μπριζόλες 
2 Κοτόπουλα ( και αυτά είναι για 3 τυχερούς )
Το κοινωνικό παντοπωλείο Στίβου που βρίσκεται ύπο σύσταση  προσφέρει -
2 Κιλά Μέλι 
2 Κιλά Τυρί 
Και ένα εξαιρετικό μπουκάλι Κρασί 
Και τέλος ένας φίλος της σελίδας μας που δεν θέλει να μας πει το όνομα του ,τουλάχιστον δεν θέλει να αναφέρουμε το ονομά του αλλά τον ευχαριστούμε πάρα πολύ ,προσφέρει 
 2 Κιλά Τσιπούρες 
2 Κιλά λαυράκια ( και αυτά για 2 τυχερούς ) 
 Και μια Πλήρες σειρά Ελληνικών  Γραμματοσήμων του 1980 -1981.
Να ευχαριστήσουμε τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Ν.Απολλωνίας ,Στίβου (που βρίσκεται ύπο σύσταση) και Ορεινού όγκου τόσο για το έργο που προσφέρουν και εννοώ τους εθελοντές που μοιράζουν κάθε μήνα στους δικαιούχους βασικά αγαθά ,όσο και για τα δώρα που θα προσφέρουν στους τυχερούς μας με πολύ χαρά .Πραγματικά ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλή δύναμη σε αυτό το δύσκολο φιλανθρωπικό έργο που καλείστε  να βγάλετε εις πέρας .Φυσικά ευχαριστούμε πολύ και τον ''άγνωστο φίλο της σελίδας μας''που θα προσφέρει με την σειρά του αυτά τα αξιόλογα δώρα του και πολύ χρήσιμα μιας και πρόκειται για τρόφιμα .
 
Αυτά για τον διαγωνισμό μας και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους .Όπως είχα αναφέρει και την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και στην κλήρωση που κάναμε το προηγούμενο Σάββατο ,ο καιρός μας τα χάλασε και ήδη οι κορυφές στα βουνά του δήμου μας έχουν και αρκετό χιόνι ,πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι θα γίνει τις επόμενες ώρες και πως θα κυλήσει ο καιρός .
 

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Πώς θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Πώς θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα

Ασθενής χιονόπτωση καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης (11/03) στην ορεινή Χαλκιδική, λόγω της επιδείνωσης του καιρού.

Η θερμοκρασία σημείωσε πτώση σε αρκετές περιοχές και στις 8 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -6 στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών και σε Λαϊλιά Σερρών, -4 στη Βλάστη Κοζάνης, - 1 σε Δεσκάτη Γρεβενών και Αγ. Παύλο Ημαθίας και μηδέν βαθμούς Κελσίου σε Αμύνταιο Φλώρινας, Πολύγυρο Χαλκιδικής και Πτολεμαΐδα.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σχεδόν σε όλη την χώρα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, καθώς και της Θράκης όπου θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Βαθμιαία τα φαινόμενα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν, το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και προς το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγιδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-03-2021

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-03-2021

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-03-2021

Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στη νότια νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-03-2021 (ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τις βόρειες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πηγή-Newsbomb.gr 

Σαν σήμερα 11 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 11 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1302 ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα ενώνονται με τα δεσμά του γάμου, σύμφωνα με το Σαίξπηρ.

1669 Εκρήγνυται η Αίτνα, προκαλώντας το θάνατο 15.000 ανθρώπων.

1822 Κηρύσσεται η επανάσταση στη Χίο. Ο Λυκούργος Λογοθέτης με 2.500 Σαμιώτες και ο Μπουρνιάς με 150 Χιώτες που ήταν στη Σάμο, αποβιβάζονται στη Χίο και πολιορκούν την εντός του φρουρίου τουρκική φρουρά. Είκοσι μέρες αργότερα η Σφαγή της Χίου θα συγκλονίσει τον κόσμο.

1901 Στη Γαλλία, εγκαινιάζεται το μετρό στο Παρίσι.

1912 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το Κόμμα των Φιλελευθέρων αναδεικνύεται ξανά νικητής των ελληνικών βουλευτικών εκλογών.

1918 Το πρώτο περιστατικό ισπανικής γρίπης καταγράφεται στις ΗΠΑ. Θα εξελιχθεί σε θανατηφόρα πανδημία, με τους νεκρούς να υπολογίζονται παγκοσμίως σε 20 - 40 εκατομμύρια τη διετία 1918 - 1919.

1923 Τραγικό ναυάγιο σημειώνεται στο Σαρωνικό. Το επίτακτο ναυαγοσωστικό «Αλέξανδρος Ζ» βυθίζεται λόγω θαλασσοταραχής κοντά στην Ψυττάλεια, με αποτέλεσμα να πνιγούν 297 άτομα, στην πλειοψηφία τους ναύτες

1935 Η ναζιστική Γερμανία προετοιμάζεται πυρετωδώς για το νέο ιμπεριαλιστικό μοίρασμα του κόσμου. Σαν σήμερα ο Χέρμαν Γκέρινγκ ανακοινώνει επισήμως τη δημιουργία της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, της «Λουφτβάφε»

1938 Το Αυστριακό Εθνοσοσιαλιστικό Κόμμα πραγματοποιεί πραξικόπημα, τα Γερμανικά στρατεύματα περνούν ανενόχλητα τα σύνορα και την επόμενη μέρα (12/3) η Αυστρία προσαρτάται στο Γ’ Ράιχ.

1941 Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψηφίζει το νόμο περί δανεισμού και εκμίσθωσης, έπειτα από πρόταση του Προέδρου Φραγκίσκου Ρούσβελτ. Πρόκειται για τη στρατιωτική βοήθεια των Αμερικανών στις χώρες που μάχονται τον Άξονα.

1955 Πεθαίνει από συγκοπή καρδιάς, βλέποντας λεηλατημένο το εργαστήριο του από κλέφτες, ο τιμημένος με Νόμπελ (1945), Σκωτσέζος σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ, σε ηλικία 74 ετών.

1956 Η 6η Πλατιά Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που συνέρχεται στο Βουκουρέστι, καθαιρεί τον γ.γ. του κόμματος, Νίκο Ζαχαριάδη.  

1978 Βόμβα εκρήγνυται στον κινηματογράφο «Έλλη» της οδού Ακαδημίας, κατά τη διάρκεια της προβολής της σοβιετικής ταινίας «Ουράνιο Τόξο» του σκηνοθέτη Μαρκ Ντονσκόι. 18 θεατές τραυματίζονται, απ’ τους οποίους οι τρεις πολύ σοβαρά. Η τρομοκρατική πράξη αποδίδεται στην ακροδεξιά.

1978 Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός, Σοφία Βέμπο.

1985 Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Θα μείνει γνωστός ως ο άνθρωπος της ιστορικής προδοσίας. Ολοκλήρωσε την αντεπαναστατική διαδικασία στην ΕΣΣΔ.

2004 Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις σε αμαξοστοιχίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης, που αποδίδονται σε εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις, προκαλούν το θάνατο 191 ανθρώπων και τον τραυματισμό 1.460.

2011 Σεισμός 9 Ρίχτερ χτυπάει την Ιαπωνία. Ακολουθεί μεγάλο τσουνάμι (σε ορισμένες περιπτώσεις ύψους 20 μέτρων) καταστρέφοντας κατοικημένες ζώνες σε βάθος ακόμη και 20 χλμ., με αποτέλεσμα το θάνατο 18.446 ανθρώπων, τον τραυματισμό 5.363 άλλων 8.206 αγνοούμενους και πάνω από 300.000 άστεγους λόγω ραδιενεργούς μόλυνσης εκτενών κατοικημένων ζωνών γύρω από το πυρηνικό συγκρότημα στη Φουκουσίμα. 123.000 άνθρωποι εξακολουθούν να μην μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους εξαιτίας των υψηλών ποσοστών ραδιενέργειας στην περιοχή.

Πηγή-Thepressroom.gr 

Τα καρναβάλια της Ελλάδας και πώς να τα απολαύσεις - αθηνόραμα travel

Καρναβάλι ή Απόκριες;

Patrino Patra Karnavali καρναβαλιού του 2009 Εκδοτική Στοκ Εικόνες - εικόνα  από patra, 2009: 8441528

Αυτά και για σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου και κλείνοντας να σας θυμήσω πως σήμερα το βράδυ από τις 22.00 μ.μ και μετά θα έχουμε το LIVE μας ,το δεύτερο στην σειρά και εκεί θα κάνουμε μια συζήτηση με την Σούζη Αρχοντή και τον Χρήστο Ευθυμιάδη εφ'όλης της ύλης ....Μείνετε συντονισμένοι και θα τα πούμε το βράδυ μαζί με τις δικές σας ερωτήσεις-θέματα που θέλετε να σχολιάσουμε .Το Τραγούδι της ημέρας σας το αφιερώνω φυσικά και σας εύχομαι να περάσετε μια ήρεμη ημέρα .Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ .

Άνω Σταυρός το 10000πΧ - Καρναβάλι Άνω Σταυρού 2017 - YouTube

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2018 ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ – ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ)

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΑΥΡΟΥ 2013. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΑΥΡΟΥ 2013. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

 

 

 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΑΥΡΟΥ 2017

 

Ευχαριστήριο μήνυμα για το καρναβάλι του Σταυρού - volvipress

Home - LIVE ARTA

 

Top