Τρίτη, 03 Μαϊος 2022

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά ,καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχουμε και πάμε σιγά-σιγά να βρούμε τα πατήματα μας ,να μπούμε στο πρόγραμμα μας και να έχουμε πάντοτε μέσα στην καρδιά μας και να μην το ξεχνάμε ποτέ ότι Η Ανάσταση Του Κυρίου μας είναι αληθινή και συγκλονιστική και ότι κάθε φορά που την ζούμε το Πάσχα πολλοί άπο εμάς πραγματικά την βιώνουμε με λαχτάρα και μεγάλη χαρά ,και του χρόνου λοιπόν να είμαστε γεροί να ξαναζήσουμε αυτό το τεράστιο θαύμα της Ορθόδοξης πίστης μας .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Τρίτη με συννεφιά και λασποβροχές - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Καιρός σήμερα 3/5

Στη βόρεια χώρα άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολoγικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα κατά τόπους τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 3 Μαΐου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Επισιτιστική κρίση στις πύλες της ΕΕ; Οι προμήθειες των Γερμανών και το σχέδιο κρίσης των Γάλλων

Μετά τον ενεργειακό, έρχεται ο διατροφικός εφιάλτης

Αντιμέτωπη με μεγάλες διατροφικές ελλείψεις είναι η ΕΕ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία με τις χώρες της οικονομικής ατμομηχανής των «27» να καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση.

Πώς θα επιβληθεί το πλαφόν στη χονδρεμπορική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

Στην Ελλάδα, όλες οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από τα σ

Η πολιτική των επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης ενεργειακής κρίσης θα εξακολουθήσει και τον Μάιο,  με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να συνεχίζει τις ασκήσεις πάνω σε διάφορα εναλλακτικά μοντέλα που προτείνεται να εφαρμοστούν στην ελληνική ενεργειακή αγορά, «ζυγίζοντας» ποιο από αυτά θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στη μείωση της τιμής του ρεύματος, με το μικρότερο δημοσιονομικό βάρος.

 

Θεσσαλονίκη: «Θα το έχω ποτέ το δάχτυλό μου;» ρωτάει η 8χρονη που ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα

Θεσσαλονίκη: «Θα το έχω ποτέ το δάχτυλό μου;» ρωτάει η 8χρονη που ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα

Στο νοσοκομείο παραμένει το 8χρονο κορίτσι που ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλό του παίζοντας σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης την ώρα που έκανε τσουλήθρα.

Όπως είπε ο πατέρας της 8χρονης Δημήτρης Χατζηαθανασίου «το παιδί κοιμάται συχνά, πονάει, και νιώθει ανασφάλεια επειδή δεν μπορεί να κουνήσει το δάχτυλό της. Μας ρωτάει θα το έχω ποτέ το δάχτυλό μου; Θα κολλήσει ξανά;». Σύμφωνα με τον ίδιο οι γιατροί είναι αισιόδοξοι μετά το χειρουργείο.

«Είχε ξαναπαίξει το παιδί στην ίδια τσουλήθρα. Την ίδια μέρα είχαν εντοπιστεί κάποια προβλήματα στην τσουλήθρα από άλλους γονείς», είπε ο πατέρας της 8χρονης μιλώντας στο MEGA.

Από την πλευρά της η μητέρα της 8χρονης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσα συνέβησαν περίπου στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής όταν η μικρή κατέβαινε από την τσουλήθρα και τραυματίστηκε σοβαρά στο μικρό δάχτυλο του δεξιού της χεριού.

Στην επικίνδυνη τσουλήθρα τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και ένα προειδοποιητικό σημείωμα για την επικινδυνότητά της. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον 62χρονο Προϊστάμενο Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντήρησης του τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων του δήμου Θεσσαλονίκης, για το ατύχημα της 8χρονης με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας GRtimes.gr να αναφέρουν ότι ο 62χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο ΑΤ της περιοχής και έθεσε τον εαυτό του στις αρχές.

Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα για την 8χρονη

Σημειώνεται ότι αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από την επέμβαση που έγινε στην 8χρονη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για τη συγκόλληση του δαχτύλου που ακρωτηριάστηκε.

«Ήταν μια ευτυχής συγκυρία το ότι το ατύχημα έγινε μέσα στη Θεσσαλονίκη και που στο σημείο υπήρχε γιατρός. Αν είχε περάσει πολύ ώρα, δε θα είχαμε το αποτέλεσμα που μπορούμε τώρα να έχουμε. Η μικρή ήρθε πολύ γρήγορα. Το νοσοκομείο λειτούργησε συντονισμένα. Όταν υπάρχει ένα παιδί, σταματάμε τα πάντα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Στα παιδιά υπάρχει πάντα πολύ ευνοϊκότερη έκβαση στους ακρωτηριασμούς, γιατί υπάρχει αναγέννηση των ιστών και των νεύρων. Αισιοδοξούμε ότι το παιδί θα έχει μια πολύ καλή κινητικότητα του δαχτύλου, αλλά και αισθητικά η κατάσταση θα είναι πολύ καλή», είπε από την πλευρά του ο πλαστικός χειρουργός, κ. Αντωνίου.

 

Θλίψη για τον θάνατο του Βασίλη Ντινόπουλου - Το χρονικό της τραγωδίας, αύριο το τελευταίο «αντίο...

Ο Βασίλης Ντινόπουλος εντοπίστηκε νεκρός στον καναπέ του σαλονιού του, στο διαμέρισμα που διέμενε στα Εξάρχεια - Έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και ήταν ινσουλινοεξαρτώμενος.

Θλίψη έχει σκορπίσει ο αιφνίδιος θάνατος του 33χρονου γιου του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες στο διαμέρισμά του στα Εξάρχεια.

 

Φορολογικές δηλώσεις: Τα «κλειδιά» για να εισπράξετε επιστροφή φόρου.

Φορολογικές δηλώσεις: Τα «κλειδιά» για να εισπράξετε επιστροφή φόρου

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων με ένα ποσοστό της τάξης των 15% των φορολογούμενων να περιμένει επιστροφή φόρου. Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που τελικά δεν θα εισπράξουν τα χρήματα αυτά καθώς η επιστροφή φόρου θα συμψηφιστεί με βεβαιωμένες οφειλές οι οποίες μπορεί να μην έχουν λήξει, όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ.

Οργή για τον «νταή της Αιδηψού» που κλώτσησε το γατάκι: Είχε βάψει τον σκύλο του με σπρέι...

Οργή για τον «νταή της Αιδηψού» που κλώτσησε το γατάκι: Είχε βάψει τον σκύλο του με σπρέι

O 30χρονος άνδρας που συνελήφθη μετά τη δημοσιοποίηση του εξοργιστικού βίντεο που τον έδειχνε να δελεάζει αδέσποτο γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και στη συνέχεια να το κλωτσάει στη θάλασσα, είχε και στο παρελθόν κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι σε ζώα.

Όπως αποκάλυψε σε ανάρτηση της η δημοσιογράφος και διευθύντρια της οργάνωσης Zero Stray Project, Σταματίνα Σταματάκου στο Facebook, στο παρελθόν ο συλληφθείς είχε βάψει με μαρκαδόρο τον σκύλο του, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του σώματός του με σύμβολο της ποδοσφαιρικής ομάδας την οποία υποστηρίζει.

«Μας έδειχνε φωτογραφίες με τα σκυλιά του, ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως» αναφέρεται ακόμη στην ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας που καταγράφηκε σε βίντεο σε ταβέρνα στην Αιδηψό να δελεάζει δύο γατάκια με τροφή και στη συνέχεια να κλωτσάει το ένα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (2/5).

Πρόκειται για 30χρονο αλβανικής καταγωγής, σεσημασμένο για ναρκωτικά ο οποίος εντοπίστηκε σε σπίτι στην Λιχάδα Ευβοίας, όπου φιλοξενείτο και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας το οποίο σχηματίζει δικογραφία σε βάρος του.

 

Νέο επίδομα 200 ευρώ: Ποιους θα αφορά η επανάληψη της επιταγής ακρίβειας...

Σε νέα επιταγή ακρίβειας, το επίδομα, δηλαδή, των 200 ευρώ που δόθηκε πριν το Πάσχα, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σε πρώτο πλάνο παραμένει για την κυβέρνηση το θέμα της ακρίβειας που ταλαιπωρεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις με το οικονομικό επιτελείο να καταστρώνει συνεχώς νέα σχέδια για μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων.

Εκτός, δηλαδή, από το πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις σχετικές ανακοινώσεις που αναμένονται το προσεχές διάστημα και τη συνέχιση της επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να εφαρμόσει εκ νέου το επιτυχημένο μοντέλο της επιταγής ακρίβειας που δόθηκε και πριν το Πάσχα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Στο Μαξίμου θεωρούν πως ήταν ένα αποτελεσματικό μέτρο, καθώς δίνει απευθείας χρήματα στους δικαιούχους, προσφέροντας ουσιαστικά αποτελέσματα. Έτσι έχει πέσει στο τραπέζι μια παρόμοια δράση, στην οποία η κυβέρνηση προσανατολίζεται να βάλει σε εφαρμογή τέλος Ιουνίου.

Μολονότι η τελική φόρμουλα του είδους της στήριξης αυτής δεν έχει «κλειδώσει», το σίγουρο είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα είναι προσαρμοσμένα στις δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ δόθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε περίπου 1,7 εκατ. δικαιούχους, χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους επιδομάτων, ΑμεΑ κ.α.

 
 

Σε ό,τι αφορά στο ρεύμα το Μάιο θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις. Πρόκειται για 72 ευρώ για τις πρώτες 300 KWh και για το φυσικό αέριο 40 ευρώ ανά MWh. Επιπλέον και το τρέχον μήνα θα συνεχιστεί η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, ύψους 0,15 ευρώ ανά λίτρο στην αντλία για όλους.

Αναφορικά με τον ΦΠΑ θα παραταθεί έως το τέλος του 2022 ο μειωμένος συντελεστής σε Εστίαση, Τουρισμό, Μεταφορές. Επίσης στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% σε βασικά προϊόντα (ψωμί, γάλα, κρέας, μακαρόνια).

 

-Πηγή- Newsbomb.gr ( διαβάστε περισσότερα μέσα στο Newsbomb.gr)

Σαν σήμερα 3 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 3 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1469 Γεννήθηκε ο πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία, Νικολό Μακιαβέλι, που δίδαξε την άσκηση της πολιτικής εξουσίας χωρίς ηθικούς φραγμούς

1481 Πέθανε ο Οθωμανός σουλτάνος, Μωάμεθ Β', ο Πορθητής της Κωνσταντινούπολης το 1453

1808 Ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος, Φρανσίσκο Γκόγια, ζωγραφίζει τον περίφημο πίνακά του «Οι Εκτελέσεις της 3ης Μαΐου», όπου απεικονίζει τις βαναυσότητες που διέπραξαν τα στρατεύματα του Ναπολέοντα και αναδεικνύει την ηρωική αντίσταση του λαού.

1810 Ο 22χρονος Λόρδος Βύρωνας διασχίζει κολυμπώντας τον Ελλήσποντο σε 1 ώρα και 10 λεπτά.

1837 Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.

1887 Γεννήθηκε η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός, Μαρίκα Κοτοπούλη

1890 Πεθαίνει στις φυλακές της Χαλκίδας ο βουλευτής, πρώην αντεισαγγελέας εφετών, Ρόκκος Χοϊδάς, ο οποίος είχε αρνηθεί να υποβάλει αίτηση χάριτος μετά από την καταδίκη του σε τριετή φυλάκιση για άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα «Ραμπαγάς» και θεωρήθηκε προσβλητικό για τη βασιλική οικογένεια. Διακήρυττε ότι η εθνική κυριαρχία και ο νόμος είναι πάνω από τον βασιλιά. Ο Χοϊδάς είχε στηρίξει οργανώσεις όπως ο «Δημοκρατικός Σύλλογος» Πατρών και ο «Σοσιαλιστικός Σύνδεσμος» του Σταύρου Καλλέργη.

1932 Ο διαβόητος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, η έφεση του οποίου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απορρίφθηκε, οδηγείται στις φυλακές της Ατλάντας.

1941 Οι Βούλγαροι συστήνουν τη «Διοίκηση του Αιγαίου» στα κατακτηθέντα ελληνικά εδάφη, με πρωτεύουσα την Ξάνθη.

1968 Εκτεταμένες συμπλοκές φοιτητών και αστυνομίας ξεσπούν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, στο Παρίσι. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση της εξέγερσης, που θα μείνει στην ιστορία ως "Γαλλικός Μάης". Η πάλη θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και θα αποτελέσει πολιτικό και ιδεολογικό ορόσημο για τις μεταπολεμικές γενιές.

1982 Πεθαίνει ο Ευάγγελος Παπανούτσος, φιλόσοφος και μεταρρυθμιστής της ελληνικής εκπαίδευσης.

1982 Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοινώνει ότι δεν αποδέχεται τη νέα συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας, που υπερψηφίστηκε από 130 χώρες

1984 Ο Έλληνας συνθέτης Ιάννης Ξενάκης γίνεται μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών στην έδρα της σύνθεσης.

1996 Πεθαίνει ο διακεκριμένος Έλληνας κιθαρίστας Δημήτρης Φάμπας.

2009  Ο Παναθηναϊκός νικά στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα του μπάσκετ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78 στο O2 World Arena στο Βερολίνο και στέφεται για πέμπτη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης.

2011 Πέθανε ο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

 Αυτά για σήμερα Τρίτη 3 του Μάη όπου χτύπησε ξανά το κουδούνι για τους μαθητές και δασκάλους μετά και τις διακοπές Του Πάσχα και χωρίς τεστ ας ευχηθούμε να τελιώσουν τα σχολεία χωρίς κανένα κρούσμα και να πάνε όλα καλά για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς .Λοιπόν να σας πω ότι λόγο φόρτου εργασίας από αύριο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας που βρίσκομαι κοντά σας δυστυχώς δεν θα αναρτώ την ενημέρωση σας ,απλά το μεσημέρι θα σας ''χαρίζω'' το τραγούδι της ημέρας για να μην μείνει κενή η στήλη .Αυτά είχα να σας πω δεν θέλω να αναφερθώ στην ακρίβεια και στο πόσο έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά και προσπαθούν με ψίχουλα να μας δελεάσουν ,όχι δεν θα αναφερθώ απλά σε λίγο καιρό θα έρθουν και οι εκλογές ,ελπίζω και εύχομαι να θυμηθείτε το ,τι περνάμε τώρα ,το ,τί έρχεται και να ψηφίσετε ανάλογα γιατί κάποιοι μας κοροιδεύουν και πρέπει να πάνε στο σπίτι τους .....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Ισπανοί πατριώτες εκτελούνται στη Μαδρίτη από τις δυνάμεις του Ναπολέοντα πο ζωγραφίζει τον περίφημο πίνακά του «

 

Top