Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοβουλία εκπροσώπων ερασιτεχνικών συλλόγων Δήμου Βόλβης.
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

03 Φεβρουαρίου 2019
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Σταυρό θα διεξαχθεί συζήτηση για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και εκπροσώπους φορέων, διαιτητών και συλλόγων.

Οργάνωση: Παράγοντες Ερασιτεχνικών Σωματείων Δήμου Βόλβης
Θα συμμετάσχουν:
Διαμαντής Λιάμας - Δήμαρχος του Δήμου Βόλβης
Σάββας Δημητριάδης - Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Μ.
Βασίλειος Ανατολίτης - Περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος αθλητισμού
Ιωάννης Τζίκας - Πρόεδρος διαιτητών
Παναγιώτης Παπαγεράς - Πρόεδρος Ο.Π.Α.Π Δήμου Βόλβης

 

ΠΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Με πρωτοβουλία εκπροσώπων των Αθλητικών Συλλόγων (Μοδίου, Βρασνών, Νέας Μαδύτου και Ασπροβάλτας) συντάχθηκε η παρούσα επιστολή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία σε όλη την επαρχία και στην προκειμένη περίπτωση του Δήμου Βόλβης τα οποία είναι λίγο πολύ γνωστά εδώ και χρόνια, για να προτείνουμε λύσεις, προτάσεις κτλ.

Οι ερασιτέχνες παράγοντες δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα και ο αφανισμός ιστορικών σωματείων στην περιφέρεια όλης της Ελλάδας και κατ’ επέκταση στην περιοχή μας είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Η πολιτεία, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, οι Ενώσεις εδώ και χρόνια έχουν γυρίσει την πλάτη στον ερασιτέχνη παράγοντα και δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ από θεσμοθετημένες επιχορηγήσεις ούτε βοήθεια με αθλητικό υλικό, που μέχρι κάποια χρόνια πριν έδιναν στα ερασιτεχνικά σωματεία κάθε έτος.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκτός από τις δύο σημαντικές προσφορές του ως μέσο αποτροπής της νεολαίας από βλαβερές συνήθειες και ως κύτταρο ανάπτυξης του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα, σήμερα αποκτά και μια Τρίτη πολύ σημαντική αποστολή: «να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή στα χωριά, κρατώντας το κοινωνικό σύνολο γύρω από τον πυρήνα της ομάδας».

Καθημερινά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δίνει ζωή σε εκατοντάδες γήπεδα σε όλη την επικράτεια, ενώ είναι εκατοντάδες χιλιάδες τα νέα παιδιά που αγωνίζονται στις Ακαδημίες των ερασιτεχνικών σωματείων όλης της χώρας.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν περίπου 4000 με 4500 σωματεία που απασχολούν χιλιάδες ποδοσφαιριστές – προπονητές – διαιτητές – παράγοντες – φιλάθλους σε ένα σύνολο που μπορεί να ξεπερνάει το 1000000 ανθρώπους.

Ο οικονομικός βρόγχος σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από το λαιμό των ερασιτεχνικών σωματείων και εμείς ως σωματεία και παράγοντες του ποδοσφαίρου είμαστε υποχρεωμένοι να προβληματιστούμε, να βρούμε λύσεις και να δώσουμε ανάσες, όσο αυτό είναι εφικτό.

Θα μου πείτε γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία, για ένα και μόνο λόγο: ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν κύριο φορέα προώθησης, προβολής και διαφήμισης μεγάλων εταιριών, που μπορούν να φέρουν έσοδα στα ερασιτεχνικά σωματεία με προσπάθεια και συνεργασία της Ένωσης.

Στο Δήμο μας δραστηριοποιούνται περίπου 20 σωματεία κι έχουν απομείνει μόνο 11. Υπάρχουν ενεργές ακαδημίες που δεν έχουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Ένωσης, λόγω κόστους μετακινήσεων (ένα λεωφορείο θέλει για να πάει Θεσσαλονίκη το λιγότερο περίπου 200 ευρώ) και αυτό είναι κακό και για τα παιδιά και για τις ομάδες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • Μείωση του κόστους Διαιτησίας ανδρικών και παιδικών για τις ομάδες της επαρχίας.
  • Κατάργηση εισιτηρίων
  • Κατάργηση της υποχρέωσης διπλωματούχου προπονητή για τις ομάδες της επαρχίας (λόγω μεγάλης απόστασης απαιτούνται περισσότερα χρήματα για την πρόσληψη προπονητή και οι ομάδες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 1 με 2 προπονητές της περιοχής τους).
  • Χρηματοδότηση για τις ομάδες που έχουν τμήματα υποδομής.
  • Να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των σωματείων (ιματισμός, μετακινήσεις κλπ) με δημιουργία κεντρικής συμφωνίας από την Ένωση).
  • Να διεκδικήσει η Ένωση από την Πολιτεία, σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση (ΟΠΑΠ, εταιρίες στοιχημάτων κλπ).
  • Καλύτερη διαχείριση από πλευράς Ένωσης στον καταρτισμό των ομίλων των αγώνων:
    • Γειτονικές ομάδες να αγωνίζονται μεταξύ τους και να ανήκουν στον ίδιο όμιλο.
    • Όταν υπάρχει ένας αγώνας Τετάρτη ο επόμενος να διεξάγεται Κυριακή και όχι το Σάββατο.
    • Σε περίπτωση κακοκαιρίας τον χειμώνα όταν το γήπεδο είναι ακατάλληλο με ευθύνη των σωματείων να ενημερώνεται έγκαιρα η Ένωση η οποία με τη σειρά της να ειδοποιεί τα σωματεία να μην κατεβαίνουν για παιχνίδι (αυτό ισχύει και για τα παιδικά) το οποίο συνεπάγεται και παρουσία υπαλλήλου στα γραφεία της Ένωσης το Σαββατοκύριακο.
  • Βελτίωση γηπεδικών εγκαταστάσεων από τους Δήμους, αγορά μηχανημάτων για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, χορήγηση υλικών κτλ.
Super User

Τελευταία άρθρα από τον/την Super User