×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΔΙΟΥ ....ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

02 Φεβρουαρίου 2012
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Ακόμα μια χρονιά με δυσκολίες!

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΔΙΟΥ

iraklis logo

Συνέντευξη με το μέλος του Δ.Σ. της ομάδας κ. Άγγελο Βούλγαρη

"Μια ομάδα που είναι αναγκασμένη να πολεμάει καθημερινά

για την υπόσταση και την ύπαρξή της"

Το δώρο του Βουλευτή Βαρδάκα που τον βάπτισε, η κληρονομιά του Βάσια που τον καταξίωσε και το ζέσταμα 15 χρόνων...που τον στέγασε!

Περνώντας τα χρόνια, το ένα μετά το άλλο και συμμετέχοντας στα κοινά του τόπου σου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, δεν μπορεί παρά μόνο να κάνεις φίλους που και εκείνοι συμμετέχουν στις δράσεις των συλλόγων και των σωματείων των χωριών τους. Ένας τέτοιος, καλός φίλος είναι εδώ και πολλά χρόνια, το μέλος του Δ.Σ. του Ηρακλή Μοδίου ο κ. Άγγελος Βούλγαρης.

Φτάνοντας η κουβέντα μας κάποια στιγμή εδώ και μέρες, στις σκέψεις μας για την δημιουργία του volvinews με ρώτησε. -''Για τον Ηρακλή δεν θα γράψετε τίποτε;''  - Φυσικά και θα γράψουμε αλλά με το θάρρος που μου δίνει η φιλία μας θα σου ζητήσω να μας πεις άλλου είδους ''πράγματα''. Ζητήσαμε λεπτομέρειες, κάποιες πιπεράτες ιστορίες από την στιγμή που ιδρύθηκε η ομάδα και ένα οδοιπορικό αφιέρωμα στα όσα χρόνια υπάρχει. Κάναμε τον Άγγελο ένα είδος ανταποκριτή μας και αυτός τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι αυτή την φορά, τον έχουμε επίσημα απέναντι μας ως εκπρόσωπο του Δ.Σ. του Ηρακλή Μοδίου και της ιστορίας που έχει γράψει μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Μικρό χωριό, μεγάλα Προβλήματα, μεγάλη Προσπάθεια..

κ. Βούλγαρη παρακολουθώντας κανείς τον βαθμολογικό πίνακα του 6ου ομίλου της Β΄ερασιτεχνικής κατηγορίας ΕΠΣΜ συναντά τον ΗΡΑΚΛΗ ΜΟΔΙΟΥ σε μια όχι και τόσο άνετη θέση. Θα καταφέρετε να μείνετε και φέτος στην κατηγορία τελικά, ποιά είναι η γνώμη σας;


Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω τόσο για την φιλοξενία της ομάδας μας, όσο και για την "έρευνα" που μου αναθέσατε. Ακόμα και εγώ ο ίδιος έμαθα από τους παλιότερους πράγματα που έχουν την δική τους ξεχωριστή σημασία. Μην ξεχνάμε πως ο Ηρακλής Μοδίου αν και ο νεότερος καταστατικά σύλλογος της περιοχής μας με πρώτη επίσημη συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 94 - 95 έχει την δική του ιστορία από το 1983, πριν ακόμα γεννηθώ εγώ, με τις πρώτες προσπάθειες ίδρυσης ομάδας στο χωριό μας. Γι αυτά όμως θα σας μιλήσω παρακάτω. Στην ερώτηση σας τώρα, θα ήθελα να απαντήσω πως πραγματικά είναι ακόμη μια χρονιά με δυσκολίες για εμάς, αλλά είμαστε σίγουροι πως το τέλος θα τα καταφέρουμε και θα παραμείνουμε στην Β΄ Ερασιτεχνική. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Στο Μόδι έχουμε μάθει χρόνια τώρα να πολεμάμε κυριολεκτικά καθημερινά για την ύπαρξη του Ηρακλή, μέσα από προβλήματα και ελλείψεις που όμως καταφέρνουμε και τα ξεπερνάμε. Το κυριότερο πρόβλημα μας είναι η έλλειψη ποδοσφαιριστών  από το χωριό μας που είναι μικρό και η συνεχής ανάγκη μας για μεταγραφές. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα ανομοιογένειας στην ομάδα αλλά και οικονομικό βάρος στον προυπολογισμό μας. Παρόλο που στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα παιδιά που έχουν φορέσει την φανέλα μας, έδωσαν τα πάντα για την ομάδα και τους ευχαριστούμε γι αυτό, ποτέ δεν είναι το ίδιο με το να έχεις δικούς σου αθλητές από τον τόπο σου. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή και το Μόδι θα μπορέσει να συμπληρώσει εντεκάδα, γιατί όχι και δεκαοκτάδα με παιδιά από το χωριό μας και να είναι όλα καλύτερα και για την ομάδα και για το συμβούλιο.

    Αναφέρατε την λέξη συμβούλιο και θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιά είναι αυτά τα παιδιά και πως καταφέρνετε να τα βγάζετε πέρα κάθε χρόνο με τα έξοδα που αντιμετωπίζετε;

Κοιτάξτε να δείτε, Πρόεδρος της Ομάδας είναι ο κ. Σουλτάνης Κώστας. Γύρω από αυτόν είμαστε μια παρέα από παιδιά του χωριού οι οποίοι, οι ίδιοι εδώ και οκτώ χρόνια προσπαθούμε όσο μπορούμε για το καλό του ΗΡΑΚΛΗ ΜΟΔΙΟΥ. Οι τίτλοι και οι θέσεις στο Δ.Σ. δεν έχουν καμία απολύτως σημασία ανάμεσά μας. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι είμαστε όλοι εργάτες και με την βοήθεια του κόσμου, των χορηγών και κάποιων εκδηλώσεων που κάνουμε καταφέρνουμε και βγάζουμε τα έξοδά μας. Το Μόδι είναι μικρό χωριό και θα έλεγα πως όλοι οι Μοδιώτες είμαστε ήρωες που μπορούμε και κρατάμε ομάδα σε αυτήν την κατηγορία. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το μέλλον που περιμένει τον Ηρακλή. Τα πράγματα είναι δύσκολα και γίνονται ολοένα και δυσκολότερα. Χρειαζόμαστε βοήθεια από όπου και αν μπορεί να προέλθει αυτή, το συντομότερο.

Όταν οι Βουλευτές μοίραζαν... φανέλες και ο Νουρέγιεφ...χόρευε στο Καυτατζόγλειο

Πριν φτάσουμε σ΄ αυτό το μέλλον που αναφέρατε κ. Βούλγαρη θα ήθελα να σας γυρίσω στο παρελθόν. Συγκεκριμένα στο πότε και στο πως ιδρύθηκε ο Ηρακλής Μοδίου. Γνωρίζουμε ότι ψάξατε το θέμα και περιμένουμε να σας ακούσουμε.

Η ιστορία του Ηρακλή  Μοδίου ξεκινάει το 1983. Υπήρχαν στο χωριό πολλά παιδιά που έπαιζαν μπάλα τελείως ανοργάνωτα και όποτε τύχαινε. Πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν όμως να γίνει ομάδα. Μετά από παράκληση κάποιων ψηφοφόρων του Βουλευτή του Νομού Θεσ/νίκης κ.  Βαρδάκα, εκείνος λόγω των δεσμών που είχε με την ομάδα του Ηρακλή Θεσ/νίκης, μπόρεσε και έφερε στο χωριό μας μία αυθεντική στολή 16αδας (τόσοι έπαιζαν τότε)  του Ηρακλή. Φανταστείτε τι έγινε τότε στο Μόδι. Αρκεί να σας πω, όπως μου μετέφεραν οι παλιότεροι το τι καυγάς γίνονταν για την φανέλα με το νούμερο 10 που ήταν και η αυθενιτκή φανέλα του Νιουρέγιεφ των Ελλήνικών γηπέδων. Του Βασίλη Χατζηπαναγή. Από εκεί ξεκίνησαν όλα λοιπόν. Αυτονόητο είναι πως οι φανέλες εκείνες βάπτισαν και την ομάδα μας. Το όνομα Ηρακλης συνδέθηκε παντοτινά με το Μόδι. Η κληρονομιά του...Βάσια ήταν βαριά για να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Βλέπετε μπορεί δεύτερο Χατζηπαναγή να μην βγάλαμε στο Μόδι, δεν βγήκε άλλωστε πουθενά αλλού, αλλά ο σπόρος για την ίδρυση της ομάδας είχε φυτρώσει για τα καλά στο χωριό μας. Να σημειώσω εδώ πως από το 1981 ακόμα επί  προεδρίας της κοινότητας Μοδίου του κ. Βούλγαρη Σωτήρη είχαν ξεκινήσει τα έργα διαμόρφωσης του σημερινού γηπέδου, τα οποία συνεχίστηκαν και το γήπεδο τελείωσε έτσι ώστε να αποτελεί έδρα του Ηρακλή επίσημα το 97 - 98 με πρόεδρο της κοινότητας τον κ. Γιώργο Δεληγιάννη. Αργότερα με τον Καποδίστρια και επί δημαρχίας του κ. Βλαδίμιρου Όχουνου το γήπεδο ηλεκτροφωτίστηκε. Σημαντική ήταν η βοήθεια που λάβαμε για την προσθήκη των αποδυτηρίων από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας και την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους. Τους ευχαριστούμε βαθύτατα και τιμούμε την προσφορά τους. Κατά την διαμόρφωση του γηπέδου βοήθησαν όλοι οι κάτοικοι και πολλοί φίλοι μας από την ευρύτερη περιοχή τους οποίους ευχαριστούμε επίσης θερμά. Τα είδη υγιεινής των αποδητηρίων μας ήταν προσφορά της εταιρείας ''Είδη υγιεινής Τριανταφύλλου''. Ακόμα ένα μεγάλο και θερμότατο δημόσιο ευχαριστούμε και σε αυτή τη μεγάλη προσφορά. Έτσι με όλα αυτά, σιγά σιγά ο ¨Ηρακλής απέκτησε σάρκα και οστά και επιτέλους το Μόδι είχε την δική του Ομάδα. 

omada

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΔΙΟΥ - ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΚΟΛΙΕΣ

  Από το 1983 έως το 1994 που πήρατε πρώτη φορά μέρος σε επίσημο πρωτάθλημα μεσολάβησαν αρκετά χρόνια. Από το 1994 συμμετέχετε στα πρωταθλήματα μέχρι το 1999, μετά ο Ηρακλής σταματάει την λειτουργία του και επανέρχεται το 2004. Τι συμβαίνει και υπάρχουν αυτές οι μεταπτώσεις στην ομάδα;

Σας είπα και προηγουμένως πως σε ένα μικρό χωριό όπως εμείς, δεν υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές για να συμπληρωθεί μια ομάδα. Τα πρώτα χρόνια παίζαμε μόνο φιλικά παιχνίδια. Ζεσταθήκαμε για τα καλά. Πολλοί φιλότιμοι άνθρωποι έκαναν μεγάλες προσπάθεις όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουν όρθια την ομάδα μας. Από το 1994 μέχρι το 1999 να φανταστείτε πως αγωνιζόμασταν στην Μάδυτο. Όλα αυτά κούρασαν τους ανθρώπους που αναλάμβαναν την διοίκηση της ομάδας. Το 2004 τελικά αυτή η παρέα παιδιών που αποτελούν το σημερινό συμβούλιο με την βοήθεια του Αντινομάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη και με τεράστια προσπάθεια επανιδρύσαμε τον Ηρακλή και από τότε μέχρι σήμερα προσπαθούμε εμείς με την σειρά μας για το καλό του.

--1

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΡΑ - ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2006 2007

Στα τόσα χρόνια που βρίσκεστε στην διοίκηση της ομάδας ποιές στιγμές ήταν οι πιο έντονες που ζήσατε; Ποιά ήταν η μεγαλύτερη χαρά αλλά και ποιά η μεγαλύτερη λύπη σας κοντά στην ομάδα;

Η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν όταν πήραμε το πρωτάθλημα στην Γ΄ και ανεβήκαμε στην Β΄ κατηγορία το 2006-2007. Ήταν απίστευτες στιγμές. H χαρά όλων μας ήταν απερίγραπτή. Ήταν μεγάλη δικαίωση για όλους και το γλεντήσαμε όπως μας άξιζε. Η μεγαλύτερη πίκρα μου κοντά στην ομάδα ήταν το 2005 στο μπαράζ ανόδου μεταξύ των ομάδων Νέστορας Όσας - Ηρακλής Μοδίου. Όποιος κέρδιζε ανέβαινε στην Β΄κατηγορία. Προηγηθήκαμε 3-1 στο ημίχρονο και ελέγχαμε απόλυτα το παιχνίδι. Κάποιοι άλλοι όμως αποφάσισα αλλιώς. Με τέσσερα συνεχόμενα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ πέναλτυ στο δεύτερο ημίχρονο και δύο κόκκινες κάρτες εις βάρος μας χάσαμε τελικά με 4-3. Ήταν από τις χειρότερες στιγμές μας στα γήπεδα. Να σκεφθείτε πως  η μία κόκκινη δώθηκε σε πάικτη μας επειδή είπε στον διαιτητή "υπάρχει Θεός"  Ο Θεός του ποδοσφαίρου όμως καθορίζεται δυστυχώς από "σκοτεινές δυνάμεις"  Η ζωή όμως συνεχίζεται και ο Ηρακλής Μοδίου κοιτάζει μπροστά. Το ξεπεράσαμε.  

κ. Βούλγαρη ευχαριστώντας σας για την βοήθεια και την σημερινή μας συζήτηση, θα σας ζητούσα να κλείσετε εσείς αυτό το αφιέρωμα.

Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία και την παρουσίαση της ομάδας μας. Επίσης σας ευχαριστώ γιατί δώσατε σε μένα αλλά και στο φίλαθλο κόσμο του Μοδίου την ευκαιρία να θυμηθούμε στιγμές από τα περασμένα. Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω κλείνοντας είναι ότι ο Ηρακλής Μοδίου γεννήθηκε από μεράκι και αγάπη και με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη συνεχίζει να παλεύει για την ύπαρξη και την υπόστασή του.K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top