Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Καλημέρα ,καλημέρα ,όλη μέρα και σήμερα Τετάρτη 10 του Απρίλη και είμαι εδώ κοντά σας με καλή διάθεση για να σας ''μεταδώσω''και την διάθεση μου με την σημερινή μουσική μου επιλογή αλλά και με τις ειδήσεις που ...τρέχουν.Εύχομαι να είστε όλλοι καλά ,να είστε χαμογελαστοί και να αφήνετε που κ που τα όποια προβλήματα στην άκρη γιατί η ζωή κυρίες μου και κύριοι πως να το κάνουμε ,θέλει και λίγη τρέλλα ,λίγη αναισθησία και θετικές σκέψεις.Πάμε να δούμε πρώτα τις κυριότερες ειδήσεις σε τίτλους.

Κτηματολόγιο-Έφτασε η ώρα για 550.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αρχίζει η διαδικασία προανάρτησης για 550.000 ιδιοκτήτες που έχουν 700.000 ακίνητα στην Αθήνα. Οι περιοχές που παίρνουν παράταση.

Έως τις 23 Απριλίου δίνεται παράταση για το μισό Ηράκλειο. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.

Έως τις 24 Απριλίου έχει δοθεί παράταση στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 10 Ιουνίου 2019.

Έως τις 3 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τις περιφερειακές ενότητας Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λασιθίου. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 18 Ιουνίου 2019.

Έως τις 13 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, Λουτρακίου – Περαχώρας.

Έως τις 20 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τη συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου / Καρπάθου/ Κω και Ρόδου. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει και αυτή στις 20 Μαΐου 2019.

Έως τις 21 Μαΐου είναι η παράταση για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 8 Ιουλίου 2019.

Αποδοκιμασίες κατά Τσακαλώτου μετά την εκδήλωση στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης.

Μέλη οργανώσεων που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό φώναξαν «προδότες» στον υπουργό Οικονομικών και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την αποχώρησή τους από εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Ιατρικές Εξετάσεις -Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους ,πόση συμμετοχή θα πληρώνουν.

εγάλες αλλαγές που αφορούν χιλιάδες ασφαλισμένους, έρχονται από σήμερα. Αφορούν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ και στις διαγνωστικές εξετάσεις, όπως προβλέπονται στο άρθρο 6 του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.

 

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου αρχίζει η μηδενική συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις για μια σειρά ασθενειών.

Με βάση τις ρυθμίσεις του νέου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ οι εξετάσεις πρέπει να εκτελούνται:

Α. τρεις εβδομάδες από την ημερομηνία έκδοσής τους όταν εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους (ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα)

Β. οκτώ εβδομάδες από την ημερομηνία έκδοσής τους όταν εκτελούνται σε δημόσιες δομές (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυιατρεία κ.λ.π.)

Οι χρόνοι αυτοί πάντως αλλά και το ίδιο το σύστημα για τις διαγνωστικές εξετάσεις αναμένεται να αλλάξει έως το τέλος του χρόνου, τουλάχιστον σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας που υπόσχεται όλα να γίνονται άμεσα ψηφιακά. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Τέλος οι τυπωμένες διαγνωστικές εξετάσεις και συνταγές φαρμάκων! Τι ετοιμάζεται»

Μέχρι τότε όμως αλλάζουν άμεσα οι συμμετοχές για τους ασθενείς.

Ένοχος ξανά χωρίς ελαφρυντικά ο'' Δράκος της Ξάνθης''.

Συντετριμμένος ο πατέρας της Ζωής πλησίασε τον «Δράκο της Ξάνθης» , έσκυψε και του είπε: «Δεν αξίζεις όχι μόνο το βλέμμα μου αλλά ούτε και το σάλιο μου». 

Απειλητικά E-mail σε όσους βλέπουν πορνογραφικό περιεχόμενο.

Οι κυβερνοεγκληματίες, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας ESET, μέσω των e-mails ισχυρίζονται ότι έχουν παραβιάσει τη συσκευή του θύματος και έχουν καταγράψει το άτομο ενώ παρακολουθεί πορνογραφικό περιεχόμενο.

ΠΗΓΗ-Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 

 Φθινοπωρινός ο καιρός και την Τετάρτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

  • Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

  • Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗ-PAGENEWS.GR 

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ''

10 Απριλίου 1826 οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου πραγματοποιούν την ηρωική έξοδο. Το γεγονός συνέβη την νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826, κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας. 

Οι Έλληνες ανατρέπουν όποιον βρουν μπροστά τους και προχωρούν αφήνοντας πίσω πολλούς νεκρούς. Την πορεία τους συνόδευσαν δύο εκρήξεις από την πόλη. Η πρώτη από την έκρηξη των υπονόμων και η άλλη από την ανατίναξη της πυριτιδαποθήκης με τον ηρωικό Χρήστο Καψάλη. Οι Έλληνες μετρούν αρκετές απώλειες. Από τους 3000 στρατιωτικούς που πήραν μέρος στην έξοδο, μόνο 1300 σώθηκαν. Οι υπόλοιποι 1700 σκοτώθηκαν στις συμπλοκές της εξόδου. Από τις γυναίκες, 13 μόνο Σουλιώτισσες σώθηκαν και από τα παιδιά τρία ή τέσσερα. Οι απώλειες των Τουρκοαιγυπτίων υπολογίστηκαν σε 5000. Η θυσία του Μεσολογγίου, που επί 12 ολόκληρους μήνες αντιστάθηκε ηρωικά πλημμύρισε τους άλλους Έλληνες και τους Ευρωπαίους με αισθήματα θαυμασμού.

1821: Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε' απαγχονίζεται από τους Τούρκους στην κεντρική είσοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ως αντίποινα για την Ελληνική Επανάσταση.

1835: Το «Κεντρικόν Σχολείον», το πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νεοελληνικού κράτους, μεταφέρεται από την Αίγινα στην Αθήνα.

1896 : Στις 10 Απριλίου 1896 ή στις 29 Μαρτίου σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο που ήταν τότε σε χρήση στην Ελλάδα, ο Σπύρος Λούης στέφεται Ολυμπιονίκης στο Μαραθώνιο, τερματίζοντας σε 2 ώρες και 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα καλύπτοντας τα 40χλμ και νικώντας τους 4 ξένους και 10 Έλληνες, που αγωνίστηκαν μαζί του. Δεύτερος τερματίζει ο επίσης Έλληνας Χαρίλαος Βασιλάκος με χρόνο 3 ώρες, 6 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα.

1912: Ο «Τιτανικός» σαλπάρει για το παρθενικό αλλά και ύστατο ταξίδι του. Στις 23:40 14 Απριλίου 1912, θα συγκρουστεί με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Παρ' όλες τις προσπάθειες που έγιναν να αποφύγει την σύγκρουση, το μοιραίο δεν άργησε να γίνει. Ο Τιτανικός βυθίστηκε δύο ώρες και σαράντα λεπτά αργότερα στις 02:20 στις 15 Απριλίου. Δύο λεπτά πριν την βύθιση έσπασε σε δύο κομμάτια, αφού ενώ βυθιζόταν με την πλώρη προς τα κάτω και την πρύμνη προς τα πάνω, αποκόπηκε η πρύμνη, λόγω του τεράστιου βάρους του νερού στην πλώρη. Η βύθισή του παρέσυρε στο θάνατο γύρω στους 1.500 ανθρώπους με τους υπόλοιπους 700 να βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους και να παρακολουθούν το τραγικό γεγονός.

1941: Οι δυνάμεις του Άξονα δημιουργούν το Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας υπό την διοίκηση του Άντε Πάβελιτς, αρχηγού της φασιστικής οργάνωσης Ουστάτσι.

1968: Θεμελιώνεται το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

1970: Ο Πωλ Μακ Κάρτνεϋ ανακοινώνει τη διάλυση των Beatles.

1995: Αρχίζει η πειραματική εφαρμογή των μέτρων για τον αποκλεισμό όλων των αυτοκινήτων και των δικύκλων από το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

1997: Συλλαμβάνεται ο οδηγός ταξί Δημήτρης Βακρινός, που είχε διαπράξει πέντε δολοφονίες και 10 περίπου ληστείες, την τελευταία δεκαετία.

1998: Πεθαίνει ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας, Σεραφείμ.

2010: Σε ένα ατύχημα με το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, σκοτώνεται ο πρόεδρος της Πολωνίας του Λεχ Καζίνσκι.

ΠΗΓΗ-Thepressroom.gr

Αυτά και για σήμερα.Πάμε λίγο και στα δικά μας ,αυτά που λέμε εμείς εδώ ,ξέρετε εσείς ,και χτες ανάφερα σε σχόλιο μου στην ομάδα μας στο facebook ποιος ο λόγος που μου ''έκλεισαν ''την πόρτα για Πασχαλινό Διαγωνισμό.Κάθησα και σκέφτηκα και χωρίς κανένας από τους συνεργάτες μου να πει κάτι ,μιας και έχουμε διαφημίσεις υποψηφίων ,πήρα την απόφαση να πει πω τον λόγο και να απαξιώ να συμβάλω σε όποια διαφήμιση του καθενα που κατεβαίνει στις εκλογές ,και να μιλήσω λοιπόν διαφήμιση θα κάνω οπότε δεν θα ασχοληθώ καθόλου και όπως μου έγραψε σε σχόλιο χτες ένας φίλος ...ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ,το μόνο που θα πω είναι ότι βάζετε τα χεράκια σας και βγάζετε τα ματάκια σας κύριοι επιχειρηματίες-πολιτικοί -υποψήφιοι κτλ.

Να περνάτε όμορφα ,καλή σας ημέρα γεμάτη με αισιοδοξία και όμορφα γεγονότα,εμείς μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός με πολλά και διάφορα.Το τραγούδι της ημέρας εννοείται που σας το αφιερώνω εξαιρετικά...Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Καλημέρα ,καλημέρα ,όλη μέρα και σήμερα Τετάρτη 10 του Απρίλη και είμαι εδώ κοντά σας με καλή διάθεση για να σας ''μεταδώσω''και την διάθεση μου με την σημερινή μουσική μου επιλογή αλλά και με τις ειδήσεις που ...τρέχουν.Εύχομαι να είστε όλλοι καλά ,να είστε χαμογελαστοί και να αφήνετε που κ που τα όποια προβλήματα στην άκρη γιατί η ζωή κυρίες μου και κύριοι πως να το κάνουμε ,θέλει και λίγη τρέλλα ,λίγη αναισθησία και θετικές σκέψεις.Πάμε να δούμε πρώτα τις κυριότερες ειδήσεις σε τίτλους.

Κτηματολόγιο-Έφτασε η ώρα για 550.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αρχίζει η διαδικασία προανάρτησης για 550.000 ιδιοκτήτες που έχουν 700.000 ακίνητα στην Αθήνα. Οι περιοχές που παίρνουν παράταση.

Έως τις 23 Απριλίου δίνεται παράταση για το μισό Ηράκλειο. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.

Έως τις 24 Απριλίου έχει δοθεί παράταση στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 10 Ιουνίου 2019.

Έως τις 3 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τις περιφερειακές ενότητας Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λασιθίου. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 18 Ιουνίου 2019.

Έως τις 13 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, Λουτρακίου – Περαχώρας.

Έως τις 20 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τη συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου / Καρπάθου/ Κω και Ρόδου. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει και αυτή στις 20 Μαΐου 2019.

Έως τις 21 Μαΐου είναι η παράταση για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 8 Ιουλίου 2019.

Αποδοκιμασίες κατά Τσακαλώτου μετά την εκδήλωση στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης.

Μέλη οργανώσεων που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό φώναξαν «προδότες» στον υπουργό Οικονομικών και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την αποχώρησή τους από εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Ιατρικές Εξετάσεις -Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους ,πόση συμμετοχή θα πληρώνουν.

εγάλες αλλαγές που αφορούν χιλιάδες ασφαλισμένους, έρχονται από σήμερα. Αφορούν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ και στις διαγνωστικές εξετάσεις, όπως προβλέπονται στο άρθρο 6 του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.

 

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου αρχίζει η μηδενική συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις για μια σειρά ασθενειών.

Με βάση τις ρυθμίσεις του νέου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ οι εξετάσεις πρέπει να εκτελούνται:

Α. τρεις εβδομάδες από την ημερομηνία έκδοσής τους όταν εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους (ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα)

Β. οκτώ εβδομάδες από την ημερομηνία έκδοσής τους όταν εκτελούνται σε δημόσιες δομές (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυιατρεία κ.λ.π.)

Οι χρόνοι αυτοί πάντως αλλά και το ίδιο το σύστημα για τις διαγνωστικές εξετάσεις αναμένεται να αλλάξει έως το τέλος του χρόνου, τουλάχιστον σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας που υπόσχεται όλα να γίνονται άμεσα ψηφιακά. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Τέλος οι τυπωμένες διαγνωστικές εξετάσεις και συνταγές φαρμάκων! Τι ετοιμάζεται»

Μέχρι τότε όμως αλλάζουν άμεσα οι συμμετοχές για τους ασθενείς.

Ένοχος ξανά χωρίς ελαφρυντικά ο'' Δράκος της Ξάνθης''.

Συντετριμμένος ο πατέρας της Ζωής πλησίασε τον «Δράκο της Ξάνθης» , έσκυψε και του είπε: «Δεν αξίζεις όχι μόνο το βλέμμα μου αλλά ούτε και το σάλιο μου». 

Απειλητικά E-mail σε όσους βλέπουν πορνογραφικό περιεχόμενο.

Οι κυβερνοεγκληματίες, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας ESET, μέσω των e-mails ισχυρίζονται ότι έχουν παραβιάσει τη συσκευή του θύματος και έχουν καταγράψει το άτομο ενώ παρακολουθεί πορνογραφικό περιεχόμενο.

ΠΗΓΗ-Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 

 Φθινοπωρινός ο καιρός και την Τετάρτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

  • Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

  • Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗ-PAGENEWS.GR 

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ''

10 Απριλίου 1826 οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου πραγματοποιούν την ηρωική έξοδο. Το γεγονός συνέβη την νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826, κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας. 

Οι Έλληνες ανατρέπουν όποιον βρουν μπροστά τους και προχωρούν αφήνοντας πίσω πολλούς νεκρούς. Την πορεία τους συνόδευσαν δύο εκρήξεις από την πόλη. Η πρώτη από την έκρηξη των υπονόμων και η άλλη από την ανατίναξη της πυριτιδαποθήκης με τον ηρωικό Χρήστο Καψάλη. Οι Έλληνες μετρούν αρκετές απώλειες. Από τους 3000 στρατιωτικούς που πήραν μέρος στην έξοδο, μόνο 1300 σώθηκαν. Οι υπόλοιποι 1700 σκοτώθηκαν στις συμπλοκές της εξόδου. Από τις γυναίκες, 13 μόνο Σουλιώτισσες σώθηκαν και από τα παιδιά τρία ή τέσσερα. Οι απώλειες των Τουρκοαιγυπτίων υπολογίστηκαν σε 5000. Η θυσία του Μεσολογγίου, που επί 12 ολόκληρους μήνες αντιστάθηκε ηρωικά πλημμύρισε τους άλλους Έλληνες και τους Ευρωπαίους με αισθήματα θαυμασμού.

1821: Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε' απαγχονίζεται από τους Τούρκους στην κεντρική είσοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ως αντίποινα για την Ελληνική Επανάσταση.

1835: Το «Κεντρικόν Σχολείον», το πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νεοελληνικού κράτους, μεταφέρεται από την Αίγινα στην Αθήνα.

1896 : Στις 10 Απριλίου 1896 ή στις 29 Μαρτίου σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο που ήταν τότε σε χρήση στην Ελλάδα, ο Σπύρος Λούης στέφεται Ολυμπιονίκης στο Μαραθώνιο, τερματίζοντας σε 2 ώρες και 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα καλύπτοντας τα 40χλμ και νικώντας τους 4 ξένους και 10 Έλληνες, που αγωνίστηκαν μαζί του. Δεύτερος τερματίζει ο επίσης Έλληνας Χαρίλαος Βασιλάκος με χρόνο 3 ώρες, 6 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα.

1912: Ο «Τιτανικός» σαλπάρει για το παρθενικό αλλά και ύστατο ταξίδι του. Στις 23:40 14 Απριλίου 1912, θα συγκρουστεί με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Παρ' όλες τις προσπάθειες που έγιναν να αποφύγει την σύγκρουση, το μοιραίο δεν άργησε να γίνει. Ο Τιτανικός βυθίστηκε δύο ώρες και σαράντα λεπτά αργότερα στις 02:20 στις 15 Απριλίου. Δύο λεπτά πριν την βύθιση έσπασε σε δύο κομμάτια, αφού ενώ βυθιζόταν με την πλώρη προς τα κάτω και την πρύμνη προς τα πάνω, αποκόπηκε η πρύμνη, λόγω του τεράστιου βάρους του νερού στην πλώρη. Η βύθισή του παρέσυρε στο θάνατο γύρω στους 1.500 ανθρώπους με τους υπόλοιπους 700 να βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους και να παρακολουθούν το τραγικό γεγονός.

1941: Οι δυνάμεις του Άξονα δημιουργούν το Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας υπό την διοίκηση του Άντε Πάβελιτς, αρχηγού της φασιστικής οργάνωσης Ουστάτσι.

1968: Θεμελιώνεται το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

1970: Ο Πωλ Μακ Κάρτνεϋ ανακοινώνει τη διάλυση των Beatles.

1995: Αρχίζει η πειραματική εφαρμογή των μέτρων για τον αποκλεισμό όλων των αυτοκινήτων και των δικύκλων από το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

1997: Συλλαμβάνεται ο οδηγός ταξί Δημήτρης Βακρινός, που είχε διαπράξει πέντε δολοφονίες και 10 περίπου ληστείες, την τελευταία δεκαετία.

1998: Πεθαίνει ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας, Σεραφείμ.

2010: Σε ένα ατύχημα με το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, σκοτώνεται ο πρόεδρος της Πολωνίας του Λεχ Καζίνσκι.

ΠΗΓΗ-Thepressroom.gr

Αυτά και για σήμερα.Πάμε λίγο και στα δικά μας ,αυτά που λέμε εμείς εδώ ,ξέρετε εσείς ,και χτες ανάφερα σε σχόλιο μου στην ομάδα μας στο facebook ποιος ο λόγος που μου ''έκλεισαν ''την πόρτα για Πασχαλινό Διαγωνισμό.Κάθησα και σκέφτηκα και χωρίς κανένας από τους συνεργάτες μου να πει κάτι ,μιας και έχουμε διαφημίσεις υποψηφίων ,πήρα την απόφαση να πει πω τον λόγο και να απαξιώ να συμβάλω σε όποια διαφήμιση του καθενα που κατεβαίνει στις εκλογές ,και να μιλήσω λοιπόν διαφήμιση θα κάνω οπότε δεν θα ασχοληθώ καθόλου και όπως μου έγραψε σε σχόλιο χτες ένας φίλος ...ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ,το μόνο που θα πω είναι ότι βάζετε τα χεράκια σας και βγάζετε τα ματάκια σας κύριοι επιχειρηματίες-πολιτικοί -υποψήφιοι κτλ.

Να περνάτε όμορφα ,καλή σας ημέρα γεμάτη με αισιοδοξία και όμορφα γεγονότα,εμείς μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός με πολλά και διάφορα.Το τραγούδι της ημέρας εννοείται που σας το αφιερώνω εξαιρετικά...Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

 

καλημέρες .. σε όλο τον ΄κοσμο του volvinews !

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Καλημέρα σας...Νηστίσιμη πατατόπιτα με χωριάτικο φύλλο και λαχανικά! Εύκολη, γρήγορη συνταγή, πολύ χορταστική κι ότι πρέπει για τη νηστεία και τους vegan! 

Κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Top