Τρίτη, 14 Μαϊος 2019

Το 1915 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον ποντιακό ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Τη χρονιά εκείνη, και ενώ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είχαν εμπλακεί στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Τούρκοι εκπόνησαν ένα σχέδιο εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Χριστός Ανέστη και καλή σας ημέρα αγαπητοί αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας του www.volvinews.gr .Πως είστε σήμερα Τρίτη 14 του μήνα ;;; εύχομαι να είστε όλοι σας καλά .Εγώ είμαι καλά μας έπιασαν οι ζέστες και αυτήν την στιγμή το θερμόμετρο δείχνει 30 βαθμούς .Ξέρω επίσης ότι βρέχει στην Ελλάδα και έχετε ''ψοφήσει''με το κρύο .Κάντε υπομονή και θα πιάσουν και εκεί οι ζέστες και μετά θα ψάχνουμε τη βροχή με το κυάλι.Πάμε όμως να δούμε τις κυριότερες ειδήσεις σε τίτλους.

Από Δευτέρα

«13η σύνταξη»: Πόσα θα πάρουν οι συνταξιούχοι - Τα τελικά ποσά

Από όσα ανακοινώθηκαν και αναμένεται να ψηφισθούν εντός της εβδομάδος, περίπου 670.000 συνταξιούχοι θα λάβουν ως 13η σύνταξη επιπλέον μία ολόκληρη σύνταξη.

Τι λένε οι επιχειρηματίες

Χάος στην αγορά με τον διπλό ΦΠΑ - Φόβοι για ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή

Προειδοποιούν ότι ενώ είναι έτοιμοι να μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση με αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές, η απόφαση για παραμονή μόνο μέρους της εστίασης στο 24% λειτουργεί αποτρεπτικά για μία τέτοια κίνηση.

Εξελέγη με... πολλές ελπίδες

Ελπιδοφόρος: Το τετραπλό στοίχημα του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Εδώ και χρόνια ο μητροπολίτης Προύσης θεωρείτο μία από τις από τις πιο αξιόλογες προσωπικότητες του Πατριαρχείου.

Πότε βελτιώνεται

Ο καιρός την Τρίτη : Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Βροχερός και νεφώδης σε όλη τη χώρα θα είναι και την Τρίτη ο καιρός, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης.

Φθινοπωρινό σκηνικό

Κακοκαιρία: Δείτε που θα ρίξει βροχές και καταιγίδες σήμερα

Καιρός : Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που μόνο τοπικά ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναμενόμενη μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το Σάββατο 18/05. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με την κατανομή των βροχοπτώσεων μέχρι  το απόγευμα της Παρασκευής 17/05.

 

Την Τρίτη 14/05 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Κατά κύριο λόγο θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Βόρεια Θεσσαλία, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Κατά τόπους δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Από την Τετάρτη 15/05 έως και την Παρασκευή 17/05 ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που μόνο τοπικά ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε την Τρίτη 14 Μαΐου 2019. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 10 έως 25, στην Ήπειρο από 12 έως 21 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 12 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 26 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τους 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί, 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ίδεις εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδας, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι μετά το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ .gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΜΑΊΌΥ 

1796 Ο Βρετανός γιατρός, Έντουαρντ Τζένερ, ο άνθρωπος που έθεσε τα θεμέλια της επιστήμης της ανοσολογίας, δοκιμάζει για πρώτη φορά εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς σε ένα 8χρονο αγόρι.

1900 Αρχίζουν οι Β’ Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 995 αθλητών και για πρώτη φορά αθλητριών, από 28 χώρες, που διαγωνίζονται σε 19 αθλήματα. Θα ολοκληρωθούν στις 28 Οκτωβρίου.

1920 Ο Ελληνικός Στρατός διατάσσεται να αναλάβει εξ ονόματος των συμμάχων τη διοίκηση της Δυτικής Θράκης, αντικαθιστώντας τα Γαλλικά στρατεύματα. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, με τη Συνθήκη των Σεβρών, η Θράκη προσαρτάται οριστικά στην Ελλάδα.

1928 Ξεκινούν οι εργασίες της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρώτος διοικητής αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Διομήδης.

1940 Τα δύο τρίτα της ολλανδικής πόλης Ρότερνταμ καταστρέφονται από τους βομβαρδισμούς της ναζιστικής Λουφτβάφε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.000 άνθρωποι και άλλοι 80.000 να μείνουν άστεγοι. 

1941 Εκτελείται στο Βερολίνο ο Ελβετός φοιτητής, Μορίς Μποβόντ, επειδή σχεδίασε τη δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ το 1938.

1948 Το Ισραήλ κηρύττει την ανεξαρτησία του από τη Μεγάλη Βρετανία. Πρώτος πρόεδρος ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν. Λίγες ώρες αργότερα, ξεσπά ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος.

1955 Η Τσεχοσλοβακία, η Ανατολική Γερμανία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σοβιετική Ένωση, η Αλβανία και η Βουλγαρία δημιουργούν το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ως αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ.

1962 Ο Χουάν Κάρλος Α' της Ισπανίας παντρεύεται στην Αθήνα, την Πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας. Το μυστήριο του γάμου τελείται στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

1972 Το σύμπλεγμα νησιών της Οκινάουα επιστρέφεται από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

1987 Πέθανε η Αμερικανίδα ηθοποιός, Ρίτα Χέιγουορθ

1998 Πέθανε ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός, Φρανκ Σινάτρα.

1992 Η Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνει πληροφορίες ότι επιστήμονες της χώρας κατάφεραν να παράγουν πλουτώνιο.

2015 Πέθανε ο Ρίλεϊ Κινγκ, Αμερικανός θρύλος του μπλουζ, γνωστότερος ως Μπι Μπι Κινγκ (B.B. King). (Γεν. 16/9/1925).

ΠΗΓΗ-Thepressroom.gr

Και κάπως έτσι σας αποχαιρετώ και σήμερα.Θέλουμε να δούμε παρακαλώ πολύ τα προγράμματα για το κάθε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου από τους αγαπητούς υποψηφίους δημάρχους ,μπορούμε ;;;;και αν ναι που είναι τα προγράμματα για να τα διαβάσουμε .Γιατί ωραία τα λέτε ,αυτά που ίσως κάνατε ,να δείξετε και κανά βιντεο με αυτά που δεν κάνατε .Ετσι θα έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για το πρόγραμμα του καθενός .Ενεργός πολίτης είμαι και εγώ ,και το ότι λείπω από την πατρίδα μου δεν σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να μάθω....Δουλειές λέει ......που ;;;;;;;;; εκεί που κλ@νει η αλεπού ......Δρόμοι .......που ;;;;;;;;Οι χαραγμένοι δρόμοι που δεν έγιναν ποτέ;;;;;;;;; που θέλουμε να φτιάξουμε τις περιουσίες μας και δεν μπορούμε;;;;;γιατί δεν υπάρχει δρόμος ,ο οποίος δρόμος έπρεπε να φτιαχτεί εδώ και χρόνια ;;;;και εννοείτε πως φτιάχτηκε μέχρι εκεί που υπάρχει το σπίτι πρώην βουλευτού ,νυν υποψηφίου ....μη τρελαθούμε .....Εσείς όμως δεν πρόκειτε να αλλάξετε ποτε.Μπορεί να μην έχει χρέη κάποιος αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.Αγαπητοί κύριοι και κυρίες της αντιπολίτευσης για τον τόπο μας Σας παρακαλώ να νοιαστείτε για τα αυτονόητα ,φτιάξτε τον δρόμο πίσω από το νεκροταφείο του 'Ανω Σταυρού ,σας παρακαλώ πολύ ,σας ικετεύω και μιλάω για έναν δρόμο χαραγμένο ,σας παρακαλώ πολύ λοιπόν και θα είμαι κοντά σας αν με χρειαστείτε .. .Μιλάω με υπονοούμενα ,το ξέρετε αυτό ,με ξέρετε πως γράφω και εννοείτε δεν θα σταματήσω ,άσχετα αν κάποιοι δεν καταλαβαίνετε τι γράφω ,εκείνοι που πρέπει μιας και με διαβάζουν καθημερινά ,το νόημα το πιάνουν......Καλά παιδιά υπάρχουν παντού , καλοί συνεργάτες όχι.......

Και μιας σαν σήμερα έφυγε ο μεγάλος Σινάτρα σας αφιερώνω το αγαπημένο τραγούδι όλων των εποχών.Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Αν και η διαθεση μου σημερα δεν ειναι για ανεκδοτα  δεν θα σας αφησω ετσι  ...καλημερα σε ολους, καλημερα στους φιλους , καλημερα στους γνωστους καλημερα στους εχθρους !

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top