Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021

 Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι και καλό μήνα να έχουμε με υγεία και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.Πέμπτη λοιπόν σήμερα 1 Απριλίου και ξεκινάω να σχολιάζω μερικά από τα θέματα της ημέρας.Στην πρωινή μου ενημέρωση είδα πως μετά από 156 χρόνια κυρίες και κύριοι η πιο γνωστή εταιρία στην χώρα μας η Pitsos βάζει λουκέτο δυστυχώς ,μια από τις πάρα πολλές εταιρίες και μάλιστα Ελληνικές κλείνει για πάντα ...

Αλλαγές από δήμο σε δήμο κυρία μου τα Σαββ/κα μόνο (πολλά θέλετε αυτό μας φτάνει ...) και εννοώ τις μετακινήσεις ,επίσης ανοίγει και το λιανεμπόριο με πολλά παρατράγουδα ,μηνύματα ,3 ώρες για τα ψώνια σου ,με ραντεβού και πολλά άλλα που είναι τελείως παράλογα (ε από το τίποτα κάτι είναι και αυτό ).Υποχρεωτικά τα τεστ (αυτά κυρία μου με  το μαρτστούκι που βάζουνε στην μύτη) για τους εργαζόμενους και να'τανε μόνο αυτό ;;;Είδη έχουν γίνει ανακοινώσεις πως η ιατρική αυτή πράξη γιατί περί ιατρικής πράξης πρόκειται ,θα εφαρμοστεί και στα σχολεία ....Ελπίζω μόνο να ξέρετε τα δικαιώματα σας μιας και η ιατρική πράξη στο σώμα μας είναι καθαρά δικό μας ατομικό θέμα και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικό ειδικά στα παιδιά .

Σταδιακά θα γίνει η επανεκκίνηση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, στη σκιά του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι το άνοιγμα των μικρών εμπορικών καταστημάτων από τη Δευτέρα με περιορισμένο αριθμό πελατών, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και μήνυμα στο 13032.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται μόνο για το Σαββατοκύριακο, ενώ οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων θα ληφθούν κατόπιν αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων την επόμενη εβδομάδα.

Από το Σάββατο 3 Απριλίου, και μόνο για τα σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Τι θα ισχύσει με τα σχολεία

Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα με προοπτική για έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ, ενώ προσέθεσε ότι θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι σκοπός των νέων ρυθμίσεων είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες για ορισμένες περιορισμένες επιπλέον δραστηριότητες «αναγνωρίζοντας προφανώς τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν χαλαρότητα και αφετέρου την ψυχική κόπωση που έχει επέλθει τους τελευταίους μήνες».

Πηγή-Newsbomb.gr

Σας τα έγραψα αλλά ήθελα να τα δείτε και από επίσημη φιλοκυβερνητική εφημερίδα .Ήρθε λοιπόν και ο Απρίλιος αλλά μας έκανε ποδαρικό  με την συννεφιά του πάμε να δούμε αναλυτικά τα νέα για τον καιρό μιας και το ερχόμενο Σαββ/κο ανεβαίνει επιτέλους η θερμοκρασία .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Πρωταπριλιά με βροχές και καταιγίδες - Πότε θα φτάσει τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία.

Καιρός: Πρωταπριλιά με βροχές και καταιγίδες - Πότε θα φτάσει τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία

Πρόσκαιρη επιδείνωση έχει παρουσιάσει ο καιρός με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

 
  • Στις Κυκλάδες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τα φαινόνεβα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (01-04-2021).
  • Στην Κρήτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (01-04-2021) ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
  • Θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης (01-04-2021) οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.
  • Ο καιρός σήμερα

     
     

    Στο Αιγαίο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.

    Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στις Κυκλάδες μέχρι τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη μέχρι νωρίς το απόγευμα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

  • Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 1η Απριλίου

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις μεσημβρινές ώρες μικρής διάρκειας καταιγίδα. Από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός.
    Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
    Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
    Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη κεντρική Μακεδονία έως 18 βαθμούς.

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 1 Απριλίου 1947 παραδόθηκαν από την Βρετανούς τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα

Σαν σήμερα 1 Απριλίου 1947 παραδόθηκαν  από την Βρετανούς τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα

1 Απριλίου 1947 η ελληνική σημαία υψώνεται στο Διοικητήριο της ΡόδουΔείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία.

334 π.Χ. Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο και αρχίζει την εκστρατεία του στην Ανατολή.

1748 Στην Ιταλία, η αρχαιολογική σκαπάνη σταματάει στα χαλάσματα της Πομπηίας

1822 Αποφασίζεται με νόμο η σύσταση τακτικού ελληνικού στρατού. Η Γενική Αρχηγία ανατίθεται στο Γερμανό στρατηγό Κάρολο Νόρμαν.

Σαν σήμερα 1 Απριλίου 1947 παραδόθηκαν από την Βρετανούς τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα

Σαν σήμερα 1 Απριλίου 1947 παραδόθηκαν  από την Βρετανούς τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα
 
Ενημερώθηκε: 01/04/20 - 07:26

Σαν σήμερα 1 Απριλίου 1947 η ελληνική σημαία υψώνεται στο Διοικητήριο της ΡόδουΔείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία.

 

334 π.Χ. Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο και αρχίζει την εκστρατεία του στην Ανατολή.

 

527 Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστίνος Α' ορίζει ως συμβασιλέα και διάδοχό του τον ανιψιό του, Ιουστινιανό Α'.

 
 

1748 Στην Ιταλία, η αρχαιολογική σκαπάνη σταματάει στα χαλάσματα της Πομπηίας

1755 Γεννήθηκε ο Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν, γάλλος δικηγόρος, δικαστικός, πολιτικός και συγγραφέας του περίφημου οκτάτομου βιβλίου περί γαστρονομίας «Η φυσιολογία της γεύσης» («Physiologie du Goût»). (Θαν. 5/5/1789)

1815  Γεννιέται ο Γερμανός πολιτικός Ότο Φον Μπίσμαρκ

1822 Αποφασίζεται με νόμο η σύσταση τακτικού ελληνικού στρατού. Η Γενική Αρχηγία ανατίθεται στο Γερμανό στρατηγό Κάρολο Νόρμαν.

 

1824 Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης δικάζεται στο Αιτωλικό με την κατηγορία ότι ήλθε σε συνεννοήσεις με τους Τούρκους. Θα καταδικασθεί την επομένη ως «ως επίβουλος της πατρίδος και προδότης».

1912 Κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων Αγώνων, που γίνονται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος άνευ φοράς με 3,47, που κατείχε ο Αμερικανός Γιούρι. Την προηγούμενη ημέρα είχε πηδήξει 1,67 στο ύψος άνευ φοράς.

1914 Ο Εμμανουήλ Μπενάκης αναλαμβάνει δήμαρχος Αθηναίων.

1918 Ιδρύεται η Βρετανική Βασιλική Αεροπορία (ΡΑΦ), με στόλο 998 αεροπλάνων.

1924 Στη Γερμανία, το δικαστήριο του Μονάχου καταδικάζει τον Αδόλφο Χίτλερ σε πέντε χρόνια κάθειρξη για εσχάτη προδοσία για τη συμμετοχή του σε ανεπιτυχές πραξικόπημα γνωστό ως "το πραξικόπημα της μπιραρίας" που εκδηλώθηκε στις 8/11/1923. Παραμένει στη φυλακή μόνο για εννέα μήνες.

1947 Η ελληνική σημαία υψώνεται στο Διοικητήριο της Ρόδου, μετά την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

1951 Η ελληνική Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ψήφο των γυναικών.

1955 Έναρξη του ένοπλου αγώνα της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ).

1957 Πρωταπριλιάτικη φάρσα στην Αγγλία, που θα αφήσει εποχή. Ο παρουσιαστής ειδήσεων του BBC Ρίτσαρντ Ντίμπλεμπι παρουσιάζει οπτικοποιημένο ρεπορτάζ για την ανοιξιάτική συγκομιδή σπαγγέτι στην Ιταλία και γίνεται πιστευτός!

1959 Το μέτρο αντικαθιστά τον πήχη ως μονάδα μέτρησης του μήκους (1 πήχης = 0,65 μέτρα)

1979 Εγκαθιδρύεται το θεοκρατικό κράτος του Ιράν, μετά την ιρανική επανάσταση υπό τον Αγιατολάχ Χομεϊνί.

1994 Περιέρχεται στο ελληνικό κράτος η περιουσία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ και αφαιρούνται από τον ίδιον και την οικογένειά του η ελληνική ιθαγένεια και τα διαβατήρια, σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

2001 Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, παραδίδεται στις ειδικές δυνάμεις, για να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.

2002 Το κοινοβούλιο της Ολλανδίας ψηφίζει τη νομιμοποίηση της ευθανασίας. Γίνεται το μόνο κράτος στον κόσμο, που προβαίνει σε τέτοια ενέργεια.

-Πηγή- Thepressroom.gr

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ | διαγωνισμοί | Water and Waste

Και φτάσαμε στο πιο ωραίο κομμάτι του άρθρου τον μεγάλο Πασχαλινό μας διαγωνισμό που είναι μια προσφορά του αγαπητού δημοτικού συμβούλου και ξανά υποψήφιο για την δημαρχία με τον συνδιασμό''Τα πάντα για την Βόλβη'' κύριο Ιωάννη Βαλερή.Ο κύριος Βαλερής με την απλότητα που τον χαρακτηρίζει είναι από τους ανθρώπους που δίνουν μεγάλη βάση στα οικονομικά κυρίως θέματα που αφορούν τους πολίτες έτσι αποφάσισε να ιδρύσει τα κοινωνικά παντοπωλεία και στον ορεινό όγκο του δήμου αλλά και σε άλλα χωριά όπως στην Ν.Απολλωνία και στον Στίβο ,φυσικά και θα καταφέρει να ανοίξει και άλλα κοινωνικά παντοπωλεία ,αυτά είναι μόνο στην αρχή.

20 δώρα λοιπόν για 20 τυχερούς μας φίλους θα προσφέρει ο αξιότιμος κύριος Βαλερής ποια είναι αυτά ;δείτε παρακάτω.

4 ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 50 ευρώ  για το Πασχαλινό σας τραπέζι (παράκληση όμως του κυρίου Ιωάννη Βαλερή τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν σε Έλληνα επιχειρηματία του δήμου μας )

5 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ( είναι η αλλαγή που έγινε και αντί για 5 κρασιά θα δωθούν 5 σακούλες με τρόφιμα )

Και 11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΔΩΡΟ ΡΟΛΟΓΙΑ ( τις λαμπάδες τις έχει αναλάβει ένας καλλιτέχνης και είναι υπέροχες πραγματικά).

''Μεταφερθείτε'' στην ομάδα μας στο facebook και παίξτε ,λάβετε μέρος γιατί τα δώρα είναι μεγάλης αξίας είναι για εσάς και καλή επιτυχία σε όλους.

Αυτά και για σήμερα 1 Απριλίου ,προσέχετε μηνα σας πουν ''ψέματα''μιας και η σημερινή ημέρα φιμίζετε για το ψέμα της ,πηγαίνετε και κρεμάστε τον Μάρτη που τυχόν φορούσατε στο χέρι σας σε κάποιο δέντρο και ευχηθείτε να φύγει όλο αυτό το κακό από την χώρα και και από όλο τον πλανήτη.Να σας αφιερώσω και την σημερινή μουσική μου επιλογή και να σας ευχηθώ να έχετε πρώτα υγεία και μετά όλα τα υπόλοιπα....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

 

Top