Φάνης Παπάς: Μεγάλη εκδήλωση στον Σταυρό με πολίτες του Δήμου Βόλβης!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

25 Φεβρουαρίου 2023
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Εκδήλωση με καλεσμένους κατοίκους των περιοχών του Δήμου Βόλβης, που γέμισαν το εστιατόριο «Καλυβιώτης» στον Σταυρό, είχε ο Φάνης Παπάς το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως συνέβη και σ’ άλλες περιοχές της Β’ Θεσσαλονίκης, έτσι και στην ομολογουμένως επίσης ζεστή εκδήλωση του Σταυρού επικράτησε το αδιαχώρητο.

PAPAS04

Στην ομιλία του ο κ. Παπάς, επεσήμανε το γεγονός πως ο Δήμος Βόλβης δέχτηκε ισχυρά πλήγματα την προηγούμενη δεκαετία της κρίσης, κάτι που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη απογραφή, όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση πληθυσμού στο σύνολο της ΠΕ Θεσσαλονίκης, με 15,6%.

«Στόχος μας είναι ο κόσμος -και κυρίως οι νέοι- να επιστρέψουν στα χωριά τους και γι’αυτό απαιτείται ένα εθνικό σχέδιο για την ελληνική ύπαιθρο», δήλωσε ο Φάνης Παπάς. Μάλιστα, τόνισε ότι του προκαλεί θλίψη η σημαντική μείωση του πληθυσμού στον Δήμο Βόλβης, εξηγώντας πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα, προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να επιθυμούν και να επιδιώκουν να παραμείνουν στους τόπους καταγωγής τους. Ασφαλώς, για να γίνει αυτό κυρίαρχο ρόλο παίζει ο πρωτογενής τομέας, που έχει πληγεί την τελευταία δεκαετία, με απόρροια και την «φυγή» των νέων από τα χωριά τους. «Πέραν του πρωτογενούς τομέα, χρειάζονται και οι κατάλληλες υποδομές, στην παιδεία, την υγεία και τις συγκοινωνίες ώστε οι νέοι, τα νέα ζευγάρια, να θέλουν να μείνουν στον τόπο τους», τόνισε με έμφαση ο πολιτευτής της ΝΔ κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

«Υπηρέτησα από διάφορες θέσεις τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα, αλλά κυρίως μέσω της ενασχόλησης μου ως ιδιοκτήτης επιχείρησης του αγροδιατροφικού τομέα, μπορώ να δηλώνω ότι γνωρίζω πολύ καλά τις καθημερινές δυσκολίες…», ανέφερε ο Φάνης Παπάς, κάνοντας ειδική μνεία στο κομμάτι της υπαίθρου του Δήμου Βόλβης, καθώς η ευρύτερη περιοχή είναι κυρίως αγροκτηνοτροφική, παράλληλα με τα πολλά συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της σε σχέση με τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η περιοχή αποτελεί ένα σημαντικό σταυροδρόμι για τον πολιτισμό και τον τουρισμό όπου το Άγιον Όρος συναντά την αρχαία Αμφίπολη, τα Στάγειρα ή τις Νυμφόπετρες, με τον επισκέπτη να μαγεύεται ταυτόχρονα από τη φύση των Μακεδονικών Τεμπών και των Λιμνών και από τις όμορφες παραλίες του θαλασσίου μετώπου».

PAPAS03

Εκτός από το κομμάτι της υπαίθρου του Δήμου Βόλβης, ο πολιτευτής της ΝΔ έκανε έναν σύντομο απολογισμό της τετραετούς διακυβέρνησης της χώρας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενος στην ισχυροποίηση της Ελλάδας στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων με τελευταίας γενιάς αεροπλάνα, φρεγάτες κτλ. Ένα από τα ζητήματα που απασχολούσαν έντονα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιοχών του Δήμου Βόλβης ήταν το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με την κατάσταση πλέον να είναι εμφανώς καλύτερη. «Υπήρξε εξορθολογισμός των ροών, ενώ βελτιώθηκαν αισθητά οι συνθήκες στα κέντρα υποδοχής. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε πράξη τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό και έτσι θα πορευτεί και τη νέα τετραετία. Οι κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η σημερινή κυβέρνηση ήταν πολλές, αλλά με σωστή δουλειά βρέθηκαν οι κατάλληλες λύσεις», υπογράμμισε ο Φάνης Παπάς.

PAPAS05

Ειδική μνεία έκανε στην αύξηση των εγχώριων και ειδικά των άμεσων ξένων επενδύσεων, με την πληγωμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση οικονομία να παίρνει τα πάνω της με σταθερά βήματα, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Φάνης Παπάς στα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του 2019. «Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35%. Καταργήθηκαν οι γονικές παροχές, μειώθηκε η φορολογία των επιχειρήσεων, μειώθηκαν οι έμμεσοι φόροι και οι εισφορές των εργαζομένων, ενώ σταθερά μειώνεται και η ανεργία», τόνισε χαρακτηριστικά ο πολιτευτής του κυβερνώντος κόμματος, κλείνοντας την ομιλία του με το πλάνο της ΝΔ για την νέα τετραετία.

PAPAS02

karta

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top