Νέα απάτη "δήθεν" επιστροφής χρημάτων
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

28 Φεβρουαρίου 2023
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή η τεχνολογία και η χρήση κινητού που κατά κάποιον τρόπο πλέον "επιβάλεται" από τις κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά:

Είναι πολύ εύκολο ειδικά σε ανθρώπους της λεγόμενης τρίτης ηλικίας (και όχι μόνο αυτούς απαραίτητα) να εξαπατηθούν νομίζοντας πως είτε κάτι κέρδισαν είτε κάτι δωρεάν τους περιμένει και να δώσουν προσωπικά στοιχεία σε αγνώστους με σκοπό την πιθανή απόσπαση χρημάτων. Συνήθως οι επιτήδειοι ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να δώσουν κάποια προσωπικά τους στοιχεία σύνδεσης σε διάφορες υπηρεσίες και με διάφορες δικαιολογίες όπως:

  • Κλειδωμένος λογαριασμός
  • Λογαριασμός που σύντομα θα λήξει
  • Επιβεβεαίωση στοιχείων για εξαργύρωση δώρου
  • Επιβεβαίωση στοιχείων για επιστροφή φόρου κι ένα πλήθος ακόμη δικαιολογιών.

Πως όμως κάποιος μπορεί να προστατευθεί;

Οι λύσεις είναι απλές και όλοι μπορούν να προστατευτούν ακολουθώντας μερικά απλά βήματα: 

  • Αρχικά κανείς (Τράπεζα, Κυβέρνηση και οποιοσδήποτε άλλος ή ιστοσελίδα που έχετε κάποιον λογαριασμό με όνομα και κωδικό) δεν σας ζητάει τα στοιχεία σύνδεσης και μάλιστα μέσα απο ανασφαλείς διαδικασίες όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, γιατί απλά τα ξέρουν τα έχουν στα αρχεία τους.
  • Κανείς δεν σας δίνει δωρεάν ή αν προτιμάτε "τζάμπα" κάτι στο διαδίκτυο. Ότι φανταχτερό και είτε πάρα πολύ φτηνό έως δωρεάν δείτε είναι σχεδόν 100% απάτη.
  • Μην πατάτε συνδέσμους μέσα σε μηνύματα που σας έρχονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αν δεν ελέγξετε την διεύθυνση του αποστολέα και ειδικότερα το που σας πάει αυτός ο σύνδεσμος (δείτε μέσα στην εικόνα το κόκκινο πλαίσιο, ενώ το μήνυμα υποτίθεται είναι από την ιστοσελίδα gov.gr οδηγεί σε μια άσχετη ιστοσελίδα). Ειδικά για τους χρήστες κινητού τηλεφώνου αυτή η διαδικασία ελέγχου είναι λίγο δύσκολη, οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ.

Για ότι δεν είστε απόλυτα σίγουροι μην ντραπείτε ρωτήστε κάποιον που ξέρει να σας συμβουλέψει.

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top