Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019

Καλημέρα ,καλημέρα σε όλους και καλή μας εβδομάδα κυρίες μου και κύριοι ,και πάμε να δούμε τι θα δούμε σήμερα εδώ στην μουσική και ενημερωτική στήλη της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.volvinews.gr .Πριν ξεκινήσω όμως να σας πω πως φτιάξτε έναν ωραίο καφέ εαν δεν έχετε φτιάξει ακόμη ,φορέστε ένα όμορφο χαμόγελο ,σκεφτείτε θετικά και όλα θα πάνε καλά.

Καλός ο καιρός το Σαββ/κο που μας πέρασε και ελπίζω να απολαύσατε αυτήν την καλοκαιρία μιας και αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού με δελτίο 'εντονων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά  τις βροχές ,καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας ,όλα αυτά για την Ελλάδα φυσικά μιας και εμείς εδώ στην Κύπρο ακόμη έχουμε καλοκαίρι ,ούτε φθινόπωρο ούτε βροχή ,ούτε τίποτα.Θα τα δούμε αναλυτικά .

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1820 Ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης εγκρίνει το «Σχέδιον Γενικόν» για την Ελληνική Επανάσταση.

1825 Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος, προδρόμου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

1831 Ο δολοφόνος του Ιωάννη Καποδίστρια, Γεώργιος Μαυρομιχάλης, καταδικάζεται σε θάνατο στο Ναύπλιο. Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο στρατηγός Τσόκρης.

1910 Εξεγείρονται οι Έλληνες φοιτητές κατά της γενόμενης εκκαθάρισης στο Εθνικό Πανεπιστήμιο, ενώ τα μαθήματα διακόπτονται προσωρινά.

1919: Ιδρύεται η KLM, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ολλανδίας, η πιο παλιά αεροπορική εταιρία του κόσμου.

1935  Η Κοινωνία των Εθνών κρίνει ότι η Ιταλία είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο με την Αιθιοπία και αποφασίζει να της επιβάλει κυρώσεις.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος:  Οι Γερμανοί εισβάλλουν στη Ρουμανία «για να τη  σώσουν από τους Άγγλους ιμπεριαλιστές», όπως αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν.

1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο στρατάρχης Ρόμελ, ο οποίος διοικούσε τις γερμανικές δυνάμεις στην Αφρική, διατάσσεται από τον Χίτλερ να επιστρέψει στο Βερολίνο.

1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Την ίδια μέρα, 300 έλληνες εβραίοι κρατούμενοι στο στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου επαναστατούν. Αφού ανατινάζουν ένα μέρος του Κρεματορίου 4 επιχειρούν μαζική διαφυγή. Οι δραπέτες πιάνονται και εκτελούνται.

1971 Το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο στο Τελ Αβίβ σε 21 αμερικανούς μαύρους Εβραίους.

1973 Αποτυγχάνει και νέα απόπειρα δολοφονίας (η δεύτερη μέσα στην ίδια χρονιά) κατά του Προέδρου της Κύπρου, Μακαρίου, οργανωμένη και αυτή από τη Χούντα της Ελλάδας.

1985 Εκδηλώνεται πειρατεία στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο "Ακίλε Λάουρο", στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, από βαριά οπλισμένους άραβες τρομοκράτες του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Οι τρομοκράτες απειλούν να ανατινάξουν το πλοίο και να σκοτώσουν τους αμερικανούς επιβάτες εάν δεν απελευθερωθούν 50 Παλαιστίνιοι, που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

1994 Η Κίνα πραγματοποιεί τη δεύτερη μέσα σε τέσσερις μήνες πυρηνική της δοκιμή, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις, των άλλων μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων, ΗΠΑ, Ρωσίας, Βρετανίας και Γαλλίας.

1995 Στην Ιταλία, συλλαμβάνεται ο Σαλβατόρε Κριστάλντι, ηγετικό στέλεχος της Μαφίας.

1999 Πέθανε ο Δημήτρης Τσαφέντας, ελληνικής καταγωγής νοτιοαφρικανός, που το 1966 δολοφόνησε τον πρωθυπουργό του απαρτχάιντ Χέντρικ Φέρβερντ, επειδή οι αρχές του απαγόρευσαν να παντρευτεί μία μαύρη.

2001 Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη ξεκινούν να βομβαρδίζουν στόχους στο Αφγανιστάν μετά την άρνηση των Ταλιμπάν να στραφούν εναντίον του Οσάμα μπιν Λάντεν. Πρόκειται για επιθέσεις αντιποίνων για τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

2003 Ο καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου στο ΑΠΘ, Βασίλης Σκουρής, γίνεται ο πρώτος έλληνας πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πηγή-Thepressroom.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

Ραγδαίες εξελίξεις

Αμερικανικό «πράσινο φως» στην Τουρκία για επέμβαση στη Συρία

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ, αφού επικράτησαν και εξάλειψαν το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δεν θα βρίσκονται πλέον «στην περιοχή» όπου θα δράσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική προεδρία.

Νέες αφίξεις

Προχωρά το πρόγραμμα αποσυμφόρησης : Αλλοι 453 πρόσφυγες μετακινούνται από τη Μόρια

Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας.

Θεσσαλονίκη

Μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια που διέμεναν πρόσφυγες

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες - Πώς σας κλέβουν χρήματα

Η αστυνομία ενημερώνει για τις τηλεφωνικές απάτες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν

.

Αυξηση

Επίδομα θέρμανσης : Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Λίγο πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για το 2019 η κυβέρνηση εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια αυξήσεων στα ποσά για το επίδομα.

Ασπρόπυργος

Αιματηρή συμπλοκή στον Ασπρόπυργο : Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν τραυματία

Η αστυνομία δέχθηκε κλήση για πυροβολισμούς στον οικισμό.

Πυρετώδης προετοιμασία

Ελληνική ΑΟΖ : Αρχίζουν έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων σε 30 περιοχές

Εχουν εντοπιστεί περιοχές με πιθανούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή δυτικά και νότια της Κρήτης από τις μέχρι τώρα έρευνες, σε οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί ή είναι υπό παραχώρηση.

Τελευταία προθεσμία

Λήγει η προθεσμία για 120 δόσεις - Ερχεται μπαράζ κατασχέσεων

Τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων – Λήγει αύριο, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, η παράταση μίας εβδομάδας που δόθηκε.

Στην αγορά από τις 15 Οκτωβρίου

Πετρέλαιο θέρμανσης : Πού θα κυμανθούν οι τιμές

Πού θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα διατίθεται στην αγορά από τις 15 Οκτωβρίου.

ΠΗγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''

Αυτά λοιπόν τα νέα σήμερα Δευτέρα 7 του Οκτώβρη ,τσαγκαροδευτέρα και κάνουμε υπομονή μιας και φαντάζομαι βαριέστε και εσείς όπως και εγώ ,σας είπα και στην αρχή δείτε τα πράγματα πιο θετικά ,από την καλή μεριά ,δεν χρειάζεται να μας πέρνει από κάτω ίσως επειδή είναι Δευτέρα ,μέρα είναι και θα φύγει ,ήδη η μισή σχεδόν πέρασε.Λοιπόν ανεβάστε την ένταση και ακούστε το ''δυνατό''κομμάτι που σας αφιερώνω σήμερα ,'ετσι κύρια μου γιατί μπορεί να βαριόμαστε αλλά το κέφι μας δεν φεύγει ποτέ.Μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός ,εδώ και εκεί ....στην ομάδα μας στο facebook ,όπου σας περιμένω καθημερινά για να ανταλάσουμε ευχές και ότι άλλο θέλετε .Να είστε καλά ,να περνάτε ακόμη πιο καλά ,να μην ακούτε πολλά ή μάλλον να ακούτε τα σωστά ,να σκέφτεστε θετικά και χαμόγελα ,πολλά χαμόγελα γιατί αλλιώς δεν θα είναι τίποτα όμορφο! Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

 

Top