ΠΩΣ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΣΩΣΕ 230 ΔΕΝΤΡΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

02 Οκτωβρίου 2020
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Σημαντικά τα στοιχεία όσον αφορά τη διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Τα εντυπωσιακά δεδομένα για το χαρτί.

 

Μεγάλη εξοικονόμηση πόρων αλλά και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη αποφέρει η ανακύκλωση οικιακών απορριμμάτων και συγκεκριμένα των αποβλήτων συσκευασιών.

 Το αδιαμφισβήτητο αυτό συμπέρασμα επιβεβαιώνει η στενή παρακολούθηση των στατιστικών στοιχείων της ανακύκλωσης αυτών των συσκευασιών στους τέσσερις δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης την οποία πραγματοποιεί εδώ και επτά χρόνια η αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

 Η αναπτυξιακή εταιρεία προχώρησε πρόσφατα σε μια συγκριτική αξιολόγηση των στοιχείων για την περίοδο 1ος – 8ος 2020 με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα συνέκρινε τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία του έργου της ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στους δήμους Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και Θερμαϊκού.

Από αυτήν προέκυψαν ότι κατά την περίοδο 1ος – 8ος 2019, συλλέχθηκαν από τους κάδους ανακύκλωσης των τεσσάρων δήμων της ανατολικής Θεσσαλονίκης 8.646 τόνοι αποβλήτων συσκευασίας, ενώ την αντίστοιχη φετινή περίοδο τα συλλεχθέντα ανακυκλώσιμα υλικά, ανήλθαν σε 9.388 τόνους, καταγράφοντας αύξηση κατά 742 τόνους (ποσοστιαία αύξηση 8%).

Επιπλέον, βελτίωση παρατηρήθηκε και στην ποιότητα του υλικού καθώς

διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό του υπολείμματος που προκύπτει από τη διαδικασία διαλογής, το οποίο οδηγείται στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ήταν μειωμένο κατά 0,4%. Αυτό συνεπάγεται αύξηση της ποσότητας των υλικών που αξιοποιήθηκαν κατά 8%.

 

Τα οφέλη

Σύμφωνα με την επεξεργασία της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Α.Ε. τα συνολικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της περιόδου 1ος – 8ος 2020 από την ανακύκλωση για τους τέσσερις δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης έχουν ως εξής:

 

Πηγή:.voria.gr

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top