Με κυπαρίσσια τιμούν τον αριθμό των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

15 Μαϊος 2021
(2 ψήφοι)

Τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων θα τιμηθούν στις 19 Μαΐου! Κοινός στόχος των Ελλήνων Ποντίων, είναι να δοθεί παγκόσμια διάσταση στο έγκλημα αυτό και να αναγνωριστεί τόσο από άλλα κράτη, όσο και από την Τουρκία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων προχωρά σε μια ξεχωριστή συμβολική ενέργεια. Στο χωριό Κολχικό του δήμου Λαγκαδά, έξω από την Θεσσαλονίκη, θα φυτευτούν κυπαρίσσια που θα σχηματίσουν τον αριθμό 353.000 που είναι τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Από το πρωί σήμερα, άρχισε η τοποθέτηση των δέντρων, στο καθένα από τα οποία θα τοποθετηθεί πινακίδα με το όνομα κάποιας πόλης ή χωριού του Πόντου!

Την Κυριακή 16 Μαΐου η δενδροφύτευση θα συνεχιστεί και παράλληλα το παρών θα δώσουν εκπρόσωποι αρκετών ακόμη ποντιακών συλλόγων της περιοχής.

Η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου σημείωσε πως φιλοδοξία είναι το μέρος αυτό να γίνει ένα πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού και γενικότερα προσφυγικού Ελληνισμού.

“Τα θύματα παραμένουν στη μνήμη μας και τα τιμούμε”! σημείωσε ο Γιάννης Ταχματζίδης, δήμαρχος Λαγκαδά,με αφορμή τη δράση αυτή στην οποία συμμετέχει ο δήμος.

Μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους για αυτήν την προσπάθεια!

 

Πηγή: thes.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top