ΨΗΦΙΖΩ .. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

27 Σεπτεμβρίου 2013
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

erothmatiko1Ο λόγος δημοσίευσης του συγκεκριμένου άρθρου είναι απλά …συγκριτικός! Θα έχουν λέει το άρθρο το δικαίωμα στην Ινδία να εκφράζουν την αρνητική τους ψήφο γιατί σύμφωνα με μελέτες, για σχεδόν το 30% των βουλευτών

στην Κάτω Βουλή εκκρεμούν ποινικές υποθέσεις και ποσοστό μεγαλύτερο του 58% είναι εκατομμυριούχοι.

Και ερχόμαστε στα δικά μας!!! Αν όχι όλοι , οι περισσότεροι δικοί μας βουλευτές έχουν μεγάλη οικονομική άνεση (και αν δεν έχουν αυτοί «φαινομενικά» έχουν οι σύζυγοι τους), οι πελατειακές σχέσεις στη βουλή μας και στα υπουργεία μας δίνουν και παίρνουν, οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούνται αναξιόπιστοι, προδότες και υπόλογοι για την κατάσταση που έφτασε η χώρα μας.

Τι θα συνέβαινε άραγε αν και στην Ελλάδα είχε την δυνατότητα κάποιος να ψηφίσει «κανέναν από τους παραπάνω» ; Θα είχε άραγε αποτέλεσμα αυτή η τακτική; Κατ’ αρχήν δε θα αναγκαζόταν κανείς να ψηφίσει κάποιον σε αντίποινα για τους υπόλοιπους, ή τον λιγότερο κακό από τους κακούς ή να ρίξει άκυρο ή λευκό που έτσι κι αλλιώς δεν εκφράζουν τελικά τη δυσαρέσκεια των πολιτών γιατί κανείς δεν τα δίνει σημασία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι  « o κανένας από τους παραπάνω» θα γινόταν αδιαμφισβήτητα «πρωθυπουργός» με τα ποσοστά που θα μάζευε.

ΙΝΔΙΑ: ΨΗΦΙΖΩ ..ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

INDIA

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι ινδοί ψηφοφόροι θα έχουν πλέον την επιλογή του "κανένας από τους παραπάνω" όταν καλούνται στις κάλπες, δηλαδή να απορρίπτουν όλους τους υποψήφιους, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο. Η επιλογή της αρνητικής… ψήφου ήταν, σύμφωνα με το δικαστήριο, ένα απαραίτητο και ζωτικό στοιχείο της δημοκρατίας.

Η αλλαγή αυτή σχολιάζει το Γερμανικό Πρακτορείο– θα οδηγήσει σε συστημικές βελτιώσεις καθώς τα κόμματα θα κληθούν να σέβονται περισσότερο τη βούληση των πολιτών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IANS. Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από προσφυγή του 2004 της ομάδας ακτιβιστών "Λαϊκή Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες".

Η κυβέρνηση ήταν αντίθεση στην κίνηση της Ένωσης με το αιτιολογικό ότι οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και όχι του…απορρίπτειν.
Οι επικριτές του παρόντος εκλογικού συστήματος στη χώρα υποστηρίζουν ότι το σύστημα, το οποίο δεν δίνει την επιλογή της αρνητικής ψήφου, επιτρέπει την άσκηση υπερβολικής επιρροής επί των ψηφοφόρων μέσω της καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων έως και της άσκησης απευθείας πιέσεων.

Για σχεδόν το 30% των βουλευτών στην Κάτω Βουλή εκκρεμούν ποινικές υποθέσεις και ποσοστό μεγαλύτερο του 58% είναι εκατομμυριούχοι (σε ρουπίες), σύμφωνα με μελέτη της μη κερδοσκοπικής Ένωσης Δημοκρατικών Μεταρρυθμίσεων που εδρεύει στο Νέο Δελχί. Η σημερινή απόφαση υποχρεώνει την Εκλογική Επιτροπή– το αυτόνομο Σώμα που επιβλέπει τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα και ανά κρατίδιο να τυπώνει εφεξής την φράση "κανένας από τους παραπάνω" στα ψηφοδέλτια και στις ηλεκτρονικές ψήφους.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι με προγραμματισμένες αρκετές βουλευτικές εκλογές και εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Εθνοσυνέλευσης από αυτή την περίοδο και μέχρι τα μέσα του 2014, το δικαίωμα του απορρίπτειν μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για το πολιτικό τοπίο.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top