ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΛΑΓΚΑΔΑ-ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ- ΣΤΑΥΡΟΥ- ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ ΖΗΤΑ Ο Σ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

20 Ιανουαρίου 2014
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

trenoΠρος τον κ. Υπουργό

Μεταφορών και Επικοινωνιών

Θέμα:

Να ενταχθεί στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης 

η σιδηροδρομική σύνδεση, Θεσσαλονίκης- Λαγκαδά-Αγ. Βασιλείου- Σταυρού- Ασπροβάλτας

 

Τις τελευταίες ημέρες δόθηκε στην δημοσιότητα το νέο « Ρυθμιστικό Σχέδιο και Πρόγραμμα- Προστασία Περιβάλλοντος της Ευρύτερης Περιοχής Θεσσαλονίκης»,  σύνδεση με τις δορυφορικές ως προς αυτή πόλεις.

Σύμφωνα με αυτό προβλέπονται  νέες σιδηροδρομικές γραμμές που συμπεριλαμβάνουν τις διαδρομές Θεσσαλονίκη-Α        εροδρόμιο- Περαία- Αγία Τριάδα- Ν. Μηχανιώνα- Επανομή- Ηράκλεια- Ν. Μουδανιά και Θεσσαλονίκη- Χαλκηδόνα- Πέλλα- Γιαννιτσά- Σκύδρα.

Χωρίς να έχουμε καμία αντίρρηση για τον εν λόγω σχεδιασμό, τον οποίο και ενισχύουμε σας επισημαίνουμε τα εξής:

Επειδή στις δορυφορικές πόλεις της Θεσσαλονίκης ανήκει και η Επαρχία Λαγκαδά επανέρχομαι σε μία πρόταση που είχαμε καταθέσει το 2005 στο Υπουργείο Μεταφορών και στον ΟΣΕ προκειμένου να αξιοποιηθεί , επαναχαραχθεί , να λειτουργήσει και να ενταχθεί στο προαστιακό δίκτυο της Θεσσαλονίκης η σιδηροδρομική γραμμή που λειτούργησε την περίοδο  1917-1947, Λαγκαδά- Αγ. Βασιλείου- Σταυρού- Ασπροβάλτας.

Η γραμμή αυτή την περίοδο του μεσοπολέμου εξυπηρετούσε την εμπορική και επιβατική κίνηση της περιοχής.

Η επαναλειτουργία της εν λόγω γραμμής θα ενισχύσει τις αναπτυσσόμενες περιοχές τις Επαρχίας Λαγκαδά, θα συντελέσει στην ανάδειξή τους, θα βελτιώσει την πρόσβαση στις παραθαλάσσιες περιοχές  του Στρυμωνικού κόλπου, με  φτηνό, ασφαλές, γρήγορο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο.

Για τους  πιο πάνω λόγους ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1)     Είναι  στις προθέσεις σας να εντάξετε στο πιο πάνω σχέδιο την σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης- Λαγκαδά-Αγ. Βασιλείου- Σταυρού- Ασπροβάλτας;

Δευτέρα 13η Ιανουαρίου 2014               Ο Ερωτών Βουλευτής

Σάββας Ι.  Αναστασιάδης

 

Πηγή: lagadas24

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top