ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΦΡΥΝΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΣΝΩΝ: ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ.
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

30 Απριλίου 2017
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

ekΣτις 28 Απριλίου το Μουσείο Βρασνών: Ορυκτών και Πετρωμάτων Β. Ελλάδας – Λαογραφικό δέχτηκε επίσκεψη από τις τρείς πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου Οφρυνίου Καβάλας, για την

παρακολούθηση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος. Τα παιδιά γνώρισαν τα ορυκτά, περιηγήθηκαν στο χώρο του μουσείου, γνώρισαν τη λαϊκή μας παράδοση και επισκέφθηκαν το σπήλαιο της “δρακότρυπας”. Πέρασαν πολύ όμορφα, τα παιδιά έδωσαν πραγματικά ζωή στο χωριό των Βρασνών με την παρουσία τους.
Είναι αξιοθαύμαστο αυτό που ζούνε κάθε φορά οι ανθρωποι του Μουσειου και του Συλλογου, σε κάθε μια από τις επισκέψεις των σχολείων στο μουσείο . Τα παιδιά μόλις γνωρίσουν τα ορυκτά και τον άρρηκτο δεσμό τους με τον πολιτισμό του ανθρώπου, επηρρεάζονται τόσο, που  ξεκινούν το δικό τους “προσωπικό ταξίδι”, για την εύρεση των δικών τους ορυκτών. Ζητούν πληροφορίες για το κάθε εύρημα τους και πραγματικά ενθουσιάζονται τόσο, που τους κάνουν χαρούμενους για τη δουλειά που κάνουν! Είναι συγκινητικό και συνάμα απόλυτα ικανοποιητικό να προσφέρουν χαρά και γνώση πάνω στα ορυκτά στον κάθε ένα επισκέπτη του μουσείου .
Τέλοςο συλλογος και οι ανθρωποι του μουσείου θα ήθελαν, να πούνε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μιχάλη Βλάχο, που αφιερώνει αρκετό απο τον ελεύθερο χρόνο του, για την κατασκευή των προστατευτικών κάγκελων στο δρόμο προς τη “δρακότρυπα”. Είναι πραγματικά αναγκαιότητα να γίνει αυτή η κατασκευή, για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών που επισκέπτονται την περιοχη.


 

 

 

 

museumvrasna.wordpress.com

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top