ΒΙΝΥΛΙΟ: ΚΑΙ ΟΜΩΣ ..ΖΕΙ (video)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Αυγούστου 2017
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

vinilio1Μμμ ! ναι μέρα Βινυλίου σήμερα. Ωραία μέρα για μας τους παλιούς του ραδιοφώνου που το Βινύλιο ήταν καθημερινότητα μας για πολλά χρόνια. Απίστευτες στιγμές μοναδικές αναμνήσεις όλες συνυφασμένες με ένα δίσκο Βινυλίου στο χέρι.

Δάχτυλα που «τρέχουν» ανυπόμονα ανάμεσα σε χαρτονένια εξώφυλλα, άραγε θα προλάβω να βάλω το τραγούδι να μιλήσω στο μικρόφωνο, να πάρω και να πω τις αφιερώσεις, πρόσεχε τι βελόνα ειναι πανακριβη …τότε που όλα τα έκανε ένας άνθρωπος πίσω από μια κονσόλα και ένα μικρόφωνο. Τότε που όλα είχαν μια μαγεία , όπως και το ραδιόφωνο είχε μια μοναδική μαγεία, συγκέντρωνε τον κόσμο δίπλα του ,έδινε την δυνατότητα μια μυστηριακής επικοινωνίας.

vinilio2

Αυτόν τον ιδιαίτερο κόσμο αποφάσισαν να τιμήσουν μια παρέα ιδιοκτητών δισκάδικων στην Αμερική όταν το 2007 καθιέρωσαν την Παγκόσμια Ημέρα των Δισκοπωλείων (Record Store Day).

Η Record Store Day, που γιορτάζεται σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου, είναι μια ημέρα αφιερωμένη στους δισκοπώλες, τους πελάτες τους Ραδιοφωνικούς παραγωγούς αλλά και τους καλλιτέχνες που ασπάζονται την ιδιαίτερη κουλτούρα του βινυλίου και των CDs κατ’ επέκταση.

vinyl

Αλλά σαν το βινύλιο δεν έχει ….. είναι η αίσθηση της καθαρότητας της μουσικής, είναι η αίσθηση ότι έχει ψυχή, έχει ζωή .. Το βινύλιο αποδεικνύεται ένα σταθερό format στον χρόνο… αντέχει όπως όλα τα αγαπημένα πράγματα.. και οι φανατικοί συλλέκτες συνεχίζουν να ζητάνε και να πληρώνουν πολλές φορές σε υψηλές τιμές. Η «αγορά» του Βινυλίου ξανανθίζει ευτυχώς και πολλοί είναι αυτοί οι νεαρότεροι που «την ψάχνουν» για νέους και παλιούς δίσκους. Καλό το CD αλλά σαν το βινύλιο δεν έχει ……

minos


 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top