Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι ,καλημέρα και εδώ καλημέρα και εκεί στην ομάδα μας στο facebook ,καλημέρα και στον χορηγό και δωροθέτη μας τον κύριο Ιωάννη Βαλερή που σε λίγες ημέρες και μετά την λήξη του Πασχαλινού μας διαγωνισμού θα προσφέρει 20 μεγάλα δώρα ,20 δώρα για 20 τυχερούς μας φίλους .Σε αυτό το σημείο να ξανά πω ότι ο μεγάλος μας διαγωνισμός διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook ,όταν δείτε την συγκεκριμένη ανάρτηση που θα κοινοποιήσω μόλις τελιώσω το άρθρο ,κάποιοι μπερδεύεστε αρκετά και σε ότι ανάρτηση κοινοποιούμε στην ομάδα αφήνετε σχόλια διαγωνιστικά θα έλεγα .δηλ τα βήματα που σας ζητούμε για να πάρετε μέρος τα κάνετε σε σχεδόν όλες τις αναρτήσεις .Δεν είναι σωστό αυτό ,σε μια και μόνο ανάρτηση μπορείτε να συμμετέχετε για τον διαγωνισμό ,ξαναλέω για συμμετοχές μόνο στην ανάρτηση ''Το Τραγούδι της Ημέρας''.

Συνέντευξη χτες του παιδιού ...στην Μάρα ,κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του και απορώ γιατί βγαίνει στα κανάλια αφού ξέρουμε ότι τα έχει ύπο την κατοχή του και ότι θα ακούσουμε πράγματα που δεν θέλουμε και που δεν είναι αλήθεια .....Σας το είχα γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα ότι ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό και έτσι όπως το Γιορτάζαμε ,αυτό ανέφερε το ''παιδί'' χτες ,ούτε για την εστίαση πράσινο φως ,ούτε για τίποτα ,βγήκε σαν ''σωτήρας''να μιλήσει και να πει πως όλα γίνονται για το καλό μας ....Εδώ ο κόσμος χάνετε και το μ@#@νι ξυρίζεται .....

Και έρχεται η αξύριστη και πετάει την βόμβα...Γυμνάσια ,δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν μετά Το Πάσχα ! Το ξέραμε δεν ήταν ανάγκη να δούμε για ακόμη μια φορά τα μούτρα σου να μας το λένε...

Μόνο Άνοιξη δεν θυμίζει η σημερινή ημέρα ,μάλιστα ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αποκάλεσε την κακοκαιρία αυτή ''express''μιας και θα κρατήσει μόνο μία το πολύ δύο ημέρες .Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι θα γίνει και ποιες περιοχές θα επιρεαστούν από αυτήν την γρήγορη κακοκαιρία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ο χειμώνας επέστρεψε: Πέμπτη με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα χιονίσει.

Καιρός

Τοπικές βροχές προβλέπονται στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα, δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξεως των 5 με 7 βαθμών Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 8 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και βελτίωση τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Λευτέρη Μυτιληναίο, έναν σεμνό και σπουδαίο ερμηνευτή, που με τη ζεστή φωνή του μας χάρισε ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές του λαϊκού μας τραγουδιού. Τραγουδώντας τις μεγάλες αγάπες συντρόφευσε τους καημούς μας,  άγγιξε την καρδιά μας και δεν θα πάψει να την αγγίζει. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Λευτέρης Μυτιληναίος, ένας από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές της δεκαετίας του ‘70, όμως άφησε πίσω του ένα μεγάλο και πλούσιο καλλιτεχνικό έργο.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής είχε νοσήσει από κοροναϊόαλλά είχε πολλά χρόνια  υποκείμενα νοσήματα  και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοφιλής τραγουδιστής φιλοξενούνταν τα τελευταία χρόνια σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Λουτράκι.

Η κηδεία του έγινε χτες στο Βέλο Κορινθίας.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, o συνεργάτης του Γιάννης Μπουρνέλης

«Είμαι άνθρωπος που παραδέχεται τα λάθη του. Μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις. Έχω κάνει πολλά σφάλματα στη ζωή μου. Το ξέρω. Και ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος. Αγαπάω τα λάθη μου. Μαθαίνω μέσα από αυτά» είχε δηλώσει.

Σπούδασε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, κλασικό τραγούδι και φωνητική. Η καριέρα του ξεκίνησε από το τάλεντ σοου «Ταλέντ» του Γιώργου Οικονομίδη.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Λευτέρη Μυτιληναίου ήταν το τραγούδι «Αμφιβολίες» σε μουσική στίχους Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Κυκλοφόρησε περίπου 20 ολοκληρωμένα άλμπουμ, ενώ συνεργάστηκε με την Columbia Records, την CBS Records International, την EMI και άλλες δισκογραφικές εταιρείες.

Μπιθικώτσης, Ρεπάνης, Κατσαρός, Πυθαγόρας, Γκάτσος, Μούτσης, Άκης Πάνου, Χιώτης, Μητσάκης, Κατινιάρης, Σούκας ήταν μερικές από τις εκλεκτικές συνεργασίες του Λευτέρη Μυτιληναίου.

Ανάμεσα στα τραγούδια που τον καθιέρωσαν ήταν το «Αμφιβολίες», «Ποια είσαι εσύ;», «Γιατί μου τη θυμίσατε», «Λείπεις εσύ», «Αλίμονο», «Δεν είναι ίδιες οι καρδιές», «Μακάρι να πίστευε», «Τα Είδωλα», «Κομπάρσος της καρδιάς σου δεν θα γίνω».

Σαν σήμερα 8 Απριλίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναβαρίνου

 Σαν σήμερα 8 Απριλίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναβαρίνου

8 Απριλίου 1827 ο Αγγλικός, ο Γαλλικός και ο Ρωσικός  στόλος, υπό τους ναυάρχους Ερρίκο Δεριγνί, Εδουάρδο Κόδριγκτον και Λογγίνο Χέιντεν, κατατροπώνει τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ, έξω από το Ναβαρίνο, στη σημερινή Πύλο.

Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου σήμανε την ελευθερία της Ελλάδας, παρά τη συνεχιζόμενη σφοδρή άρνηση του Σουλτάνου. Οι τρεις δυνάμεις επέβαλαν τελικά τη θέλησή τους και μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 1829 (παλαιό ημερολόγιο) που δόθηκε η τελευταία μάχη του Αγώνα στην Πέτρα της Βοιωτίας, το ελληνικό κράτος είχε σχηματισθεί με βόρεια σύνορα τη γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού.

1820: Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς, σκάβοντας στο κτήμα του στη Μήλο, ανακαλύπτει ένα γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου, που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου και την οποία απέκτησαν οι Γάλλοι από τους Οθωμανούς.

1886: Ο γερμανός επιστήμονας δρ. Καρλ Γκάσνερ δημιουργεί την πρώτη μπαταρία ξηρού στοιχείου. Δέκα χρόνια αργότερα, η εταιρία UCAR (Energizer) θα ξεκινήσει την εμπορική εκμετάλλευση της εφεύρεσης.

1899: Η Μάρθα Πλέις είναι η πρώτη γυναίκα, που καταδικάζεται σε θάνατο στην ηλεκτρική καρέκλα.

1913: Αρχίζει να λειτουργεί στο Πεκίνο το πρώτο Κοινοβούλιο της Κινεζικής Δημοκρατίας.

1918: Ενώ μαίνεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, οι ηθοποιοί Τσάρλι Τσάπλιν και Ντάγκλας Φέρμπανκς συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των ΗΠΑ για τον πόλεμο, πουλώντας κουπόνια στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

1919: Η Γενεύη ορίζεται έδρα της Κοινωνίας των Εθνών.

1931: Σύμφωνα με το ελληνικό νομοσχέδιο περί Τύπου, η ελευθεροτυπία παραμένει απαραβίαστη.

1932: Η Ιταλία ζητάει να παραγραφούν όλα τα πολεμικά χρέη και οι πολεμικές αποζημιώσεις.

1939: Με υπόμνημα, που απέστειλε στον βασιλιά Γεώργιο Β, ο αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων, Θεμιστοκλής Σοφούλης, προτείνει το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

1941: Οι Γερμανοί «ραγίζουν» το μέτωπο στη «Γραμμή Μεταξά» της ελληνικής άμυνας.

1942: Ενώ το Λένινγκραντ πολιορκείται στενά από τους Γερμανούς, η Σοβιετική Ένωση καταφέρνει να ανοίξει σιδηροδρομική γραμμή για τη μεταφορά στρατευμάτων και εφοδίων.

1945: Απαγχονίζεται ο Γερμανός πάστορας Ντίτριχ Μπονχέφερ, που εναντιωνόταν στις αντισημιτικές αρχές των Ναζιστών.

1953: Ο Τζόμο Κενυάτα, ηγέτης του κινήματος για την ανεξαρτησία της Κένυας, καταδικάζεται από την αγγλική διοίκηση στη χώρα, με την κατηγορία ότι, οργάνωσε τα βίαια επεισόδια των «εξτρεμιστών» Μάο Μάο εναντίον της αποικιακής κυβέρνησης.

1963: Ο Οδυσσέας Ελύτης αναλαμβάνει διευθυντής προγράμματος του ΕΙΡ. Θα παραμείνει στην θέση του έως τις 28 Απριλίου 1954.

1963: Αρχίζουν οι επίσημες συνομιλίες για την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα.

1972: Ο Πολ Μακάρτνεϊ, μετά τη «Ματωμένη Κυριακή» στη Βόρειο Ιρλανδία, κυκλοφορεί το τραγούδι «Give Ireland Back To The Irish». Το τραγούδι θα απαγορευτεί από το BBC.

1985: Μήνυση κατά της χημικής βιομηχανίας «Union Carbide» υποβάλλει η Ινδία, κατηγορώντας την για το θάνατο περίπου 2.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 200.000, ύστερα από διαρροή τοξικών αερίων.

1986: Δολοφονείται στο Κολωνάκι από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ο 79χρονος βιομήχανος Δημήτριος Αγγελόπουλος (της «Χαλυβουργικής»).

1986: Ο ηθοποιός Κλιντ Ίστγουντ εκλέγεται δήμαρχος της πόλης Καρμέλ στην Καλιφόρνια, συγκεντρώνοντας 72%.

1989: Το ΚΚΕ, η Ελληνική Αριστερά, η ΕΔΑ και ανεξάρτητοι αριστεροί συγκροτούν το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Πρόεδρος ορίζεται ο Χαρίλαος Φλωράκης και γραμματέας ο Λεωνίδας Κύρκος.

1989: Το ΚΚΕ, η Ελληνική Αριστερά, η ΕΔΑ και ανεξάρτητοι αριστεροί συγκροτούν το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Πρόεδρος ορίζεται ο Χαρίλαος Φλωράκης και γραμματέας ο Λεωνίδας Κύρκος.

1990: Πρεμιέρα για το «Twin Peaks», μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές των ΗΠΑ.

1990: Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με ποσοστό 46,8% και 150 έδρες, στις τρίτες βουλευτικές εκλογές που έγιναν μέσα σ’ ένα χρόνο. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 38,6% και ο Συνασπισμός με 10,2%..

1994: Η αστυνομία βρίσκει το πτώμα του Κερτ Κομπέιν. Ο ηγέτης των Nirvana έχει αυτοκτονήσει με όπλο από τις 5 Απριλίου.

1995: Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν ακόμη ένα από τα τελευταία προπύργια των Τσετσένων αυτονομιστών, την κωμόπολη Σαμάσκι, ύστερα από ένα 48ωρο σφοδρού βομβαρδισμού.

2002: Πέντε στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στο φυλάκιο Μανίτσα του Έβρου στην προσπάθειά τους να σηκώσουν τον ιστό της σημαίας και να τον τοποθετήσουν στη βάση του. Από λάθος χειρισμό, ο ιστός ακούμπησε στο μετασχηματιστής υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρισκόταν δίπλα με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να χτυπηθούν από το ρεύμα.

2006: Στο Οντάριο του Καναδά η αστυνομία βρίσκει τα πτώματα οκτώ ανδρών που έχουν δολοφονηθεί με όπλο. Σύντομα το έγκλημα συνδέεται με την συμμορία μοτοσικλετιστών «Bandidos».

Πηγή-Thepressroom.gr

Δώρα για νεογέννητο ή για τη μητέρα στο μαιευτήριο

Και κλείνω με τον μεγάλο Πασχαλινό διαγωνισμό μας και τα δώρα που θα σας προσφέρει μετά και την λήξη του ο αξιότιμος δημοτικός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος για την δημαρχία με τον συνδιασμό''Τα πάντα για την Βόλβη'' κύριος Ιωάννης Βαλερής.

Ο κύριος Βαλερής με την απλότητα που τον χαρακτηρίζει είναι από τους ανθρώπους που δίνουν μεγάλη βάση στα οικονομικά κυρίως θέματα που αφορούν τους πολίτες έτσι αποφάσισε να ιδρύσει τα κοινωνικά παντοπωλεία και στον ορεινό όγκο του δήμου αλλά και σε άλλα χωριά όπως στην Ν.Απολλωνία και στον Στίβο ,φυσικά και θα καταφέρει να ανοίξει και άλλα κοινωνικά παντοπωλεία ,αυτά είναι μόνο στην αρχή. 

 

20 δώρα λοιπόν για 20 τυχερούς μας φίλους που θα συμμετάσχουν στον Πασχαλινό διαγωνισμό του www.volvinews.gr είναι τα εξής 

4 ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 50 ευρώ  για το Πασχαλινό σας τραπέζι (παράκληση όμως του κυρίου Ιωάννη Βαλερή τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν σε Έλληνα επιχειρηματία του δήμου μας )

5 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ( είναι η αλλαγή που έγινε και αντί για 5 κρασιά θα δωθούν 5 σακούλες με τρόφιμα )

Και 11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΔΩΡΟ ΡΟΛΟΓΙΑ ( τις λαμπάδες τις έχει αναλάβει ένας καλλιτέχνης και είναι υπέροχες πραγματικά).

Όλα αύτα περί διαγωνισμού είναι στην ομάδα μας στο facebook και σας περιμένω εκεί μετά την κοινοποίηση που θα κάνω με το σημερινό άρθρο για να αφήσετε τα σχόλια σας και φυσικά να μπείτε στην μεγάλη μας κλήρωση .

Και δεν θα μπορούσα να σας αποχαιρετήσω για σήμερα με ένα αγαπημένο τραγούδι από τον αγαπητό τραγουδιστή που έφυγε από την ζωή προχτές και δεν είναι άλλος από τον Λευτέρη Μυτιληναίο .Σας το αφιερώνω μιας και είναι από το πιο γνωστά του τραγούδια και σας εύχομαι να έχετε μια ήρεμη και δημιουργική Πέμπτη .Εμείς ραντεβού ξανά αύριο από εδώ ,από την κεντρική σελίδα του www.volvinews.gr και σε λίγη ώρα εκεί στην ομάδα μας στο facebook ,να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας.Φιλιά στα μούτρα σας ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Top