Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021

Χριστός Ανέστη και καλημέρα πέρα ως πέρα σε όλους .Τετάρτη σήμερα 26 του μήνα και σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη ο θάνατος τις 63χρονης άπο την Μυτηλήνη καθώς και διάφορες επιπλοκές με θρομβώσεις σε διάφορους πολίτες τις χώρας μας άπο το μπόλι της άστρα ...Ξεκινάω έτσι γιατί είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα και απορώ γιατί δεν βγαίνει κάποιος ειδικός να σταματήσει επιτέλους στις ηλικίες των 30 και πάνω αύτο το σκεύασμα ,πάμε να δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει γιατί ο κόσμος φοβάται πάρα πολύ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ανησυχία για τις θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού – Αναμένεται τοποθέτηση του ΕΟΦ.

Εμβολιαστικό κέντρο θρόμβωση

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα περιστατικά με θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό πολιτών για τον κορονοϊό και ιδιαίτερα μετά και τον θάνατο 63χρονης στη Μυτιλήνη – Αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του ΕΟΦ.

Σύμφωνα με το OPEN, τα τέσσερα από τα περιστατικά που διερευνώνται αφορούν σε άτομα που εμβολιάστηκαν με Astrazeneca και το ένα άτομο που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson

Η 48χρονη από τη Θήβα που παρουσίασε θρόμβωση μετά από εμβολιασμό της με Johnson & Johnson νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού με την υγεία της, σύμφωνα με το MEGA, να δείχνει καλυτέρευση από εχτές, Τρίτη.

Κατά την ίδια πηγή οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι η θρόμβωση που εμφάνισε η 48χρονη στο πόδι ήταν αποτέλεσμα του εμβολιασμού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 48χρονη, η οποία παρουσίασε επιπλοκές επτά ημέρες μετά τον εμβολιασμό της, ανέκτησε τις αισθήσεις της και ζήτησε να μιλήσει με τους συγγενείς της.

 

Την ίδια ώρα στο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται και μια 36χρονη που εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αεροδιακομιδή από τη Μυτιλήνη.

Ο θάνατος της 63χρονης από τη Μυτιλήνη

«Καμπανάκι» χτύπησε ο θάνατος της 63χρονης στη Μυτιλήνη, η οποία έχασε τη ζωή της, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (25/05), καθώς υπέστη θρόμβωση περίπου έναν μήνα μετά τον εμβολιασμό της για τη νόσο COVID-19 με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ από το MEGA, η 63χρονη είχε εμβολιαστεί στις 2 Μαρτίου και το επεισόδιο θρομβοεμβολής σημειώθηκε την 1η Απριλίου, δηλαδή έναν μήνα μετά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η αρμόδια επιτροπή η οποία μελετούσε από την αρχή την περίπτωσή της, δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμπέρασμα για το αν σχετίζεται ή όχι με τον εμβολιασμό. Από την πλευρά του, ο σύζυγός της σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA ανέφερε πως η 63χρονη είχε αφαιρέσει όγκο από τον πνεύμονα, ακολουθούσε συντηρητικό τρόπο ζωής και πρόσθεσε:

«Μιλούσαμε με πάρα πολλούς φίλους από την Αθήνα όλη την ημέρα και ξαφνικά το μεσημέρι, κατά τις 15:00, μου λέει "δεν αναπνέω, λίγο νερό". Πήραμε το ασθενοφόρο, έπαθε ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο».

Κρίσιμη η κατάσταση της 44χρονης από την Κρήτη με θρόμβωση στον εγκέφαλο

Σταθερά κρίσιμη είναι η κατάσταση της 44χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ, η οποία εμφάνισε θρομβώσεις, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. 7 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

Στη συνέχεια ωστόσο επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται. Η 44χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο θρομβοπενίας μετά από τον εμβολιασμό, το οποίο παρουσιάζεται σε ένα άτομο στις 200.000 πληθυσμού.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Τα σοβαρά περιστατικά που έχουν αναφερθεί στην Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ είναι τα τέσσερα περιστατικά τα οποία γνωρίζουμε και έχει αξιολογήσει η Επιτροπή του ΕΟΦ και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και αύριο» δήλωσε στο MEGA

«Όλα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν υπάρχουν άλλα περιστατικά» συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, ενώ για το ενδεχόμενο τα περιστατικά αυτά να οδηγήσουν σε πρόωρη παύση των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Astrazeneca, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας τόνισε πως δεν θεωρεί πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Να πούμε ότι πέρα από τα περιστατικά, πολλές χιλιάδες κόσμου έχει εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Astrazeneca και αυτοί είναι οι αριθμοί που κινούνται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Σε κάθε περίπτωση όλα τα επιστημονικά όργανα και οι επιστήμονες είναι σε επαγρύπνηση, ώστε να αξιολογούνται αυτά τα περιστατικά και να λαμβάνονται οι αποφάσεις» συμπλήρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

O κ. Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε και για τη δυνατότητα να αλλάξουν εμβόλιο οι πολίτες που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, με τον ίδιο να τονίζει πως η σύσταση των επιστημόνων είναι να συνεχίζεται ο εμβολιασμός με το ίδιο εμβόλιο, πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις.

«Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, δεν έχει μελετηθεί σε τέτοιο βαθμό η κάλυψη της ανοσίας με αλλαγή του εμβολίου» ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους και υπογράμμισε πως η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι «να συνεχίζεται ο εμβολιασμός με το ίδιο εμβόλιο, εκτός των περιπτώσεων που εμφανίστηκαν συγκεκριμένα προβλήματα, οι οποίες έχουν εκτιμηθεί από τους επιστήμονες».

Πηγή-Newsbomb.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Δ. Βόλβης: Δωρεάν πρόσβαση σε διαδίκτυο για τρεις οικισμούς - GRTimes.gr

Στα ύψη η θερμοκρασία και την Τετάρτη - Πού και πότε θα σημειωθούν καταιγίδες.

 Καλός θα  παρουσιαστεί αρχικά ο καιρός σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου - Αλλαγή από το μεσημέρι στα βόρεια.

Γενικά αίθριος καιρός.

Από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

 
 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 26 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από αργά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες, που το βράδυ πρόσκαιρα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Τη νύχτα θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 26 Μαΐου 1978 πέθανε η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου, Κυβέλη

Σαν σήμερα 26 Μαΐου 1978 πέθανε η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου, Κυβέλη

1637 Πραγματοποιείται η πρώτη μάχη ανάμεσα σε Ευρωπαίους εποίκους και ερυθρόδερμους στην Αμερική.

 

1770 Λήγει άδοξα η επαναστατική προσπάθεια των Ορλόφ και των Ελλήνων της Πελοποννήσου. (Ορλοφικά)

1805 Στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου ο Ναπολέων Βοναπάρτης στέφεται βασιλιάς της Ιταλίας.

1918 Η Γεωργία και η Αρμενία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους από τη Ρωσία.

1928 Προβάλλεται η πρώτη κινηματογραφική ταινία στην Αθήνα.

1928 Το συνέδριο της FIFA στο Άμστερνταμ αποφασίζει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

1932 Μετά την παραίτηση Βενιζέλου (λόγω της πτώχευσης), σχηματίζεται νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου. Η νέα κυβέρνηση κράτησε μόλις 6 μέρες. 

1940 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Στο Βέλγιο, αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

1941 Ο στρατηγός Φράιμπεργκ, διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στη Κρήτη, διατάζει την εκκένωση του νησιού. Δύο Λόχοι του Ελληνικού 5ου Συντάγματος Πεζικού ανακαταλαμβάνουν το χωριό Σταυρωμένος Ρεθύμνου και συλλαμβάνουν 100 Γερμανούς αιχμαλώτους. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων. 

1955 Πέθανε ο ιταλός Αλμπέρτο Ασκάρι, θρυλικός οδηγός αγώνων αυτοκινήτου

1966 Η Γουιάνα αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Μ. Βρετανία.

1975 Για πρώτη φορά τα σκυλιά μπαίνουν στην υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.

1978 Πέθανε η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου, Κυβέλη.

1986 Η ΕΟΚ υιοθετεί την ευρωπαϊκή σημαία.

1993 Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίζει τη δημιουργία 11μελούς διεθνούς δικαστηρίου με έδρα τη Χάγη, για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία

1998 Μίνως Αργυράκης, Ελληνας ζωγράφος και σκηνογράφος. (Γεν. 26/2/1920)

2002 Το μη επανδρωμένο διαστημικό αεροσκάφος Οδύσσεια ανακαλύπτει μεγάλες ποσότητες πάγου στην επιφάνεια του Άρη.

   Πηγή-Thepressroom.gr

 Δήμος Βόλβης - Thessaloniki.travel

Αυτά άπο εμένα για την πρωινή σας ενημέρωση και για σήμερα Τετάρτη 26 του Μάη και κλείνω με το τραγούδι της ημέρας που το αφιερώνω εξαιρετικά εκεί στην ομάδα μας στο facebook σε όλους όσους ακολουθούν πιστά και καθημερινά την μουσική στήλη μας ,σας εύχομαι να έχετε μια ήρεμη και γλυκιά ημέρα Τετάρτης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Παρασκευή Πρώτα Ο Αναστάς Θεός μιας και αύριο δεν θα είμαι κοντά σας οπότε τα λέμε την επόμενη ημέρα .Να είστε καλά ,να προσέχετε αρκετά ,να τηρείτε τα μέτρα και να χαμογελάτε...Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Top