Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλό Σαββ/κο σε όλους  μας δρόσισε η πρωινή βροχή αρκετά και θα δούμε απρακάτω τι θα συμβεί με τον καιρό τις επόμενες ώβρες και ημέρες .Χτες Της Αναλύψεως Του Κυρίου μας και η πα'υση στο να λέμε καθημερινά άπο την Κυριακή Του Πάσχα και μέχρι χθες το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ,μέσα στις καρδιές μας όμως το νιώθουμε και πρέπει να το λέμε ακόμη και στον ίδιο μας τον εαυτό καθημερινάκαι όχι μόνο αυτές τις 40 ημέρες ,σήμερα η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Λουκά τον ιατρό όπως αποκαλείται ο οποίος είναι και θαυματουργός πάμε να δούμε μαζί λίγα πράγματα για αυτόν τον σπουδαίο Άγιο της Ορθόδοξης εκκλησίας μας ,τα νέα της ημέρας ,τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα''και φυσικά το τραγούδι της ημέρας.

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ (ΒΟΪΝΟ-ΓΙΑΣΕΝΕΤΣΚΙ)

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

1877-1961

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας (1877 – 1961) | Πεμπτουσία

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΒΙΟΣ

Ο Άγιος αρχιεπίσκοπος Λουκάς, κατά κόσμον Βαλεντίν του Φέλιξ Βόινο-Γιασενέτσκι, γεννήθηκε στις 14/27 Απριλίου 1877 στο Κέρτς της χερσονήσου της Κριμαίας. Το οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσε ήταν ιδιόμορφο, καθώς ο πατέρας του ήταν ρωμαιοκαθολικός, ενώ η μητέρα του, αν και ορθόδοξη, περιοριζόταν σε καλές πράξεις χωρίς να συμμετέχει ενεργά στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Πολύ νωρίς μετακομίζουν στο Κίεβο. Στο Κίεβο ο Βαλεντίν αποφασίζει να σπουδάσει ιατρική. Παίρνει το πτυχίο του με άριστα το 1903 και παρακολουθεί μαθήματα Οφθαλμολογίας.

Καθηγητής Πανεπιστημίου – χειροτονία σε ιερέα

Ο Βαλεντίν ήταν πολύ πιστός και αυτό ήταν έκδηλο στον τρόπο που εργαζόταν. Μέσα στο χειρουργείο είχε κρεμασμένη μια εικόνα της Παναγίας. Πριν χειρουργήσει, άναβε το καντήλι, προσευχόταν λίγα λεπτά κι έπειτα με γάζες ποτισμένες στο ιώδιο σχημάτιζε το σταυρό στο σώμα του ασθενή. Τότε ζητούσε με «επισημότητα» το νυστέρι και ξεκινούσε την επέμβαση. Γι αυτή την εικόνα έδωσε μάχες με την τοπική εξουσία, για να παραμείνει στην θέση της.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν οι πρώτες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους του αθεϊστικού καθεστώτος. Στο μεταξύ στους διωγμούς προστίθεται και η πληγή της «ζωντανής Εκκλησίας» που σκοπό είχε να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κράτους διαιρώντας τους κληρικούς και τους πιστούς, και να τους απομακρύνει από την αληθινή πίστη.

Σε αυτή την εποχή των δοκιμασιών για την Εκκλησία, ο γιατρός συμμετείχε ενεργά στη ζωή της Εκκλησίας. Όταν κατηγορήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Τασκένδης και Τουρκεστάν Ιννοκέντιος από τους σχισματικούς, ο γιατρός υπερασπίστηκε με σθένος την κανονική τάξη. Ο αρχιεπίσκοπος Ιννοκέντιος, εντυπωσιασμένος από την παρρησία του Βαλεντίν, του προτείνει να γίνει ιερέας. Πράγματι, η χειροτονία του σε διάκονο έγινε στις 26 Ιανουαρίου 1921 και μια εβδομάδα αργότερα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος.

Χειροτονία σε Επίσκοπο

Το καλοκαίρι του 1923 η «ζωντανή Εκκλησία» κάνει την επίθεσή της και εκτοπίζει τον επίσκοπο Ιννοκέντιο. Ο κλήρος και ο λαός της Τασκένδης, όντας στο έλεος των σχισματικών, εκλέγουν στη θέση του επισκόπου τον π. Βαλεντίν Βόινο-Γιασενετσκι. Η κουρά του σε μοναχό έγινε κρυφά στο σπίτι του ιερέα-καθηγητή. Καταλληλότερο όνομα για το νέο επίσκοπο κρίθηκε εκείνο του αποστόλου, ευαγγελιστή, αγιογράφου και ιατρού Λουκά.

Σε όλους τους τόπους της εξορίας, παρά τις αντίξοες συνθήκες, δεν σταματούσε να χειρουργεί και να θεραπεύει ασθενείς. Στο Γενισέισκ το 1924 επιχείρησε την πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση νεφρού από ζώο σε άνθρωπο. Κάποτε αναγκαζόταν να χειρουργεί με ένα σουγιά και αντί για ράμματα, χρησιμοποιούσε τρίχες από τα μαλλιά των ασθενών.

Παραίτηση από Επίσκοπος – εξορία στη Σιβηρία

Τo 1926 γύρισε στην Τασκένδη. Δυστυχώς εκεί αντιμετωπίζει τις συκοφαντίες ακόμη και συνεργατών του, γεγονός πού τον οδήγησε σε παραίτηση από την έδρα του επισκόπου.Ενώ οι γιατροί βεβαίωναν πως η κατάσταση της υγείας του δεν το επιτρέπει, ο επίσκοπος Λουκάς αναχώρησε εξόριστος για τη Σιβηρία. Το καθεστώς τον εγκαθιστά στην πόλη Γενισέισκ, για να τον στείλει αργότερα ακόμη 2.000 χιλιόμετρα μακρύτερα στην πόλη Τουρουχάνσκ. Και στο νέο τόπο της εξορίας δεν αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους τις χρειάζονταν, παρ όλες τις αντίξοες συνθήκες. Ο λαός του Τουρουχάνσκ τον περιέβαλε με πολλή αγάπη και σεβασμό. Αυτό ήταν αρκετό για τους άθεους που σχεδίασαν νέα εξορία για τον επίσκοπο-ιατρό. Αυτή τη φορά τον έστειλαν πέρα από τον Αρκτικό κύκλο, στο χωριό Πλάχινο, όπου κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο ο ήλιος δεν ανατέλλει. Η υγεία του επισκόπου είχε επιδεινωθεί και μια τέτοια εξορία ήταν πολύ επικίνδυνη για τη ζωή του. Αυτός ήταν και ο σκοπός των διωκτών του. Εκεί, στο Πλάχινο, υπέφερε τα πάνδεινα, τόσο λόγω των καιρικών συνθηκών, όσο και λόγω της αντιμετώπισης από τους κατοίκους της περιοχής. Ευτυχώς, δύο μήνες αργότερα, με αιτία το θανάτου ενός αγρότη, οι κάτοικοι του Τουρουχάνσκ ξεσηκώθηκαν και απαίτησαν την επιστροφή του επισκόπου. Οι αρχές δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να υποχωρήσουν. Έτσι ο επίσκοπος Λουκάς, που από όραμα είχε ειδοποιηθεί για το πέρας της δοκιμασίας του, επέστρεψε στο Τουρουχάνσκ και συνέχισε απερίσπαστος τις ασχολίες του για 8 ακόμη μήνες, μέχρι δηλαδή, το τέλος της εξορίας του.

Προσφορά στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο – προαγωγή σε Αρχιεπίσκοπος – τιμητικά βραβεία

Όταν στις 21 Ιουνίου 1941 τα χιτλερικά στρατεύματα μπαίνουν στη Ρωσία, ο επίσκοπος-γιατρός, αν και εξόριστος, προσφέρεται εθελοντικά να εργαστεί για τη θεραπεία των τραυματιών. Το κόμμα αναγνωρίζει την αξία του ως γιατρού και τον διορίζει αρχίατρο του στρατιωτικού νοσοκομείου 15-15 και σύμβουλο όλων των νοσοκομείων της περιοχής του Κρασνογιάρσκ. Παρ όλα αυτά οι συνθήκες είναι οικτρές ενώ παράλληλα δεν του αναγνωρίζουν κανένα πολιτικό δικαίωμα.

Την άνοιξη του 1942 αλλάζει η στάση της πολιτείας απέναντι στον ίδιο, αλλά και απέναντι στην Εκκλησία. Σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας ανοίγουν εκκλησίες και ο λαός βρίσκει καταφύγιο στούς ναούς από την παραφροσύνη του πολέμου. Για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες ο επίσκοπος Λουκάς προάγεται σε αρχιεπίσκοπο Κρασνογιάρσκ.

Κοίμηση – ανακήρυξη σε Άγιο

Στις 17 Μαρτίου 1996 έγινε με επισημότητα η ανακομιδή των λειψάνων του, που τέθηκαν για λαϊκό προσκύνημα στο ναό του κοιμητηρίου, αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων Πάντων. Τα λείψανά του εξέπεμπαν μια άρρητη ευωδία, ενώ πολλοί ασθενείς θεραπεύτηκαν θαυματουργικά. Ανάμεσα στα λείψανα του βρέθηκαν άφθαρτα τα μάτια του, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες και η καρδιά του. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 20 Μαρτίου 1996, τα λείψανα του μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Η μνήμη του ορίστηκε να τιμάται στις 11 Ιουνίου, επέτειο της κοίμησής του.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ

«Ιατρόν και ποιμένα, Λουκά τιμήσωμεν, Συμφερουπόλεως ποίμνης, Αρχιερέα λαμπρόν, τον βαστάσαντα Χριστού τα θεία στίγματα, τας εξορίας, τα δεινά, εγκλεισμούς εν φυλακαίς, τας θλίψεις και τα ονείδη, τον επ εσχάτων φανέντα, εν Ρωσία νέον Αγιον..»

Άγιος Λουκάς ο ιατρός, επίσκοπος Συμφερουπόλεως Κριμαίας - YouTube

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Σπουδαία παρακαταθήκη άφησε ο Άγιος Λουκάς στα παιδιά του, στα εγγόνια του,  στα δισέγγονα του και σε όλους μας την πνευματική του διαθήκη. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια παρέμενε ανέκδοτη και άγνωστη. Την φύλασσε η εγγονή του Αγίου Λουκά,  Μαρία Δημητρίεβνα στην Συμφερούπολη  και παρότι γράφτηκε το 1956, παραμένει ακόμα και σήμερα επίκαιρη. Αξίζει πραγματικά να την διαβάσουμε όλοι μας.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καιρός ΤΩΡΑ: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή - Οι περιοχές που θα είναι έντονα τα φαινόμενα...

Καιρός σήμερα 12/6

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 11 Ιουνίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους, ενώ κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές, ενώ κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά το βράδυ αναμένεται βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Άρση μέτρων - Παπαθανάσης: Γάμοι και βαφτίσεις με 300 άτομα και μουσική αλλά... χωρίς χορό...

Άρση μέτρων - Παπαθανάσης: Γάμοι και βαφτίσεις με 300 άτομα και μουσική αλλά... χωρίς χορό

Για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, όλα τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ έχουν νόημα. «Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 01.30 έως 05.00 λήγει τέλος του μήνα. Αυτή την στιγμή οι λοιμοξιωλόγοι μας λένε ότι πρέπει να τηρήσουμε αυτό το ωράριο», σημείωσε.

«Τίποτα δεν αλλάζει από τον τρόπο που λειτουργούσαμε πριν, όπως είχαμε τα ηχεία πριν, έτσι θα ακούμε μουσική και τώρα», είπε αναφερόμενος στο γεγονός ότι επανέρχεται η μουσική στην εστίαση.

«Όπου λειτουργεί, θα γίνεται με τους κανόνες, δεν θα ενοχλούμε, όπου δεν πρέπει να ενοχλούμε», πρόσθεσε.

Ακόμη, όσον αφορά στην αύξηση των καλεσμένων στους γάμους και τις βαφτίσεις, από 100 σε 300 άτομα και την «επαναφορά» της μουσικής, είπε:

«Νομίζω ότι 300 άτομα είναι αρκετά σε αυτή τη φάση. Τα μέτρα και οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί. Μουσική κανονικά. Όταν λέμε μουσική, εννοούμε μουσική. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να χορέψουμε. Καθήμενοι».

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τώρα είναι η ευκαιρία του! - Ο ημιτελικός του Roland Garros με τον Ζβέρεφ.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, να βρεθεί στον τελικό του Roland Garros.

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με έπαθλο ένα εισιτήριο στον τελικό του Grand Slam του Παρισιού.

Δημοσκοπήσεις και… σαρανταποδαρούσες!

Δημοσκοπήσεις και… σαρανταποδαρούσες!

Δουλειές με φούντες οι δημοσκόποι. Και όλοι, λίγο - πολύ, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Παρά τις μεταβολές (όχι κοσμογονικές είναι αλήθεια) το πολιτικό τοπίο παραμένει «παγωμένο». Κάτι σαν… Βόρειος Πόλος.

Τι εννοώ; Απλούστατα, τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει απώλειες στο «βαθμό ικανοποίησης» των πολιτών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας. Και παρά το ότι το «χρήμα ρέει», έχει απώλειες και στην αξιολόγηση της διαχείρισης των οικονομικών επιπτώσεων της Covid-19.

Ακολούθησε το μακρύ, (εξάμηνο) λοκ-ντάουν, από το οποίο βγήκαμε με περισσότερα κρούσματα από όσα είχαμε μπει και με μεγάλες απώλειες στους περισσότερους τομείς της οικονομίας. Κάτι σαν «για ένα πουκάμισο αδειανό», που θα ‘λεγε κι ο ποιητής.

Παρά ταύτα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατορθώνει να επωφεληθεί. Ίσως γιατί είναι ακόμη νωπά τα λάθη και οι αδυναμίες του κυβερνητικού του παρελθόντος. Ή ίσως γιατί στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δεν προχώρησε σε μία δημόσια, γενναία αυτοκριτική. Για να το εμπεδώσει ο κόσμος, ότι και αντελήφθη και αλλάζει. Όπως και να ‘χει το πράγμα, σ’ αυτό το «παγωμένο» σκηνικό υπάρχει ένας μουδιασμένος ΣΥΡΙΖΑ που δεν μας έχει ταράξει σε δυναμικές πρωτοβουλίες.

Ξεσπά ο πατέρας του Γιακουμάκη: «Δικηγόρος με ρώτησε αν θυμάμαι πότε κηδεύτηκε ο Βαγγέλης»...

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Είχε τροχαίο με το μηχανάκι του – Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο...

Παναγιώτης Ψωμιάδης μηχανάκι

Ροδόπη: Σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας από τσίμπημα τσιμπουριού σε κτηνοτρόφο.

Ροδόπη: Σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας από τσίμπημα τσιμπουριού σε κτηνοτρόφο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τελευταία ημέρα με το ωράριο που γνωρίζουμε – Τι αλλάζει από το Σάββατο...

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Μια σημαντική αλλαγή έρχεται από αύριο, Σάββατο, όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς μειώνεται το ωράριό της.

Συγκεκριμένα σήμερα, Παρασκευή, είναι η τελευταία ημέρα που η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Από αύριο, Σάββατο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά μια ώρα αργότερα – στις 1:30 – με την απόφαση που ανακοινώθηκε να είναι ότι από την 1η Ιουλίου το εν λόγω μέτρο θα σταματήσει να ισχύει.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αλλάζει και το ωράριο των επιχειρήσεων εστίασης οι οποίες πλέον θα κλείνουν στις 1:15, ένα τέταρτο, δηλαδή, πριν την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η 12η Ιουνίου φέρνει και άλλη μια σημαντική αλλαγή στην εστίαση καθώς επανέρχεται και η μουσική μόνο στους εξωτερικούς χώρους όπου, όπως υπενθύμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα βρίσκονται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Θέλοντας, δε, να εφιστήσει την προσοχή στην πιστή εφαρμογή του μέτρου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση παραβάσεων

  • το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και
  • σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
  • Παράλληλα το Σάββατο επανεκκινούν οι επιχειρήσεις εστίασης σε εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές με την προϋπόθεση οι στοές αυτές να έχουν δύο ανοικτές πλευρές

    Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνει ακόμα ότι εγκρίθηκε η εισήγησή του για τα κάτωθι:

    • Την αύξηση από 01/07/2021 του αριθμού παρευρισκομένων σε δεξιώσεις και υπηρεσίες Catering στα τριακόσια (300) άτομα, με την ισχυρή σύσταση όπως η είσοδος των καλεσμένων να πραγματοποιείται είτε με αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (self–test ή PCR ή rapid test) 24 ώρες πριν, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με πιστοποιητικό νόσησης
    • Στα καταστήματα Κινητής Τηλεφωνίας να επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.
    • Την επανέναρξη των εμποροπανηγύρεων μόνο για τις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες το ποσοστό εμβολιασμού είναι >50%
    • Την λειτουργία των εκθέσεων ανοιχτών χώρων σύμφωνα με τους κανόνες των λαϊκών αγορών
    • Την πραγματοποίηση ειδικής έκθεσης Defeaαπό 13–15 Ιουλίου στο Metropolitan Expo, σύμφωνα με το πρωτόκολλο λειτουργίας εκθέσεων.
    • Μαρία Σάκκαρη: Καρέ – καρέ η τιτάνια μάχη στον ημιτελικό του Roland Garros...

    • Μαρία Σάκκαρη: Καρέ – καρέ η τιτάνια μάχη στον ημιτελικό του Roland Garros
    • Πρεμιέρα στο Euro 2021: «Χρυσάφι» 30.000.000 ευρώ στον νικητή...

    • Τουλάχιστον 30.000.000 ευρώ θα πάρει η ομάδα που θα καταφέρει να κατακτήσει το 16ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που ξεκινάει σήμερα (11.06) και θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου. Δείτε όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr.
    • Πρεμιέρα στο Euro 2020: «Χρυσάφι» 30.000.000 ευρώ στον νικητή - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr
    • Πρεμιέρα σήμερα (11.06) για το Euro 2020 με την αναμέτρηση της Τουρκίας με την Ιταλία στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, στις 22:00, σε μια αναμέτρηση που θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ1. Η διοργάνωση, που τη φετινή σεζόν θα διεξαχθεί σε 11 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, θα αποδειχθεί χρυσοφόρα για την ομάδα που θα καταφέρει να την κατακτήσει.
    • Θυμίζουμε πως οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 6 και 7 Ιουλίου στο «Wembley» του Λονδίνου, ενώ στις 11 του ίδιου μήνα, στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί ο τελικός.

      Εκείνη την ημέρα στις 22:00, στη σέντρα του γηπέδου θα μπει η μπάλα Uniforia που έχει σχεδιάσει για το τουρνουά η Adidas, ενώ θα δούμε και την τελετή λήξης με τη μασκότ της διοργάνωσης Skillzy να δίνει το «παρών». Μετά από ένα δίωρο ποδοσφαίρου υψηλής ποιότητας (ελπίζουμε), θα αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης.

    • Μένει να δούμε ποια από τις 24 ομάδες θα φτάσει στο τρόπαιο, αν θα είναι κάποια από τις χώρες που έχουν ήδη κατακτήσει το τρόπαιο ή αν θα προστεθεί και νέα ομάδα στις 10 διαφορετικές νικήτριες μέχρι τώρα.

      Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι η νικήτρια ομάδα, θα βάλει στα ταμεία της ομοσπονδίας της χώρας ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα ποσά που έχει ανακοινώσει ότι θα μοιράσει η UEFA για τις ισοπαλίες, τις νίκες και τις προκρίσεις, ο κάτοχος του Euro 2020 δεν θα κατακτήσει μόνο τη δόξα αλλά και το... χρήμα.

    •  Διαβάστε περισσότερα για τις ειδήσεις της ημέρας στο Newsbomb.gr
  • Σαν σήμερα 11 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

  • Σαν σήμερα 11 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • 1184 π.Χ. Η Τροία κυριεύεται και καίγεται από τους Αχαιούς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ερατοσθένη.
  • 1832 Γεννήθηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης, πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας

    1835 Πέθανε ο Ανδρέας Μιαούλης, ναύαρχος και πολιτικός, διοικητής του ελληνικού στόλου κατά την Επανάσταση του 1821

  • 1917 Ο Γάλλος γερουσιαστής Κ. Ζονέρ επιδίδει τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Α. Ζαΐμη, απαιτώντας την παραίτηση του γερμανόφιλου βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνος παραιτήθηκε από το θρόνο την ίδια μέρα, ενώ την επομένη ανέλαβε πρωθυπουργός ο Ελ. Βενιζέλος.

    1922 Γεννήθηκε ο Ελληνοκύπριος σκηνοθέτης, Μιχάλης Κακογιάννης

  • 1931 Ιδρύεται η "Πάντειος Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών" με κληροδότημα του Αλέξανδρου Πάντου
  • 1942 Υπογράφεται στην Ουάσιγκτον Συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ σχετικά με τις αρχές που όφειλαν να διέπουν την αμοιβαία βοήθεια στη διεξαγωγή του πολέμου κατά του Άξονα.

    1955 Σημειώνεται το χειρότερο δυστύχημα σε αγώνες αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια των «24 Ωρών του Λε Μαν», στη Γαλλία. 83 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και άλλοι 100 τραυματίζονται, όταν 2 αυτοκίνητα πέφτουν επάνω στο πλήθος των θεατών.

    1962 Οι Φρανκ Μόρρις, και τα αδέλφια Τζον και Κλάρενς Άνγκλιν γίνονται οι πρώτοι και τελευταίοι που καταφέρνουν να αποδράσουν από τις φυλακές του Αλκατράζ. Η ιστορία αυτής της απόδρασης έχει μεταφερθεί και στη κινηματογραφική σκηνή με τον τίτλο "Escape from Alcatraz" (Απόδραση από το Αλκατράζ).

    1980 Η Ελλάδα αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Νάπολη της Ιταλίας και χάνει από την Ολλανδία με 1-0. Το γ

  • 1990 Η γιουγκοσλάβα τενίστρια, Μόνικα Σέλες, σε ηλικία 16 ετών γίνεται η νεότερη νικήτρια του Ρολάν Γκαρός.

    1993 Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάζεται ο επιχειρηματίας, Αργύρης Σαλιαρέλης, ο οποίος κηρύσσεται ένοχος για τη φυγάδευση του Γιώργου Κοσκωτά το 1988.

    1997 Εν μέσω διαδηλώσεων μελών θρησκευτικών οργανώσεων, κυρώνεται στην ελληνική Βουλή η συνθήκη του Σένγκεν.

    2001 Εκτελείται ο «βομβιστής της Οκλαχόμα» Τίμοθι Μακβέι, που το 1995 είχε τοποθετήσει βόμβα στο ομοσπονδιακό κτίριο της Οκλαχόμα. Από την έκρηξη είχαν σκοτωθεί 168 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους 19 παιδιά.

    2002 Ο Ιταλός Αντόνιο Μέουτσι αναγνωρίζεται από το Κογκρέσο ως ο εφευρέτης του τηλεφώνου, θέτοντας τέλος σε μια διαμάχη ετών με τον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ.

    2004 Πέθανε ο Ξενοφών Ζολώτας, οικονομολόγος, ακαδημαϊκός, πρωθυπουργός επί οικουμενικής κυβέρνησης την περίοδο 1989 - 1990 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί 19 χρόνια.

  • -Πηγή-Thepressroom.gr
  • Αυτά άπο εμένα για σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου ,να περάσετε ένα ευχάριστο και όμορφο Σαββ/κο ,να προσέχετε αρκετά και φυσικά να σκέφτεστε αισιόδοξα και με θετική ενέργεια ,εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός ,εδώ ,μέσα α΄πο την συχνότητα του www.volvinews.gr και την ομάδα μας στο facebook ...Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top