Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και χρόνια πολλά στον Αθανάσιο και την Αθανασία που γιορτάζουν σήμερα 18 Ιανουαρίου του Αγίου ΑΘανασίου του Μέγα ,και επειδή η ώρα έχει περάσει πάμε να δούμε τι έχω για εσάς σήμερα εκτός άπο τα νέα της ημέρας και με ποιο τραγούδι θα κλέισω την σημερινή στήλη .

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Αθανάσιος Αλεξανδρείας ή Μέγας Αθανάσιος ή Άγιος Αθανάσιος ήταν Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Τιμάται ως άγιος από την Ορθόδοξη Εκκλησία και από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.Είναι έναν από τους τέσσερις μεγάλους Πατέρες της Ορθόδοξης εκκλησίας και έναν από τους 33 Πατέρες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολούθησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί αναδείχθηκε πρωτεργάτης στην καταδίκη της διδασκαλίας του Αρείου που χαρακτηρίστηκε αιρετική. Το 328 και σε ηλικία 33 ετών εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Μέγας Αθανάσιος

Ο Άγιος Αθανάσιος που επονωμάστηκε και Μέγας γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τον 3ον μ.χ αιώνα. Οι γονείς του ήταν χριστανοί και ο μικρός Αθανάσιος 'εδειξε την κλίση του από μικρός για την ιεροσύνη αφού λέγεται ότι έπαιζε με τους φίλους του και εκείνος τους βάπτιζε στο όνομα του Χριστού. Την θεολογική του γνώση την απέκτησε αργότερα από την Θεολογική Κατηχητική σχολή της Αλεξανδρείας. Εκείνη την εποχή γνωρίστηκε και με τον Άγιο Αντώνιο του οποίου τον βίο και τα θαύματα συνέγραψε αργότερα.

Το 325 μ.Χ. χειροτονείται διάκονος και συμετέχει ενεργά σαν γραμματέας στην Α΄ Οικουμενική σύνοδο. Το 328 μ.Χ, πεθαίνει ο πνευματικός Πατέρα και επίσκοπος Αλεξανδρείας Αλεξάνδρος, όπου με ομόφωνη απόφανη και των κληρικών και του λαού, χειροτονήθηκε επίσκοπος. Χειροτονήθηκε μόλις σε ηλικία 33 ετών.
Ανέπτυξε έντονα αντιαιρετική δράση, με στόχο την διάδοση του «ορθού» δόγματος της ομοουσιότητας του Πατρός και του Υιού.
Ο Μέγας Αθανάσιος επονομάστηκε και "στύλος της ορθοδοξίας" και ήταν επίσκοπος 46 χρόνια. Τα 17 από αυτά τα πέρασε στην εξορία.

Πρώτη εξορία
Οι Αρειανιστές πέτυχαν να συκοφαντίσουν τον Αθανάσιο λόγω της μαχητικότητας του στην  Α΄Οικομενική Σύνοδο αλλά και της μαχητικότητάς του εναντίον τους. Οι επίσκοποι συντάχθηκαν με τις θέσεις του Αρείου και έστειλαν στον Αυτοκράτορα Κωσταντίνο αντιπροσωπεία κατηγορώντας τον Αθανάσιο για φόρους υπέρ της εκκλησίας, για μαγεία και πορνεία.
Ο Αθανάσιος στη σύνοδο της Τύρου βρέθηκε σε δύσκολη θέση παίρνοντας μηνύματα κατά της ζωής του. Πήγε στην Κωσταντινούπολη για να δει ο ίδιος και να εξηγήσει τη θέση του στον αυτοκράτορα αλλά εκείνος δεν τον δέχτηκε. τον είχαν πείσει με ψευδής κατηγορίες. έτσι πήγε για πρώτη φορά εξορία που κράτησε δύο χρόνια και τεσσερεις μήνες. Επέστρεψε το 337μ.χ μετά τον θάνατο του αυτοκράτορα Κωσταντίνου.

Δεύτερη εξορία
Οι συκοφαντείες όμως δεν σταμάτησαν με αποτέλεσμα ο νέος Αυτοκράτορας Κωντάντιος, φιλοαρειανός τον εξορίζει στην Ρώμη όπου αποδεικνύεται η αθωοτητά του. Παρ΄όλα αυτά γυρίζοντας στην Κωσταντινούπολη εξορίζεται πάλι για έξι χρόνια αυτή τη φορά.
Το 356 ο Κώνστας , αδελφός και συναυτοκράτορας δολοφονείται, ο Κωνστάντιος είναι τώρα αυτοκράτορας του Δυτικού και του Ανατολικού μέρους και οι Αρειανοί επίσκοποι, βλέπουν αυτή την ευκαιρία και κινούνται αποφασιστικά. Καλούν σύνοδο, καθαιρούν τον Αθανάσιο και στέλνουν στρατό από  5000 στρατιωτών με τον Ρωμαίο Συριανό, για να τον εξοντώσουν οριστικά. Ο ίδιος φυγαδεύεται στη έρημο, όπου για έξι χρόνια διαφεύγει τη σύλληψη με τη βοήθεια μοναχών και παρθένων.

Τρίτη εξορία
Μετά τον θάνατο του Κωστάντιου αυτοκράτορας ανακυρήχθηκε ο Ιουλιανός. Ανακαλεί αμέσως όλους τους εξόριστους μαζί και τον Άγιο Αθανάσιο.
Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός όμως είναι λάτρης του αρχαίου πνεύματος, ονειρεύεται να ξαναστήσει το Πάνθεο των Ρωμαίων και ο Αθανάσιος αντιστέκεται στεναρά. Αποτέλεσμα είναι να εξοριστεί πάλι αυτή την φορά στην Θηβαϊδα το 364 μ.χ

Τέταρτη εξορία
Ενώ επέστρεψε μετά τον θάνατο του Ιουλιανού του επονομαζόμενου 'Παραβάτη",  προχώρησε, απρόσκοπτα το έργο του, επί εποχής Ιοβιανού μέχρι το 364μ.Χ. και το θάνατό του.Ο διάδοχός του ο Ουαλεντινιανός Α', ο οποίος ήταν οπαδός του Αρείου, εκδιώκει τον Αθανάσιο. Μέσα σε τέσσερις μήνεςεπειδή φοβόταν εξέγερση των κατοίκων της Αλεξάνδρειας, ανακαλεί από την εξορία τον Αθανάσιο. Από τότεκαι  μέχρι τον θάνατο του, παρέμεινε στο θρόνο του, χωρίς διωγμούς.

Ιερά Λείψανα: 

Μέρος της παλάμης του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται στο Προσκύνημα Αγ. Νεκταρίου Καμαρίζης Λαυρίου.
Μερικά τμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου βρίσκονται στις Μονές Ιβήρων, Ζωγράφου και Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων, Προυσού Ευρυτανίας και Αγάθωνος Φθιώτιδος.

Με συννεφιά, τοπικές βροχές και πολλά μποφόρ η Τρίτη.

Καιρός σήμερα 18/1

Ο καιρός σήμερα

 

Τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 14 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 Μαρουσάκης: Ξεκινά πρώτο ψυχρό κύμα – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και -20 βαθμοί Κελσίου...

Καιρός - Μαρουσάκης: Ξεκινά πρώτο ψυχρό κύμα – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και -20 βαθμοί Κελσίου

Για την αλλαγή του καιρού με την διπλή ψυχρή εισβολή που θα προκαλέσει κύμα κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αν και, όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης, η πρώτη ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει σήμερα, αυτή θα έχει μικρή διάρκεια. Αντίθετα μεγαλύτερη σε διάρκεια θα είναι η κακοκαιρία και η ψυχρή εισβολή που θα ξεκινήσει από το Σάββατο και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να δείχνει έως -20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία και κάτω ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένονται και στην Αττική.

Για σήμερα, Τρίτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι θα έχουμε βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά από το απόγευμα και μετά περνάει ένα ψυχρό μέτωπο οπότε δεν αποκλείονται αύριο, Τετάρτη, το ξημέρωμα χιονοπτώσεις την Εύβοια, την ανατολική Στερεά αλλά στα βόρεια προάστια της Αττικής.

«Η πρώτη ψυχρή αέρια μάζα από το απόγευμα και μετά περνάει αρκετά γρήγορα αλλά από τη Βόρεια Ευρώπη ξεκινάει το ταξίδι μια πολική αέρια μάζα που θα κινηθεί νοτιότερα και καθώς θα αλληλοεπιδράσει με θερμό αέρα θα έχουμε κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Όπως τόνισε, μάλιστα, «εκεί που θα ξαστερώσει θα δούμε έως και -20 βαθμούς Κελσίου αλλά και αυξημένες πιθανότητες ολικού παγετού».

Ειδικά για την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι δεν θα έχουμε κάτι αξιόλογο αλλά από το Σάββατο έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις από Θεσσαλία και κάτω, συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου, με τσουχτερό κρύο

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι μετεωρολόγοι για την αλλαγή του καιρού με νέα ψυχρή εισβολή στην οποία είχε αναφερθεί εδώ και ημέρες το Newsbomb.gr, «γεύση» της οποίας θα πάρουμε από σήμερα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για μια φάση «παρατεταμένης παγωνιάς» στην Ελλάδα που ξεκινά το Σαββατοκύριακο

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!!!
Φίλες και φίλοι!

 
 

Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (22-23 Γενάρη 2022) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και την έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του....Αιγαίου!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά αλλά και τα ζωάκια ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!

-Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 18 Ιανουαρίου 1984 πέθανε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης, Βασίλης Τσιτσάνης

Σαν σήμερα 18 Ιανουαρίου 1984 πέθανε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης, Βασίλης Τσιτσάνης

18 Ιανουαρίου 1984πέθανε την ημέρα των γενεθλίων του ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης, Βασίλης Τσιτσάνης.Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία.

532 Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός καταστέλλει τη Στάση του Νίκα, μια εξέγερση με αιτίες τη βαθιά δυσαρέσκεια του πληθυσμού για τη φορολογική και εκκλησιαστική πολιτική του Ιουστινιανού και τη βάναυση συμπεριφορά και αυθαιρεσία των κρατικών οργάνων. Οι στρατηγοί Βελισάριος και Μούνδος παγιδεύουν τους επαναστάτες στον Ιππόδρομο και τους εκτελούν, αφήνοντας 30.000 νεκρούς.

1823 Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής επαναστατικής κυβέρνησης.

1827 Συγκαλείται η Γ' Εθνική Συνέλευση στην Ερμιόνη και Τροιζήνα, η οποία αναθεωρεί το Σύνταγμα και απευθύνει πρόσκληση στον Ιωάννη Καποδίστρια να αναλάβει Κυβερνήτης της Ελλάδας.

1833 Ο Όθων με τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο, επιβαίνοντες στην αγγλική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη». Τον πρώτο βασιλιά της Ελλάδος συνοδεύουν 4.000 Βαυαροί στρατιώτες. Αποθεωτική υποδοχή.

1871 Ο Γουλιέλμος Α' της Πρωσίας ανακηρύσσεται Αυτοκράτορας της Γερμανίας στις Βερσαλλίες (Β' Ράιχ).

1888 Γεννήθηκε ο Αλέξανδρος Καραμανλάκης, έλληνας δημοσιογράφος και πρωτοπόρος αεροπόρος, που σκοτώθηκε κατά την πτώση του αεροπλάνου του στον Κορινθιακό Κόλπο. (Θαν. 29/8/1912)

1892 Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Όλιβερ (Νόρβελ) Χάρντι, το πληθωρικό μισό του κινηματογραφικού ζευγαριού "Χοντρός - Λιγνός",

1903 Μαθητής ελληνικού δημοτικού σχολείου παθαίνει αφασία από χτύπημα δασκάλου.

1904 Μεγάλες απεργίες αρχίζουν στη Γερμανία, καθώς αποτυγχάνουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους βιομηχάνους των μεγάλων εργοστασίων νηματουργίας και των εργατών.

1910 Παραιτείται η κυβέρνηση Κυριακούλη Μαυρομιχάλη και ορκίζεται νέα υπό τον Στέφανο Δραγούμη, κατ' απαίτηση του Στρατιωτικού Συνδέσμου.

1911 Ο Γιουτζίν Ίλι προσνηώεται με το αεροπλάνο του στο κατάστρωμα του θωρηκτού "Πενσυλβάνια", στο λιμάνι του Σαν Φρανσίσκο, πραγματοποιώντας την πρώτη προσγείωση αεροσκάφους σε πλοίο.

1912 Ο Άγγλος εξερευνητής, Ρόμπερτ Σκοτ φτάνει στο Νότιο Πόλο, σε μια προσπάθεια να είναι ο πρώτος, που θα επιτύχει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ωστόσο, ο Ρόαλντ Αμούνδσεν είχε πάρει την πρωτιά φτάνοντας εκεί ένα μήνα νωρίτερα.

ω

1913 Γεννήθηκε ο συνθέτης και μουσικός του λαϊκού ρεμπέτικου τραγουδιού, Γιάννης Παπαϊωάννου

1915 Γεννιέται ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές, ο Βασίλης Τσιτσάνης . Πέθανε το 1984 την ημέρα των γενεθλίων του. Έμεινε όμως αθάνατος με τα τραγούδια του. Συνεχίζει να είναι παρών στον έρωτα, στο κέφι, στο γλέντι, στη χαρά μας.

1919 Αρχίζει στο Παρίσι η Διάσκεψη Ειρήνης των Βερσαλλιών, που θέτει και επισήμως τέλος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Σμύρνη, με την περιφέρεια του Αϊδινίου θα παραχωρηθεί στην Ελλάδα.

1919 Ιδρύεται στην Αγγλία η εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Bentley Motors.

1923 Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που θα ισχύσει από τις 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, με το νέο ημερολόγιο, η 16η Φεβρουαρίου θα γίνει 1η Μαρτίου. Η Εκκλησία της Ελλάδος το εφάρμοσε στο εορτολόγιό της ένα χρόνο αργότερα.

1924 Το ΣΕΚ (Κομμουνιστικό) Ελλάδας κάνει διάβημα στην κυβέρνηση για την αναγνώριση της ΕΣΣΔ και την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων.

1943  Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Πολιορκία του Λένινγκραντ: Ο Κόκκινος Στρατός σπάει για πρώτη φορά τον κλοιό των ναζιστικών δυνάμεων. Με την Επιχείρηση Iskra καταφέρνει να ανοίξει ένα διάδρομο και ξεκινά τον ανεφοδιασμό της πόλης, ανακουφίζοντας μερικώς τους πολιορκημένους κατοίκους.

1943 Σημειώνεται η πρώτη εξέγερση των Εβραίων στο Γκέτο της Βαρσοβίας.

1953 Η Ελένη Σκούρα γίνεται η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής. Εκλέγεται στο Νομό Θεσσαλονίκης, υποψήφια του Ελληνικού Συναγερμού.

1953 Διεξάγεται ο πρώτος αγώνα της Φόρμουλα 1 στη Λατινική Αμερική, στο Μπουένος Άιρες. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη. Στον 31ο γύρο η Ferrari του Νίνο Φαρίνα παρασύρει και σκοτώνει 13 άτομα και τραυματίζει σοβαρά 40

1965 Παντρεύονται ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη στους Δελφούς.

1967 Ο Άλμπερτ ντε Σάλβο, γνωστός ως ο "Στραγγαλιστής της Βοστόνης", που διέπραξε σωρεία εγκλημάτων, καταδικάζεται σε ισόβια φυλάκιση

1972 Δύο ελληνικές αμαξοστοιχίες συγκρούονται στο Δοξαρά Λάρισας, με αποτέλεσμα 17 άνθρωποι να σκοτωθούν και 39 να τραυματιστούν.

1977 Γίνεται στο Σίδνεϊ το καταστροφικότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στην ιστορία της Αυστραλίας, όταν εκτροχιάζεται αμαξοστοιχία. 83 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 210 τραυματίζονται

1979 Πέθανε ο μεγαλοβιομήχανος, Πρόδρομος Μποδοσάκης - Αθανασιάδης

1980 Οι σκύλοι εισάγονται στα ελληνικά σώματα ασφαλείας και επιτρέπεται η χρήση τους στα γήπεδα.

1984 Πέθανε την ημέρα των γενεθλίων του ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης, Βασίλης Τσιτσάνης

1985 Στις ΗΠΑ, δικαστήριο επιβάλλει στους κληρονόμους του Φερδινάντο Μάρκος να πληρώσουν αποζημίωση ύψους 180 δισεκατομμυρίων δραχμών προς τους 10.000 διαφωνούντες, θύματα βασανιστηρίων και άλλων ακροτήτων κατά την εποχή της διακυβέρνησης του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων.

1989 Η "17 Νοέμβρη" τραυματίζει στα πόδια τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Tαρασουλέα.

1996 Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία και την προεδρία του κινήματος. Λαμβάνει 86 ψήφους, έναντι 75 του Άκη Τσοχατζόπουλου.

1996 Ο Μάικλ Τζάκσον και η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ παίρνουν διαζύγιο έπειτα από 18 μήνες γάμου.

2001 Στη Γαλλία, η Βουλή υιοθετεί ομόφωνα νόμο για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας του 1915. Στην Τουρκία, η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο νόμος θα επιφέρει σοβαρή και διαρκή ζημία στις διμερείς σχέσεις και ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Παρίσι για διαβουλεύσεις, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου απευθύνει έκκληση για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

2001 Δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος της Λαοκρατικής Δημοκρατίας του Κονγκό, Λοράν Ντεζιρέ Καμπιλά

2004 25 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 131 τραυματίζονται, οι περισσότεροι άμαχοι πολίτες, μετά από επίθεση αυτοκτονίας με 500 κιλά εκρηκτικά κατά του αμερικανικού αρχηγείου στη Βαγδάτη.

2009 Πέθανε η κορυφαία ερμηνεύτρια του Αττίκ, τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας και μεταφράστρια, Δανάη Στρατηγοπούλου.

2011 Τον πρόεδρο της Κίνας Χου Τζιντάο υποδέχεται στα σκαλιά του Λευκού Οίκου ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την πλέον σημαντική επίσκεψη Κινέζου ηγέτη στις ΗΠΑ εδώ και 30 χρόνια.

Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά για σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 ,θα κλείσω με ένα τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη ,του σπουδαίου αυτού τραγουδιστή που όπως διαβάσατε πιο πάνω την ημέρα των γενεθλίων του απεβίωσε κιόλας ....Άλλο ήθελα να βάλω τραγούδι εννοώ αλλά θα αρκεστούμε σήμερα στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη και θα ακούσετε ένα δικό του τραγούδι άπο τα χείλη όμως του επίσης μεγάλου Γρηγόρη Μπιθικώτση και εύχομαι να σας αρέσει ,αφιερωμένο λοιπόν σε όλους εκεί στην ομάδα μας στο facebook  στην πιο γλυκιά μου παρέα .Μαζί θα είμαστε και πάλι αύριο Τετάρτη Πρώτα Ο Θεος και μέχρι τότε να θυμάστε αυτό -Τα πτυχία δεν σε κάνουν ''άνθρωπο''ούτε τα χρήματα σε κάνουν άνθρωπο .....Όταν είσαι ''΄σάπιος'' στην ψυχή σαπίζει δυστυχώς και το μυαλό σου ,οπότε όσα πτυχία και να λες πως έχεις ,όση παιδεία και να νομίζεις ότι έχεις λάβει άπο το σπίτι σου δεν παύει το μυαλό σου να το  κυριεύει η κακία ,η ζηλοφθονία ,η καχυποψία .η κυκλοθυμία ,η αγοραφοβία και η χαμηλή αυτοπεποίθηση για τον ίδιο σου τον εαυτό, δεν σέβεσαι κανέναν ,δεν παραδέχεσαι ποτέ τα λάθη σου και είσαι απόλυτος/η ,δεν συναναστρέφεσαι με κόσμο ,δεν έχεις φίλους ,δεν είσαι αγαπητός πουθενά ,το ξέρεις και το γνωρίζεις και κάνεις την πάπια αλλά είπαμε η κακοψυχία όσα πτυχία και να έχεις θα είναι μέσα σου για πάντα ....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ .

 

Top