ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΤ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ(VID)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

24 Οκτωβρίου 2016
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

skoyriesoktombrisΕπιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης
Ευχαριστούμε τον Στέλιο Νικητόπουλο για την ανταπόκριση και τον Ιωσήφ Σεκέρογλου για το Βίντεο και τις φωτογραφίες.

Νέες συγκρούσεις χθες στην Χαλκιδική, αφότου, δυνάμεις τον ΜΑΤ έφραξαν τον δρόμο σε διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού στη Χαλκιδική. Το πρώτο μπλόκο από τα ΜΑΤ στήθηκε 80 μέτρα περίπου πριν από το εργοστάσιο εμπλουτισμού με δύο κλούβες.

 skoyriesoktombris1

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για αποκλεισμό δημόσιου δρόμου, προσπάθησαν να περάσουν από πλάγια και απωθήθηκαν βίαια από τα ΜΑΤ, ενώ ο κόσμος φώναζε “με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δεν θα πάρετε απ’ τη Χαλκιδική”.

 skoyriesoktombris2

Οι διαδηλωτές παρέμειναν απέναντι στα ΜΑΤ επί μιάμιση ώρα και στη συνέχεια πήγαν στο χώρο ανοιχτής εξόρυξης (open pit) όπου και πάλι βρίσκονταν άλλες διμοιρίες των ΜΑΤ και έκλειναν τον δρόμο. Οι συγκεντρωμένοι έμειναν εκεί για άλλη μία ώρα περίπου, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν φωνάζοντας “ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία”. Τη συγκεκριμένη διαδήλωση οργάνωσαν οι επιτροπές ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού.

 skoyriesoktombris3

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσαν οργανωμένα και διαδηλωτές από άλλες πόλεις μεταξύ των οποίων και αυτή της Θεσσαλονίκης.

 skoyriesoktombris4 skoyriesoktombris5

 


 

 

Πηγή:info-war.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top