ΥΨΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

04 Ιουλίου 2017
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

xartispyrkagionΣύμφωνα με το Χάρτη, προβλέπεται κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 3 για τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σέρρες.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Συγκεκριμένα, προβλέπεται κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 3 για τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σέρρες.

 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

 

⦁   Περιφέρεια Αττικής

⦁   Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)

⦁   Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)

⦁   Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.voria.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top