ΤΟ 112 ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

14 Φεβρουαρίου 2012
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

«112» ΤΡΙΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Η αξιοποίησή του από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλβης διέσωσε εγκλωβισμένο

Το Σαββάτο 11 Φεβρουαρίου εορτάστηκε η «Ευρωπαϊκή ημέρα 112». Το 112 αποτελεί τον τριψήφιο αριθμό κλήσης για επείγοντα περιστατικά που ισχύει σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί από το 2000 και έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει τις συντεταγμένες του έκτακτου συμβάντος με τη χρήση δορυφόρου μέσα από τα δίκτυα επικοινωνίας. Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία ανάλογα με την περίσταση.

Στην Ελλάδα το «112» λειτουργεί μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών. Η επικοινωνία με την υπηρεσία γίνεται χωρίς χρέωση από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.

Σημαντική υπήρξε η συμβολή του «112» σε επιχείρηση διάσωσης ενός πολίτη, που συμπτωματικά εξελίχθηκε το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου (11/2) στον ορεινό όγκο Βρασνών – Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης.

 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο πολίτης αποπροσανατολίστηκε στον ορεινό όγκο Βρασνών – Ασπροβάλτας, ενώ ο εντοπισμός του ήταν αδύνατος λόγω έλλειψης σημείου αναφοράς.

Ο ίδιος, από το σημείο που είχε εγκλωβιστεί, επικοινώνησε στις 01:00 π.μ. απευθείας με τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Δημήτρη Γαλαμάτη ο οποίος κινητοποίησε άμεσα την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανέλαβε δράση ζητώντας τη συνδρομή του «112».

Το «112» κατάφερε να εντοπίσει το στίγμα του εγκλωβισμένου στον ορεινό όγκο των Βρασνών, εντοπίζοντας το κινητό του τηλέφωνο με τη χρήση δορυφόρου. Σε συνέχεια ενημερώθηκε η πολιτική προστασία του Δήμου η οποία σε συνεργασία με την πυροσβεστική και τις αστυνομικές δυνάμεις, βρήκε τον αγνοούμενο τις πρώτες πρωινές ώρες και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Ο εντοπισμός και η διάσωση θα ήταν σχεδόν αδύνατη χωρίς τη συνδρομή της υπηρεσίας «112».

 

Ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Γαλαμάτης δήλωσε σχετικά: Η συμβολή του «112» υπήρξε καταλυτική στον εντοπισμό του συμπολίτη μας. Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ το Πυροσβεστικό σώμα Σταυρού, το Α.Τ. Αγίου Γεωργίου, το Α.Τ. Σοχού και φυσικά το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας για τον άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο δράσης τους για την αντιμετώπιση του περιστατικού».

Παρακαλούμε για δημοσίευση/ αναμετάδοση

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Από τον δήμο Βόλβης

Τηλ. κέντρο 23970 61661

Κόνιαρης Δρόσος - 6937417970

Δείτε εδώ φωτογραφίες.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top