×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 46
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

10 Ιανουαρίου 2013
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

«Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς Επιχειρήσεις για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Σας ενημερώνουμε ότι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ υλοποιεί πρόγραμμα υποτροφιών επαγγελματικής εμπειρίας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης. Πρόκειται για το«Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση»και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού δίνεται η ευκαιρία σε νέους αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων δύο (2) σχολικών ετών ή τριών (3) ετών εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία:
 

  • να αποκτήσουν την πρώτη επαφή τους με την αγορά εργασίας, πραγματοποιώντας μαθητεία 6 ωρών ημερησίως, διάρκειας έξι (6) μηνών σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας.
  • να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και
  • να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

Οι ενδιαφερόμενοι (επιχειρήσεις-απόφοιτοι)μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr.

Επιχειρήσεις από όλους τους παραγωγικούς κλάδους με έναν εύκολο και πρακτικό τρόπο και  μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2013  δηλώνουν ηλεκτρονικά Θέσεις Μαθητείας

www.mathiteia4u.gov.gr/user/register-intro

και οι ενδιαφερόμενοι Απόφοιτοι προδεσμεύουν τη θέση αυτή ηλεκτρονικά με την υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών. Κατοχυρώνοντας  τη θέση Μαθητείας μπορούν να παρουσιασθούν στην Επιχείρηση που προσφέρει τη θέση για να ξεκινήσουν τη Μαθητεία  τους επιλέγουν ηλεκτρονικά θέσεις Μαθητείας.

http://www.mathiteia4u.gov.gr/

Πέραν της υποτροφίας η οποία καταβάλλεται στον υπότροφο κάθε μήνα από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων- ΕΥΕ –ΕΔ (http://www.eye.minedu.gov.gr/) μέσω του Ειδικού Λογαριασμού του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ, κατά τη διάρκεια της Μαθητείας καταβάλλεται επίσης από το Υπουργείο Παιδείας για το μαθητευόμενο υπότροφο ασφάλιση στο ΙΚΑ για την περίπτωση ατυχήματος, η οποία ανέρχεται στο 1% του εκάστοτε τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης. [άρθρο 242 παράγραφο 7 του Ν.4072/2011 (Α 86)].

Για περισσότερες πληροφορίες στο:

1ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥ

Διευθυντή:Κο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ

Τηλ. 2397065660

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top