Σύμβολο του αγώνα υπέρ του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

08 Οκτωβρίου 2013
(0 ψήφοι)

malala1

Η 16χρονη σήμερα Μαλάλα Γιουσαφζάι, σύμβολο του αγώνα υπέρ του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση

 

Ο διαρκής αγώνας της Μαλάλα

To κορίτσι -σύμβολο του αγώνα υπέρ του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση- η 16χρονη σήμερα Μαλάλα Γιουσαφζάι- παραμένει στο στόχαστρο των Ταλιμπάν ένα χρόνο μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον της, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο CNN εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Αύριο (σ.σ. 8/10/2013) κυκλοφορούν τα απομνημονεύματά της ενώ υπάρχουν υποψίες ότι θα είναι υποψήφια για το Νομπέλ Ειρήνης.

 

Η Μαλάλα μετά την απονομή του βραβείου Άννα Πολιτόφσκαγια στο Λονδίνο (JUSTIN TALLIS / AFP)

Η Μαλάλα μετά την απονομή του βραβείου Άννα Πολιτόφσκαγια στο Λονδίνο

Ήταν 9 Οκτωβρίου του 2012 όταν περίπου 15 ένοπλοι Ταλιμπάν εισέβαλαν στο σχολικό λεωφορείο στην κοιλάδα , στόχευσαν τη 15χρονη Μαλάλα και την πυροβόλησαν στο κεφάλι. Η αιτιολογία ήταν ότι προωθούσε το "δυτικό τρόπο σκέψης". Το κορίτσι κατάφερε να επιβιώσει μετά από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, στη Βρετανία.
 
Μιλώντας σήμερα στο CNN, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε ότι και πάλι θα χτυπούσαν την κοπέλα, εάν τους δινόταν η ευκαιρία, καθώς και όποιον αντιτίθεται στην οργάνωση.
 
"Νόμιζαν ότι οι σφαίρες θα μας κάνουν να σωπάσουμε αλλά έκαναν λάθος, αντιθέτως προέκυψαν χιλιάδες φωνές" είπε η Μαλάλα Γιουσαφζάι μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη τον περασμένο Ιούλιο ενώ από φέτος ίδρυμα που φέρει το όνομά της εργάζεται για τη στήριξη της εκπαίδευσης των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο
 
Αύριο κυκλοφορούν τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Είμαι η Μαλάλα" και στις 18 Οκτωβρίου θα παραστεί σε εκδήλωση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στη Βρετανία όπου πλέον διαμένει, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top