×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/2014/politismos/nea_vrasna/sxoleio
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

05 Απριλίου 2014
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

1559464 654682947912652 589527327 oΤο εθελοντικό κίνημα προχωρεί παντού ως αντίδοτο στις δύσκολες μέρες που περνάμε και ήταν πολύ θετικό για το χωριό μας το μήνυμα που έδωσε η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ανταπόκριση που δεν εκδηλώθηκε μόνο με τη συμμετοχή στη δουλειά αλλά και με την ηθική και υλική στήριξη όλων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τούτο το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα παιδιά από τον Αθλητικό Σύλλογο Βρασίδα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Βρασνών και την Ενιαία Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βόλβης, οι οποίοι για άλλη μια φορά στάθηκαν  δίπλα μας και μας βοήθησαν. Δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε και τους επαγγελματίες του χωριού μας που μας βοήθησαν στην προσπάθεια μας αυτή.

 Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ  λοιπόν, στο Αρτοποιείο του κ. Λίγδα, στο Ζαχαροπλαστείο «Γιώργος», στην Κάβα Ποτών του κ. Κουτούπα, στην κ. Μαρία Τριανταφύλλου και στα Υλικά Οικοδομών του κ. Κουβακλή  για τις προσφορές τους προς το Σχολείο μας.

  Είναι πολύ σημαντικό για μας να νοιώθουμε τους συντοπίτες μας να νοιάζονται για το σχολειό και τα παιδιά μας.

Όλοι λοιπόν, που μαζευτήκαμε με τα πινέλα στο χέρι στην αυλή του σχολείου μας,  δάσκαλοι, μέλη Συλλόγων  και άλλοι ευαισθητοποιημένοι συγχωριανοί μας, περάσαμε πολύ όμορφα. Χωρίς να σταματάμε τη δουλειά, που διήρκησε 5-6 ώρες, με τα πειράγματα, τα αστεία μας, τους καφέδες, τα αναψυκτικά και τα γλυκά μας κάναμε μια καταπληκτική «σχολική» εκδρομή.  Τα κάγκελα του αυλότοιχου, της παιδικής χαράς του σχολείου, της μεγάλης κεντρικής σκάλας  και  η μεγάλη εξωτερική αυλόπορτα δέχτηκαν την καλά προετοιμασμένη από το Σύλλογό  μας επίθεση των εθελοντών και βάφτηκαν όμορφα για το …καλό τους.

Είμαστε σίγουροι ότι η επιτυχημένη αυτή προσπάθεια  θα ευαισθητοποιήσει και άλλους που τώρα έδειξαν να ξαφνιάζονται στο κάλεσμά μας ή έμειναν αδρανείς. Παντού αλλά ιδιαίτερα στα χωριά σαν το δικό μας,  ο εθελοντισμός θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων μας. Όταν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων μας ύστερα απ’ την επιτυχία της δοκιμαστικής μας αρχής θέτει τώρα μεγαλύτερους στόχους: «Εμπρός να βάψουμε τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου μας», οι οποίοι έχουν εμφανή τα σημάδια της φθοράς. Το σχολείο μας ήταν και θα είναι το καμάρι του χωριού μας.

Και με αφορμή το πικρόχολο σχόλιο : «τι το θέλουν το βάψιμο αφού το σχολείο θα κλείσει!!!» θέλουμε να τονίσουμε ότι το σχολείο μας,  όσο οι δάσκαλοί προσπαθούν, όσο οι γονείς το αγαπάνε,  όσο τα παιδιά μας φιλότιμα αγωνίζονται, όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα συνεχίσει να εφοδιάζει τα παιδιά με τις απαραίτητες γνώσεις για την προκοπή τους, όπως με επιτυχία έχει κάνει τόσα χρόνια τώρα.

Το σχολείο μας δεν θα κλείσει γιατί το χρειάζεται η τοπική κοινωνία. Χρειάζεται τις φωνές, τα γέλια, τις σκανταλιές, τα τραγούδια, τις παρελάσεις, τις εκδηλώσεις, τα θεατρικά, τη ζωντάνια των παιδιών μας. Το χωριό μας έχει όλες τις προοπτικές να αναπτυχθεί παραπέρα, να κρατήσει το σχολειό του ανοιχτό.

Για ακόμη μια φορά, ένα ολόθερμο ευχαριστώ απ’ τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων,  σε όσους ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμά μας και τώρα που τους είδαμε με το πινέλο στο χέρι τους διαβεβαιώνουμε: «Ήσασταν άψογοι. Σας εγκρίνουμε. Στην επόμενη πρωτοβουλία μας που προαναφέραμε θα σας προτιμήσουμε!!!

 

{gallery}2014/politismos/nea_vrasna/sxoleio{/gallery}

 

Πηγή:dimotikoneavrasna.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top