ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

26 Νοεμβρίου 2014
(0 ψήφοι)

5162-620x320Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο “Λομονόσοφ” της Μόσχας ξεκινά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και στο πεδίο του νεανικού και μαθητικού τουρισμού στην αγορά της Ρωσίας.


Πρώτο “βήμα” της συνεργασίας αποτελεί η διενέργεια ενός διαδικτυακού διαγωνισμού που διοργανώνει το ρωσικό πανεπιστήμιο, στον οποίο συμμετέχουν μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, όχι μόνον της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και των υπόλοιπων χωρών – μελών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ερωτήσεις αυξανόμενης δυσκολίας σχετικές με τη μυθολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό, την ορθοδοξία, τη γεωγραφία, καθώς και το σύγχρονο περιβάλλον της Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων θα υποβληθούν διαδικτυακά και θα αξιολογηθούν από επιστημονική επιτροπή.
Οι νικητές που θα προκύψουν -ένας από κάθε μαθησιακό επίπεδο- θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν για ένα πενθήμερο, με καλυμμένα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής από χορηγούς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία, τον πολιτισμό, τον φυσικό πλούτο και το σύγχρονο τοπίο της περιοχής.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινιάζει μία ακόμη ενδιαφέρουσα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειάς μας και στο πεδίο του νεανικού και μαθητικού τουρισμού, στη δυναμική αγορά της Ρωσίας. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα επικοινωνίας που έχουμε με σημαντικούς εκπαιδευτικούς φορείς του εξωτερικού και προωθούμε την τουριστική και πολιτιστική ταυτότητα και εικόνα της περιοχής μας μέσα από πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν την αναγνωρισιμότητα και τη φήμη της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό. Οι επαφές που καλλιεργούμε με το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ προσφέρουν επίσης σπουδαίες ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης και των πολιτιστικών ανταλλαγών. Από το 2011 με στοχευμένες κινήσεις, επενδύουμε στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, με στόχο να πετύχουμε ένα διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Κεντρική Μακεδονία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top