ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΡΑΣΝΩΝ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

13 Φεβρουαρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

10865944 803627663018179 8953681404735706309 oΤσικνοπέμπτη στο σχολείο έκαναν και φέτος οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού σχολείου Νέων Βρασνών. Μια κίνηση η οποία έχει  γίνει παράδοση, αφού ο Σύλλογος Διδασκόντων την  πραγματοποιεί για 10η συνεχή χρονιά.

Για ώρες η αυλή του σχολείου , πλημμύρισε γέλια, μουσική, χορό, παιχνίδια, χρώματα. Τα κάρβουνα άναψαν από πολύ νωρίς και περίπου στις 10:00 βγήκαν τα πρώτα σουβλάκια…

Η Τσικνοπέμπτη, είναι ένα ετήσιο έθιμο στην Ελλάδα την περίοδο του καρνάβαλου το οποίο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στους αιώνες. Είναι μια μέρα κατά την οποία όλοι οι...Έλληνες τρώνε κρέας πίνουν κρασί και διασκεδάζουν...  
 Η λέξη "Τσικνοπέμπτη" προέρχεται από την λέξη "τσίκνα" (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από την λέξη "Πέμπτη".  Γιορτάζεται άλλωστε την Πέμπτη, 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα.
Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο, το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα, συνήθως χοιρινό ή λουκάνικα. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκφράζουν οι διδάσκοντες και η διευθύντρια του σχολείου στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βρασνών κ. Χρυσαφούδη Στέλιο για τη στήριξη του στην εκδήλωση, στο Κρεοπωλείο «ΖΑΧΟΣ» του κυρίου Κυπαρίσση Ζαχαρία που πρόσφερε τα σουβλάκια και τους χυμούς για όλους τους μαθητές του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου καθώς και τα Αρτοποιία των κ. Λίγδα Δ. και Πλουμούδη Δ. για την ευγενική τους προσφορά.

Απέδειξαν εμπράκτως για ακόμη μια φορά την αγάπη τους και τη διάθεσή τους για προσφορά στο σχολείο.

«Είναι πολύ σημαντικό για μας να νοιώθουμε τους συντοπίτες μας να νοιάζονται για το σχολειό και τα παιδιά μας.»

Οι  μαθητές, η Διευθύντρια και το Διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών σας  εύχονται:  ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!


 

 

dimotikoneavrasna.gr

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top