ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΜΕ ΣΤΟ ΠΑΜΑΚ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

19 Μαρτίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

3Όλες οι λεπτομέρειες του Προγράμματος Εξειδίκευσης με τίτλο «Διεθνής Πολιτική και η Λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» που ξεκινάει τον Οκτώβριο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ένα νέο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Εξειδίκευσης με τίτλο «Διεθνής Πολιτική και η Λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» ξεκινάει τον Οκτώβριο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, φιλοδοξώντας να αναλύσει τις πολύεπίπεδες σχέσεις μεταξύ Διεθνούς Πολιτικής – διακρατικών σχέσεων και των ΜΜΕ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διαμορφωτές της κοινής γνώμης, διεθνολόγους, πολιτικούς επιστήμονες, δημοσιογράφους, διπλωμάτες, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων, στελέχη του ευρύτερου δημόσιου, της περιφέρειας και τοπικής αυτοδιοίκησης, φοιτητές και επαγγελματίες των διεθνών σχέσεων και των ΜΜΕ.

Ως βασικό στόχο έχει να αναδείξει τη δυναμική σχέση που αναπτύσσεται σήμερα, στον 21ο αιώνα, μεταξύ ΜΜΕ και πολιτικής διεργασίας αλλά και τον τρόπο που διαμορφώνονται ή / και αξιολογούνται επιλογές στο πεδίο της διεθνούς πολιτικής και των διακρατικών σχέσεων.
 
Σκοπός του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα αναλύσει τις πολύ επίπεδες σχέσεις μεταξύ Διεθνούς Πολιτικής - διακρατικών σχέσεων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Αυτές εξελίσσονται μέσα από ένα πολύ-επίπεδο πλαίσιο στενής αλληλεξάρτησης σε θεσμικό και πολιτικο-εφαρμοστικό επίπεδο. Τα παραδείγματα του Γιουγκοσλαβικού Εμφυλίου, της Ουκρανικής κρίσης, της αστάθειας στο χώρο της Ευρασίας, της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής κρίσης και της Αραβικής Άνοιξης δείχνουν ότι πλέον τα ΜΜΕ δεν περιορίζονται στο ρόλο της ενημέρωσης των κοινωνιών αλλά επηρεάζουν θεμελιωδώς τις βασικές πολιτικές αποφάσεις των ηγεσιών του δυτικού κόσμου αλλά και τις κοινωνικές τάσεις που διαμορφώνονται στον πυρήνα της δυτικής συλλογικότητας.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, τα ΜΜΕ αποτελούν σημαντικό συντελεστή επηρεασμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης και διαμόρφωσης αντιλήψεων. Η εικόνα που δημιουργείται λειτουργεί ουσιαστικά ως ένας μοχλός πίεσης των ηγετικών ομάδων και των υπεύθυνων λήψης αποφάσεων αλλά και ως ένας άτυπος, εξω-θεσμικός συνδιαμορφωτής πολιτικο-στρατηγικών επιλογών. Υπό αυτό το πρίσμα το πρόγραμμα εστιάζει στο τρίπτυχο ενημέρωση - αποκωδικοποίηση - διαμόρφωση κοινής γνώμης όχι μόνο ως στόχο αλλά και μέσο επίτευξης πολιτικών και στρατηγικών στόχων.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα παράσχουν αναλύσεις επί της διεθνούς ειδησεογραφίας διακεκριμένοι και καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι. Ο συνδυασμός αναλύσεων και προσεγγίσεων που εμπίπτουν τα πλαίσια της ανάλυσης της διεθνούς πολιτικής και του πεδίου των ΜΜΕ θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αναπτύξουν αναλυτικά, ερμηνευτικά και αξιολογητικά εργαλεία.
 
Διάρκεια - Κόστος - Έναρξη - Υλοποίηση - Προγράμματος
Διάρκεια:    40 ώρες
Κόστος:     260 Ευρώ
Έναρξη:     Α' κύκλος σπουδών 13 Οκτωβρίου 2014
                   Β' κύκλος σπουδών 16 Δεκεμβρίου 2014
                   Γ' κύκλος σπουδών 16 Μαρτίου 2015
Υλοποίηση: Εξ αποστάσεως - Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
Επιστημονικά Υπεύθυνος: Γεώργιος Βοσκόπουλος, Αν. Καθηγητής, Τμ. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος θα βρείτε εδώ .

 

Πηγή: voria.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top