«ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

17 Οκτωβρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

2-300x199Οι Δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Νέων Βρασνών τίμησαν και φέτος τον Μακεδονικό Αγώνα, που έδωσε το έναυσμα στους απανταχού Έλληνες την εποχή εκείνη να κινητοποιηθούν και να ελευθερώσουν την Μακεδονία μας κατά τους νικηφόρους πολέμους του 1912-13.


Οι μαθητές στην αρχή της εκδήλωσης παρακολούθησαν ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ από το κινηματογραφικό αρχείο του Πολεμικού Μουσείου και στη συνέχεια ο Διευθυντής του σχολείου Σωκράτης Κυπαρίσσης και οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης Μανωλούδης Κωνσταντίνος και Μπόσκος Δημήτριος εκφώνησαν ομιλία απευθυνόμενοι στους μαθητές του σχολείου, προκειμένου να ενημερωθούν για ένα κεφάλαιο της Ιστορίας μας που είναι τόσο σπουδαίο, όσο και επίκαιρο.
Όλες οι σκηνές του Αγώνα ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα παιδιά. Ο Καλαποθάκης, το «Εμπρός» και το Μακεδονικό Κομιτάτο. Ο Κορομηλάς, ο Δραγούμης και ο Σαχτούρης να συντονίζουν τη δράση. Ο Καραβαγγέλης να λειτουργεί με το όπλο κρυμμένο υπό το φόβο δολοφονίας. Ο Παύλος Μελάς να πέφτει ηρωικά στη Στάτιστα. Ο καπετάν-Κώττας να φωνάζει πριν τη θυσία: «Ζήτω η Ελλάδα!». Ο καπετάν-Μητρούσης και τα 4 παλικάρια του να τα βάζουν με 3.000 Τούρκους ταμπουρωμένοι σε μια σερραϊκή εκκλησία. Ο Άγρας μέσα στους βάλτους των Γιαννιτσών…
Για εμάς τους Έλληνες η θυσία του Παύλου Μελά αλλά και όλων των άλλων Μακεδονομάχων αποτελεί μια κορυφαία στιγμή του Ελληνικού έθνους στην πορεία του για εθνική ολοκλήρωση. Εμείς τους ήρωες μας τους τιμούμε γιατί η θυσία τους ή η δημιουργία τους, είναι αυτή που γράφει -κάθε ώρα και στιγμή- την λαμπρή ελληνική ιστορία.

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top