ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

16 Νοεμβρίου 2016
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

mikrhsarlotΤο πρώτο βραβείο στην κατηγορία Σεναρίου κέρδισαν τα παιδιά των Πρεσπών Φλώρινας, στον πανελλήνιο  μαθητικό διαγωνισμό «Παιδί και κινηματογράφος», δημιουργώντας τη δική τους μικρή ταινία, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Φρανκ Βίβα: «Η Μικρή Σάρλοτ Σκηνοθέτης». 

 

Οι ήρωες του βιβλίου, η Σάρλοτ και ο γάτος της ο Μουντζούρης, έγιναν οι πρωταγωνιστές των παιδιών που με πολύ φαντασία δημιούργησαν μία μικρή ιστορία, επηρεαζόμενοι από το δικό τους κόσμο και ερεθίσματα. Έτσι λοιπόν, οι λίμνες των Πρεσπών δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κινηματογραφικό φακό των παιδιών, τα οποία μετέφεραν τη Σάρλοτ από τη Νέα Υόρκη, που «ζει» στο βιβλίο, στις Πρέσπες και εκεί ξετυλίχθηκε μία μικρή ιστορία. Η ιστορία αυτή κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Σεναρίου και τα παιδιά ταξίδεψαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Για την ταινία εργάστηκαν συνολικά 9 παιδιά, 7-11 ετών, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, Ηλία Φωτάκη, ενώ η  συμμετοχή των Πρεσπών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κοινών Δράσεων του δήμου Πρεσπών και της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της. 

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ: http://bit.ly/2fPNSOw

 

 

seleo.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top