Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και για σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 και τα βλέμματα μας άπο νωρίς το πρωί είναι στα βουνά του δήμου μας ,στα ορεινά τμήματα όπου η κακοκαιρία με το όνομα ''Διομήδης'' έριξε το λευκό της πέπλο ,κάτασπρα άπο το χιόνι σχεδόν σε όλο το μήκος τους δίνουν μια όμορφη χειμωνιάτικη εικόνα αλλά και με πολλά προβλήματα όπως και άπο  την συνεχής βροχόπτωση στα πεδινά του δήμου μας που ευχόμαστε να μην είναι σοβαρά .Πάμε να δούμε αναλυτικά τα νέα για τον καιρό καθώς συνεχίζεται η κακοκαιρία σε πολλά μέρη της Ελλάδας  ,να δούμε και  τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και να κλείσουμε αισιόδοξα με το τραγούδι της ημέρας που θα επιλέξω για εσάς .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Τετάρτη με καταιγίδες, χιόνια και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας...

Καιρός σήμερα 12/1

Σε πλήρη ισχύ είναι και σήμερα Τετάρτη (12/1) το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ - Η κακοκαιρία με το όνομα «Διομήδης» φέρνει καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις και πολλά μποφόρ .

Από την Τετάρτη (12/1) αναμένεται να σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

 

Την Τετάρτη κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν την Τετάρτη στο Βόρειο Αιγαίο και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Από την Τρίτη κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά - ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Την Τετάρτη πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από σήμερα Τετάρτη. Την Πέμπτη και την Παρασκευή τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός σήμερα

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 7 με 9 και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά - ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Θρακικό 9 τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έφερε 15 συλλήψεις...

Εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έφερε 15 συλλήψεις

«Αστραπή» θύμιζε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ τα ξημερώματα της Τετάρτης που οδήγησε στην εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, και η οποία οδήγησε στη σύλληψη 15 ατόμων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί βρήκαν στον χώρο που τελούσε υπό κατάληψη από ξύλινα κοντάρια και μοτορόλες μέχρι τούβλα, πέτρες και πυροσβεστήρες.

 
 

Όπως τονίζεται μετά την επιχείρηση «ο χώρος αποδόθηκε στις πρυτανικές αρχές».

Πρόκειται για νέα κατάληψη που ακολούθησε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση επί 34 ετών κατειλημμένου χώρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Covid-19: Πόση ώρα παραμένει μολυσματικός ο ιός στον αέρα - Νέα έρευνα για τη μεταδοτικότητα...

Νέα έρευνα τονίζει τη σημασία χρήσης μάσκας και της απόστασης κατά του κορονοϊού

Ο κορονοϊός χάνει το 90% της ικανότητάς του να μας μολύνει μέσα σε 20 λεπτά από τη στιγμή που μεταφερθεί στον αέρα και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της απώλειας σημειώνεται στα πρώτα 5 λεπτά.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πρώτες προσομοιώσεις παγκοσμίως για το πώς επιβιώνει ο ιός στον εκπνεόμενο αέρα. Τα ευρήματα τονίζουν εκ νέου τη σημασία της μετάδοσης της Covid-19 σε μικρή εμβέλεια, με τη φυσική απόσταση και τη χρήση μάσκας να παραμένουν τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την πρόληψη της μόλυνσης. Ο εξαερισμός, αν και σημαντικός, είναι πιθανό να έχει μικρότερο αντίκτυπο.

Στην αντεπίθεση ο Τζόκοβιτς: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση, έγιναν ανθρώπινα λάθη, ζητώ συγγνώμη...

Τζόκοβιτς προπόνηση

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση επί της ουσίας της περιπέτειας την οποία περνάει στην Αυστραλία προχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Νόβακ Τζόκοβιτς κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση» που έχει προηγηθεί, ζητώντας, επίσης, συγγνώμη για κάποιες από τις κινήσεις του και ξεκαθαρίζοντας ότι έγιναν λάθη εκ μέρους της ομάδας του αλλά «ήταν ανθρώπινα».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαντά, επίσης, στο γιατί έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση με παιδιά στο Βελιγράδι την ίδια ημέρα κατά την οποία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό λέγοντας ότι είχε υποβληθεί σε rapid test που ήταν αρνητικό ενώ για το θετικό μοριακό τεστ ενημερώθηκε μετά την εκδήλωση.

Παράλληλα ζητά συγγνώμη για συνέντευξη που έδωσε στην γαλλική εφημερίδα L’Equipe ενώ γνώριζε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό κάνοντας λόγο για «λάθος εκτίμηση» που έκανε ο ίδιος επειδή είχε δεσμευτεί εδώ και καιρό για αυτή.

Η ακρίβεια οδηγεί σε έκτακτες μειώσεις φόρων - Επιδείνωση της οικονομίας βλέπει το 61% των πολιτών...

Το πληθωριστικό ράλι οδηγεί σε έκτακτες μειώσεις φόρων

Στα αυριανά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου έχει στραμμένη την προσοχή η κυβέρνηση, η οποία μετά από καθυστερήσεις και παλινωδίες μηνών αποφάσισε να λάβει φορολογικής φύσης μέτρα για την αναχαίτηση της ακρίβειας, κάτι που η αντιπολίτευση ζητούσε ήδη από το Σεπτέμβριο.

Αυτό που έκανε την κυβέρνηση να αλλάξει ρώτα είναι οι πιέσεις μεγάλων λιανεμπορίων επιχειρήσεων που απευθύνθηκαν τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης , μεταφέροντας ανησυχητικά μηνύματα για τη μείωση της κατανάλωσης, αλλά και για τη βιωσιμότητα τους, δεδομένου ότι έχουν επιβαρυνθεί με πρωτοφανή κόστη ενέργειας, μεταφορών και αποθήκευσης.

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Τα δύο βασικά σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. - Μήνυση σε βάρος του θύματος...

ΑΣΟΕΕ

Η Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τη σοβαρή υπόθεση με τον ξυλοδαρμό καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) από ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων. Μήνυση σε βάρος του θύματος από άλλον καθηγητή.

«Επιτακτική ανάγκη το να φύγουν» - Πώς απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά σενάρια...

«Επιτακτική ανάγκη το να φύγουν» - Πώς απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά σενάρια

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα εκλογικά σενάρια που έκαναν την εμφάνιση τους στον Τύπο της Κυριακής και σύμφωνα με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Από την Κουμουνδούρου ξεκάθαρα δηλώνουν ότι οι εκλογές στην παρούσα φάση είναι η μοναδική διέξοδος που έχει ο ελληνικός λαός, εμφανιζόμενοι αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα τους, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Ανεβάζει «στροφές» ο Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος μας να υπάρξει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση...

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν – Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του Alpha αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών υπερτόνισε ότι δεν θα μπει σε αυτό το «παιχνίδι».

-Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 12 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 12 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1822 Στα Στύρα της Εύβοιας οι Έλληνες με αρχηγούς τον Ηλία Μαυρομιχάλη και Βάσο Μαυροβουνιώτη αποκλείουν 800 Τούρκους. Οταν φτάνουν τούρκικες ενισχύσεις για να βοηθήσουν τους πολιορκημένους, οι έλληνες διασκορπίζονται και μένει μόνο ο Μαυρομιχάλης με επτά άνδρες. Καταφεύγουν σε ένα ανεμόμυλο, όπου πολιορκούνται από τους Τούρκους. Ο Μαυρομιχάλης με τραβηγμένο ξίφος πέφτει καταπάνω τους και μαχόμενος ηρωικά ξεψυχά. Οι Τούρκοι τον αποκεφάλιζουν και στέλνουν το κεφάλι του στην Κωνσταντινούπολη.

1827 Η Ασήμω Λιδωρίκη, σύζυγος του Γκούρα, η οποία μετά το θάνατό του, είχε αναλάβει τη διοίκηση της Ακροπόλεως, σκοτώνεται από έκρηξη τουρκικής βόμβας, η οποία προκαλεί πτώση της στέγης του Ερεχθείου.

1896 Ο Emil Grubbe από το Σικάγο των ΗΠΑ γίνεται ο πρώτος αμερικανός που χρησιμοποιεί τις ακτίνες Χ για τη θεραπεία του καρκίνου, πραγματοποιώντας την πρώτη ακτινοθεραπεία σε μία 55χρονη γυναίκα με καρκίνο του μαστού.

1899 Ο σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ και μετέπειτα υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Βενιζέλου, Μιλτιάδης Νεγρεπόντης, εισηγείται τη διοργάνωση «πρωταθλήματος αγώνων ποδοσφαίρου».

1913 Ο Ρώσος επαναστάτης Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας από τους εκδότες της εφημερίδας «Πράβντα», σε επιστολή του προς το περιοδικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υπογράφει για πρώτη φορά ως «Στάλιν» (ατσάλινος άνθρωπος).

1931 Επεισόδια από τους καπνεργάτες του Πειραιά, επειδή στις καπναποθήκες προσλήφθηκαν γυναίκες αντί για άνδρες.

1945 Ο Βρετανός στρατηγός Σκόμπι συναντάται με εκπροσώπους του ΕΛΑΣ, με σκοπό την αναζήτηση τρόπων τερματισμού των εχθροπραξιών. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις επιτυγχάνεται συμφωνία για υπαναχώρηση του ΕΛΑΣ.

1945 Ξεκινά η επιχείρηση «Βιστούλα - Όντερ» του Κόκκινου Στρατού, κατά την οποία τα Σοβιετικά στρατεύματα έφτασαν έως και 70 χλμ. από την πρωτεύουσα της ναζιστικής Γερμανίας, το Βερολίνο. Στη διάρκεια της επιχείρησης, ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε πολλά στρατόπεδα συγκέντρωσης, μεταξύ των οποίων και το Άουσβιτς, όπου οι Σοβιετικοί βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με μια από τις μεγαλύτερες φρικαλεότητες των Ναζί.

1948 Ανοίγει το πρώτο σούπερ μάρκετ στην Αγγλία.

1966 Kάνει πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση, στο ΑBC, ο Batman.

1967 Ο Αμερικανός καθηγητής ψυχολογίας, δρ.Τζέιμς Μπέντφορντ, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διατηρείται στην κατάψυξη, προκειμένου να αναστηθεί στο μέλλον.

1970 Κάνει την παρθενική του πτήση το Boeing 747 στο δρομολόγιο Νέα Υόρκη- Λονδίνο.

1970 Στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Ντακότα συντρίβεται στις υπώρειες του Κιθαιρώνα και σκοτώνονται 23 από τους συνολικά 27 επιβαίνοντες.

1976 Πέθανε η Αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Αγκάθα Κρίστι

1979 Η χούντα της Αργεντινής συλλαμβάνει 40 μητέρες εξαφανισθέντων. Οι γυναίκες αυτές, γνωστές ως «οι τρελές της πλατείας του Μάη», συγκεντρώνονταν επί ένα χρόνο στην κεντρική πλατεία Μάη του Μπουένος Αϊρες, ζητώντας πληροφορίες για την τύχη των χαμένων παιδιών τους.

1981 Οι Ελληνες Ευρωβουλευτές συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

1985 Για πρώτη φορά μετά το 1940 ανοίγουν ξανά τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακκαβιά.

1990 Η Ρουμανία θέτει εκτός νόμου το κομουνιστικό κόμμα. Είναι η πρώτη ανατολικοευρωπαϊκή χώρα - μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας που κάνει κάτι τέτοιο.

1996 Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

1997 Τρεις νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι, τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, είναι ο απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει την Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές αντιμετωπίζουν οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας.

1998 Υπογράφεται στο Παρίσι από 19 χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) Πρωτόκολλο που απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπων.

2000 Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία συμφωνούν στην αναβολή της εκτέλεσης της θανατικής ποινής, που έχει επιβληθεί στον καταδικασμένο αρχηγό του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

2006 362 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίζονται, όταν ποδοπατούνται στη διάρκεια τελετουργίας σε γέφυρα της πόλης Μίνα, ανατολικά της Μέκκας, όπου τελειώνει το πενθήμερο προσκύνημα των μουσουλμάνων.

2007 Στην Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπολύει επίθεση με ρουκέτα στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.

2009 Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ Γάλλος σκηνοθέτης και παραγωγός, Κλοντ Μπερί (Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα, Ζαν ντε Φλορέτ, Μανόν των Πηγών).

2010 Ισχυρός σεισμός 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την Αϊτή. Ο σεισμός θα προκαλέσει το θάνατο 300.000 ανθρώπων, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει αναφερθεί είναι 316.000 νεκροί. Δεκάδες κτίρια καταρρέουν, μεταξύ των οποίων το πενταώροφο αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών, τα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το Προεδρικό Μέγαρο και το Κοινοβούλιο της χώρας

2010 Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την Αϊτή, σκορπώντας το θάνατο σε πάνω από 100.000 ανθρώπους.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά και για σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 ,ανανεώνουμε το ραντεβού μας την Παρασκευή μιας και αύριο δεν γράφω στην στήλη ,να προσέχετε πολύ ,να περάσετε όμορφα σε ότι επιλέξετε να κάνετε ακόμη και μένοντας μέσα στο σπίτι και στην θαλπωρή σας ,εαν κάποιοι αποφασίσετε να επισκεφτείτε τον ορεινό δήμο μας και γενικά τα βουνά φροντίστε να είστε καλά εξοπλισμένοι με αλυσίδες κτλ και να θυμάστε πως άνθρωπο καλόψυχο και με καθαρή ψυχή  δεν σε κάνουν τα πτυχία ,άνθρωπο σε κάνει η αγάπη σου για την ζωή ,η συμπόνια ,ο σεβασμός και η εμπειρία στις ανθρώπινες σχέσεις με σκοπό την σωστή διαχείρηση του λόγου και των επιχειρημάτων ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Top