×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 71

SSE01Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από την 5 Μαρ έως την 9  Απρ 13 στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπιδων, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού, με σκοπό την ενημέρωση μαθητών για το έργο και την αποστολή του Στρατού. Συνολικά επισκέφτηκαν την ΣΣΕ 1.295 καθηγητές και μαθητές από τα παρακάτω σχολεία :

 

kolakasΗ παρασίτωση εκτός από ιατρικός όρος είναι και κοινωνικό φαινόμενο. Προσδιορίζεται από το παράσιτο στην προκειμένη κοινωνικό παράσιτο κοινώς κόλακας. Αυτή η ασθένεια, η κοινωνική πληγή που τείνει να γίνει στην ελληνική κοινωνία μάστιγα δεν είναι σημερινό φαινόμενο αλλά γίνεται αναφορά σε πολλές ιστορικές πηγές, όπως από τον φιλόσοφο της αρχαίας Ελλάδας Αντισθένη (444-336 π.χ) αλλά και στο έργο του Λουκιανού(120-192 μ.Χ.) ο οποίος κάνει αναφορά στη σάτιρα του, περί παρασίτου.

kypros arpagesΚαιροσκόποι και άρπαγες οι δήθεν σωτήρες της Κύπρου. Με άγριες διαθέσεις έκαναν την εμφάνισή τους έτοιμοι να κατασπαράξουν τα ενεργειακά αποθέματα της. Τις προηγούμενες μέρες με προκλητικό τρόπο ο επικεφαλής του Eurogroup, Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε εκφράσει την πρόθεσή του να δημιουργηθεί "ειδικός λογαριασμός" , όπου θα μπαίνουν τα έσοδα από το κυπριακό φυσικό αέριο και το χειρότερο είναι ότι αυτός ο λογαριασμός θα ελέγχεται από τους δανειστές!!!

Τα γερμανικά στρατεύματα στις  13 Δεκεμβρίου 1943  εκτελούν 848 κατοίκους των Καλαβρύτων και 200 περίπου από τα γύρω χωριά, πολλά από τα οποία τα πυρπολούν.  Τα γεγονότα των Καλαβρύτων αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες θυσίες της Ελλάδος στο βωμό της ελευθερίας, στη διάρκεια της περιόδου της κατοχής.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, δρα ανενόχλητο και έχει δημιουργήσει ένα παρακρατικό  μηχανισμό που επιβουλεύεται την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

momaΕίναι γνωστό ποσό σημαντική ήταν η συμβολή των ΜΟΜΑ στην μεταπολεμική ανασυγκρότηση της χώρας. Tο ερώτημα όμως που γεννάται, είναι γιατί αποφασίσθηκε η κατάργηση των ΜΟΜΑ.

thrakiΗ θρακική Εστία Θεσσαλονίκης
διοργάνωσε Συνέδριο
   με Θέμα «Εθνική αγωνία και Συναγερμός για τη Θράκη μας»

hmerologio martiosΑνάμεσα στα πολλά γεγονότα που διαδραματίστηκαν και επηρέασαν την ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους μας, ξεχωρίζουν τα πολεμικά γεγονότα γιατί με αυτά διασφαλίστηκε η ελευθερία, η κυριαρχία και η εθνική μας ανεξαρτησία. Έτσι λοιπόν από αυτό το ιστορικό ημερολόγιο θα κάνουμε μια συνοπτική ιστορική αναδρομή μέσα από την οποία και θα αναφέρονται τα πλέον σημαντικά γεγονότα (λόγω περιορισμένου χώρου) τα οποία πιστεύω ως φωτεινοί δείκτες θα δείχνουν την πορεία μας στο μέλλον. Γιατί από τα μονοπάτια του παρελθόντος   θα οδηγηθούμε στη λεωφόρο του μέλλοντος.

turkeyΈνα από τα σενάρια που τρομάζει την ίδια την Τουρκία είναι η πιθανή δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν, σύμφωνα με την έκθεση. «Στρατηγικές Τάσεις 2030» (Global Trends 2030) του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών (National Intelligence Council) των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί βασικό εργαλείο στρατηγικής ανάλυσης και πρόβλεψης, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News.

Αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘΤι συμβαίνει; θα πούμε το νερό - νεράκι !!!

Μέχρι τον  Οκτώβριο του 2013 θα έχει περατωθεί η παραχώρηση του 51% της ΕΥΑΘ σε ιδιώτες, είναι ο στόχος του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα οι επικεφαλής του Ταμείου δεσμεύθηκαν για επίσπευση της ιδιωτικοποίησης , καθώς όπως είπαν η μέχρι τώρα πορεία των αποκρατικοποιήσεων δεν ικανοποιεί την τρόικα. Επίσης, το τίμημα της πώλησης της ΕΥΑΘ, από δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα κυμαίνεται περί τα 80-100 εκατ. ευρώ.

Σελίδα 1 από 2
Top