Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι και καλό μήνα με υγεία και δύναμη για όλους μιας και έτσι όπως μας έχουν καταντήσει μόνο δύναμη και υπομονή χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε σε όλες αυτές τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά ....Δεκέμβριος όμως ο μήνας των Χριστουγέννων και όλοι επλίζουμε σε ένα θαύμα που εαν το πιστέψουμε φυσικά και θα γίνει ,αρκεί να προσευχόμαστε και Ο Θεός θα μας το ''δώσει''.

Την καλημέρα μου και στον χορηγό μας το Coffee-Bar ''HENDRICK'S'' στον Σταυρό-Θεσ/νικης στην τοποθεσία ''Πλατάνια'' όπου σας προσφέρει και το δώρο του διαγωνισμού που είναι Ένα Μπουκάλι το οποίο θα απολαύσετε μαζί με την παρέα σας στον ανακαινισμένο του χώρο και με μοναδική θέα τα θεόρατα ,αειθαλή και φημισμένα ''Πλατάνια'' του Σταυρού .Να ξέρετε πως λειτουργεί και τμήμα Delivery και μπορείτε να παραγγείλετε τα ροφήματα σας εντός εμβέλιας του Σταυρού ,βέβαια καλό θα ήταν όταν υπάρχει τόσο κακός καιρός να μην κάνουμε την κίνηση αυτή αλλά όμως όταν ο καιρός είναι καλός όπου βρίσκεστε στον Σταυρό μπορείτε να παραγγείλετε τον καφέ σας ή όποιο άλλο ρόφημα διαθέτει το κατάστημα που πιστέψτε με είναι αρκετά .

Ο διαγωνισμός μας τώρα και για άλλες 24 ώρες δηλ και αύριο ,βρίσκεται σε εξέλιξη στην ομάδα μας στο facebook ,εκεί και κάτω άπο κάθε ανάρτηση με ''το τραγούδι της ημέρας''παίρνετε μέρος και σήμερα και αύριο τελευταία ημέρα της διεξαγωγής του .Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την διεύθυνση του Coffee-Bar ''HENDRICK'S'' για αυτήν την προσφορά του και να μην ξεχνάτε πως η διασκέδαση εκεί χτυπάει κόκκινο κάθε Σάββατο βράδυ ,με γνωστούς Dj's να τα ''σπάνε''στον ήχο και στις μουσικές τους επιλογές για την καλύτερη διασκεδάση στην περιοχή μας .

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "COFFEE BAR HENDRICK' LET THE MIND FLY"

Καιρός: Οι περιοχές που θα βρεθούν στο «μάτι» της κακοκαιρίας σήμερα...

Καιρός: Οι περιοχές που θα βρεθούν στο «μάτι» της κακοκαιρίας σήμερα

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση έως και το μεσημέρι της Πέμπτης για πολλές περιοχές της χώρας καθώς η κακοκαιρία Ariel συνεχίζει να δείχνει τα «δόντια» της.

Συνεχίζονται και σήμερα τα έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας ARIEL που πλήττει τη χώρα μας από το βράδυ της Τρίτης.

Όπως εκτιμά ο μετεωρολόγος και διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος μιλώντας στο Newsbomb.gr, οι σφοδρές καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν τη Μαγνησία, την Πιερία, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και τις Σποράδες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. «Η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη μέχρι και το πρωί της Πέμπτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Ο κ. Λαγουβάρδος προσθέτει ότι το μεσημέρι οι καταιγίδες θα κοπάσουν στη νότια χώρα και θα συνεχιστούν βορειότερα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα όταν και θα σταματήσουν.

Επιπλέον κατά τόπους ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα σε Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Επίσης, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Ειδικά για την Αττική σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επικρατεί συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Έντονα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr για την κακοκαιρία ARIEL:

1) Έντονα και τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά το πρώτο μισό της Πέμπτης 01/12 τα ανατολικά κυρίως τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας, τη Χαλκιδική και ενδεχομένως περιοχές της Ημαθίας. Κατά το ίδιο διάστημα έντονα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί ο σχετικός προγνωστικός χάρτης συνολικής βροχόπτωσης για το πρώτο δωδεκάωρο της Πέμπτης 01/12.

2) Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 01/12, στην Κεντρική και Ανατολική, Μακεδονία, στη Θράκη, στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και κατά τόπους στην Κρήτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη:


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στην κεντρική Μακεδονία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία ARIEL: Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία - Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112

Σε επιφυλακή βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας Αριέλ που δίνει βροχές και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ΕΜΥ, έντονα φαινόμενα αναμένονται το διήμερο Τετάρτης 30/11 - Πέμπτης 01/12 σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο καιρού κύρια χαρακτηριστικά του Αριέλ είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα αλλά και οι θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Τι συνέβη στον κόσμο και στην Ελλάδα σαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου

1640 Η Πορτογαλία επανακτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία, ύστερα από κατοχή 60 ετών.

1664 Η Πορτογαλία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

1761 Γεννήθηκε η Γαλλίδα γλύπτρια κέρινων ομοιωμάτων, Μαρί Τισό, δημιουργός του μουσείου Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο

1787 Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ διορίζεται αυτοκρατορικός συνθέτης της Βιέννης, στη θέση του αποβιώσαντος Κρίστοφ Βίλιμπαλντ Γκλουκ.

1792 Γεννήθηκε ο στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης

1797 Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.

1818 Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μυείται στη Φιλική Εταιρία.

1821 Η Κόστα Ρίκα αποκτά το πρώτο της Σύνταγμα

1824 Πέθανε ο τσάρος Αλέξανδρος Α'

1834 Ο Όθωνας και η κυβέρνηση εγκαθίστανται στην Αθήνα, τη νέα πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

1835 Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου, εκδίδει το πρώτο βιβλίο του.

1860 Ο Κάρολος Ντίκενς δημοσιεύει στο περιοδικό All The Year Round το πρώτο κεφάλαιο του μυθιστορήματός του "Μεγάλες Προσδοκίες".

1866 Πέθανε ο Ουαλός τοπογράφος, Τζωρτζ Έβερεστ, το όνομα του οποίου δόθηκε στο όρος Έβερεστ, το υψηλότερο της Γης

1891 Ο Καναδός γυμναστής Τζέιμς Νάισμιθ δημιουργεί ένα νέο παιχνίδι και το ονομάζει μπάσκετ-μπολ.

1893 Η Ελλάδα πτωχεύει. Ο πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στη Βουλή: "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".

1913 Η Κρητική Πολιτεία ενσωματώνεται στη ελληνική επικράτεια. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος κατέρχονται στα Χανιά και υψώνουν την ελληνική σημαία στο φρούριο Φιρκά, στο λιμάνι των Χανίων. Με την συμβολική αυτή πράξη επισημοποιείται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

1913 Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford εισάγει την πρώτη γραμμή παραγωγής στα εργοστάσιά της, καινοτομία που επιτρέπει τη μαζική παραγωγή και μειώνει το κόστος (Φορντισμός). Πηγή έμπνευσης για το Χένρι Φορντ αποτέλεσαν τα βιομηχανικά σφαγεία του Σικάγου.

1918 Η Ισλανδία αυτονομείται από τη Δανία. Η Δανία αναγνωρίζει στην Ισλανδία ανεξαρτησία, με κοινό βασιλιά με τη Δανία, ενώ η Δανία ορίζεται αρμόδια για την άμυνα της Ισλανδίας και για την αντιπροσώπευσή της στις εξωτερικές της σχέσεις.

1918 Ανακηρύσσεται το Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, η μετέπειτα Γιουγκοσλαβία.

1922 Ο Τούρκος ηγέτης Ισμέτ Πασάς διατάζει να εξοριστούν ένα εκατομμύριο Έλληνες, από την Τουρκία.

1931 Αρχίζει η δίκη εναντίον των αντιπολιτευόμενων εφημερίδων σχετικά με τη δημοσίευση ειδήσεων, που κλονίζουν την εμπιστοσύνη προς το εθνικό νόμισμα

1934 Οι λιγνιτωρύχοι του Παγγαίου κατεβαίνουν σε απεργία διαμαρτυρίας κατά της παράνομης σύλληψης και παραπομπής σε δίκη 13 συναδέλφων τους. Η αστυνομία επιτίθεται με βιαιότητα κατά των απεργών, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους 13. Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι των Σερρών. Η απεργία κράτησε 13 μέρες

1935 Γεννήθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γούντι Άλεν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Άλεν Στιούαρτ Κένινγκσμπεργκ

1944 Οι υπουργοί που ανήκουν στο ΕΑΜ αποσύρονται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου. Δύο ημέρες αργότερα θα ξεσπάσουν τα λεγόμενα «Δεκεμβριανά».

1945 Ιδρύεται στο Παρίσι η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών.

1948 Συνέρχεται το Β' Συνέδριο της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 37 χώρες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

1948 Το επιτραπέζιο παιχνίδι Σκραμπλ λαμβάνει δίπλωμα ερευσιτεχνίας.

1953 Εκδίδεται το περιοδικό PlayBoy από τον Χιου Χέφνερ.

1955 Στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα (ΗΠΑ) μια αφροαμερικανή, η Ρόζα Παρκς, αρνείται να παραδώσει το κάθισμά της στο λεωφορείο σε έναν λευκό και συλλαμβάνεται, γινομένη σύμβολο του αγώνα κατά των φυλετικών διαχωρισμών στις ΗΠΑ.

1959 12 κράτη υπογράφουν τη Συνθήκη της Ανταρκτικής, με την οποία η ήπειρος καθιερώνεται ως προστατευόμενη περιοχή για επιστημονική έρευνα.

1973 Πέθανε ο ιδρυτής του κράτους του Ισραήλ και πρώτος πρωθυπουργός της χώρας Νταβίντ Μπεν Γκουριόν

1982 Κυκλοφορεί το άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον "Θρίλερ". Θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλο άλμπουμ της ποπ μουσικής, καθώς θα πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

1988 Η Μπεναζίρ Μπούτο εκλέγεται πρωθυπουργός του Πακιστάν και γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός ενός μουσουλμανικού κράτους.

1989 Η Βουλή της Ανατολικής Γερμανίας καταργεί τον καθοδηγητικό ρόλο του κομμουνιστικού κόμματος στην πολιτική ζωή της χώρας.

1990 Η Βρετανία ενώνεται με την ηπειρωτική Ευρώπη για πρώτη φορά μετά την εποχή των παγετώνων, όταν άγγλοι και γάλλοι εργάτες που εργάζονται για την κατασκευή του τούνελ της Μάγχης συναντώνται σε βάθος 40 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του αγγλικού καναλιού.

1993 Πεθαίνει σε ηλικία 130 ετών, στην πόλη Ρίβας της Νικαράγουας, η Χοσεφίνα Σαναρουσία, η οποία είχε επιβιώσει 33 κυβερνήσεων.

1999 Πέθανε ο σοβιετικός άλτης και παγκόσμιος ρέκορντμαν του ύψους, Βλαντιμίρ Γιαστσένκο.

2001 Η ΤWA πραγματοποιεί την τελευταία της πτήση, πριν από την εξαγορά της από την American Airlines.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ - Queen.gr

Χριστουγεννιάτικος στολισμός εσωτερικού χώρου - Kefalonitis ...

Χριστουγεννιάτικος στολισμός… μήπως δεν έχετε δέντρο ...

Χριστουγεννιάτικος στολισμός του κήπου μας | SunnyDay

DΙΥ Χριστουγεννιάτικος στολισμός πόρτας με στεφάνι - Tospitakimou.gr

Άρθρο Blog | Χριστουγεννιάτικος στολισμός καταστημάτων | astirzois.gr

Ο ξένος χρώμα αφθονία στολισμοσ χριστουγεννων σπιτι Γιώτο Ντιμπόντον μορφή  Natura

Χριστουγεννιάτικος στολισμός | Κηποδιάθεση

Χριστουγεννιάτικος γάμος. Στολισμός εκκλησίας. | Holiday decor, Our  wedding, Table decorations

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Πυρρή Γορτυνίας (pics) | Arcadia Portal

Τα Χριστούγεννα είναι έτσι κι αλλιώς μια γλυκιά γιορτή. Είναι η ευκαιρία μας να ξεκουραστούμε μερικές μέρες, να δούμε τους αγαπημένους μας, αλλά και να φάμε! Εκτός από τα παραδοσιακά φαγητά που ίσως ακόμη φτιάχνει η γιαγιά ή η μαμά μας, έχουμε και τα αγαπημένα όλων: τα χριστουγεννιάτικα γλυκά! Πέρα από την βασιλόπιτα, τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, υπάρχουν επίσης και άλλα πολλά παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, ανά την Ελλάδα. Σε όλη την χώρα μπορεί κανείς να βρει πολλά αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.. 

Κλωστάρι (Ηπειρώτικος μπακλαβάς). 

Το κλωστάρι είναι ένας κυλινδρικός μπακλαβάς και παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Κόνιτσας Ιωαννίνων, καθώς και των γύρω περιοχών. Μπόλικο καρύδι, τραγανό φύλλο και σιρόπι, συνθέτουν αυτό το λαχταριστό έδεσμα.. 

10+1 λόγοι για να ταξιδέψεις μέχρι τα Γιάννενα | Check In Cyprus

Το ισλί είναι ένα παραδοσιακό, ποντιακό γλυκό, με τις ρίζες του να βρίσκονται στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Τα ισλί μοιάζουν πολύ με μελομακάρονα, αλλά έχουν λιγότερο σιρόπι, είναι περισσότερο τραγανά και το καρύδι βρίσκεται στο εσωτερικό τους!. 

Λαχταριστά ισλί με καρύδια για τα Χριστούγεννα - Πεντανόστιμη παραδοσιακή  συνταγή από τη Μικρά Ασία

Λαλάγγια (Μάνη) Τα λεγόμενα «λαλάγγια», είναι οι παραδοσιακές τηγανίτες της Μάνης.Δεν λείπουν από το τραπέζι, όταν πρόκειται για Χριστούγεννα ή Πάσχα. Την παραμονή κάθε γιορτής, οι νοικοκυρές αφιερώνονταν στην παρασκευή τους.. 

Συνταγή για τηγανίδες (λαλάγγια ή καλλιχέρες)

Το κιουνεφέ έρχεται από τα βάθη της Μικράς Ασίας και είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό. Στο κιουνεφέ περιέχεται τυρί κρέμα ή μυζήθρα. Σε συνδυασμό με το σιρόπι, μπορείτε να απολαύσετε μία ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.. 

Συνταγή Κιουνεφέ Πολίτικο | syntages.me - Συνταγές | Syntages

Κατάδες (Σάμος) Οι κατάδες μοιάζουν πολύ με κουραμπιέδες. Συνήθως, για να καταφέρουν οι νοικοκυρές της Σάμου να κάνουν οικονομία, χρησιμοποιούσαν την ζύμη που περίσσευε από τους κουραμπιέδες και έφτιαχναν τους παραδοσιακούς σαμιώτικους κατάδες.. 

Κατάδες Σάμου (σαν κουραμπιέδες γεμιστοί) - Secret Kitchen and Travel

Εύχομαι να ''σας γλύκανα'' με αυτές τις παραδοσιακές συνταγές για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο .Έπετε και συνέχεια μιας και έχουμε μπει στην ευθεία για τις ομορφότερες ημέρες του χρόνου .Έτσι γλυκά θα σας αποχαιρετήσω σήμερα και τι εαν βρέχει έξω ,φροντίστε να μείνετε στο σπίτι σας και γιατί όχι να ασχοληθείτε με κάποια γιορτινή συνταγή είτε ακόμη και με τον στολισμό του σπιτιού σας ,εαν δεν το έχετε κάνει ακόμη ,έτσι οι ώρες θα κυλήσουν όμορφα και ....χειμώνας είναι παιδιά και πρέπει να το δεχτούμε .Μην ξεχνάτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας προ τελευταία ημέρα σήμερα και μεταφερθείτε στο facebook στην ομάδα μας και πάρτε μέρος .

Εμείς μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

  


 

Top