Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και για σήμερα Παρασκευή και 13 μια κανονική ημέρα και ας μην είμαστε προκατειλημμένοι λόγο της ημερομηνίας ,κάνουμε την προσευχή μας και ξεκινάμε την ημέρα μας .Ξέρετε ...δεν ήθελα να αναφερθώ στα τελευταία γεγονότα περί του Τέως αλλά με όλα αυτά που ακούμε άπο τους ''δικαστές'' του πληκτρολογίου ,αυτούς που πίσω άπο τις οθόνες δεν ξέρουν τίποτε για την ιστορία ,σε κάνουν να θέλεις να μιλήσεις ...Η ιστορία κρίνει ,έκρινε και θα κρίνει και στο μέλλον γιατί όπως αναφέρουν κάποιοι ''μαύρες οι ημέρες'' του 1974 και θα πω ότι ναι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που ήταν τραγικό αλλά πάμε στο σήμερα δηλ αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια ,με το κούρεμα των συντάξεων και των μισθών ,με την προδοσία επί Σύριζα αλλά και την συμφωνία όλων της Βουλής για την ονομασία των Σκοπίων ,με την ακρίβεια να έχει πλέον ξεφύγει και να μη μπορεί ο μέσος Έλληνας πολίτης να ορθοποδήσει ,με την ανεργία σε ποσοστά τεράστια και υψηλά ,με τα φάρμακα σε ελείψεις και δεν ξέρουμε τον λόγο γιατί αυτά που μας λένε μόνο οι ίδιοι τα πιστευούν ,με την φτώχεια να χτυπάει σχεδόν κάθε σπίτι και η αξιοπρέπεια μας να βυθίζεται καθημερινά στο κενό και ρωτώ αυτές δεν είναι οι πιο ''μαυρες ημέρες'' μετά την μεταπολίτευση ;;;;;

 

Απλά πράγματα ερωτώ και νομίζω πως δεν θα πάρω καμία απάντηση αλλά εντάξει μας τρομάζουν τα ''φαντάσματα '' του παρελθώντος ,ξεσηκωνόμαστε και διχαζόμαστε για πριν 50 χρόνια και δυστυχώς δεν κοιτάμε αυτά που συμβαίνουν τώρα ,αυτά που πληρώνει ο Ελληνικός λαός εδώ και 15 χρόνια ,αυτά που τα ζούμε στο πετσί μας καθημερινά αλλά γυρεύουμε απαντήσεις για πριν 50 χρόνια και οκ ναι να τις γυρεύομε τις απαντήσεις στα ερωτήματα μας αλλά να ψάχνουμε την αλήθεια όχι μόνο ότι μας συμφέρει άπο ιδεολογικής απόψεως  .....Και γαυτό και δεν θα αλλάξει τίποτε σε αυτή την χώρα μιας και το μόνο που μας νοιάζει έιναι να βρίζουμε ,να διχαζόμαστε ,να κατηγορούμε αλλά να μην αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε ....Αυτά τα ολίγα ήθελα να πω και θα μπορούσα να ανφερθώ και σε πολλά ακόμη γεγονότα αλλά αυτά αρκούν για τροφή και σκέψη !

Καιρός

Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες - Πότε θα δούμε «άσπρες» μέρες...

Καιρός: Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες - Πότε θα δούμε «άσπρες» μέρες

Μπορεί το σκηνικό να μην μοιάζει χειμωνιάτικο ωστόσο σύντομα θα δούμε λευκές μέρες - Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες θα κάνουν την εμφάνισή τους από τα τέλη Ιανουαρίου - Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr για τις «πολικές μάζες» που θα επισκεφθούν τη χώρα μας.

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες το καιρικό σκηνικό είναι πιο φθινοπωρινό με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο ο χειμώνας δεν έχει φανεί ακόμα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι δεν θα αργήσουμε να δούμε «πολικές μάζες» στη χώρα, με τα χιόνια να επισκέπτονται όχι μόνο τα ορεινά και βόρεια τμήματα αλλά και πεδινές περιοχές ακόμα και πόλεις.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr είχε εξηγήσει ότι από τα τέλη Ιανουαρίου και από τις αρχές Φεβρουαρίου το σκηνικό θα γίνει χειμωνιάτικο με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια.

 

«Φαίνεται από το τέλος Ιανουαρίου και όπως θα πηγαίνουμε στον Φεβρουάριο θα ανοίξει ο δρόμος για να κινηθούν οι πολικές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη προς τη χώρα μας.», ανέφερε αρχικά ο μετεωρολόγος.

«Το καιρικό σκηνικό θα γίνει άκρως χειμωνιάτικο. Θα δούμε χιόνια σε πεδινές περιοχές ακόμα και σε πόλεις είναι πολύ πιθανό», επισήμανε ο κ. Μαρουσάκης.

Παγετός στα ορεινά της χώρας: Άγγιξε τους -6 °C η θερμοκρασία στη Φλώρινα

 
 

Παγετός σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/01 με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Βαρικό Φλώρινας με -5,7 °C. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Πέμπτης 12/01, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα:

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια σε ορεινά τμήματα της Στερεάς και της Εύβοιας. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα και ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στις Σποράδες, στην Εύβοια, σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως στη Χαλκιδική. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και κατά τόπους νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, οι οποίες το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -1 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14 βαθμούς, στα Επτάνησα από 3 έως 14 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Χιονόπτωση θα εκδηλωθεί στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11-12 βαθμούς.

Ο καιρός το Σάββατο 14 Ιανουαρίου: Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 13 Ιανουαρίου: η Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων.

Σαν σήμερα 13 Ιανουαρίου: η Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων

1822 η Α Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων.

1842 ένας Βρετανός στρατιωτικός γιατρός θα είναι ο πρώτος επιζών μιας αγγλοϊνδικής δύναμης 16.000 ανδρών, που σφαγιάστηκε από αφγανικές δυνάμεις στην Καμπούλ και κατάφερε να διαφύγει και να ανακοινώσει τα τραγικά νέα.

1853 πεθαίνει ο Θεόφιλος Καΐρης, μεγάλος Δάσκαλος του Γένους. (Γεν. 19/10/1784)

1854 ο Άντονι Φάας κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το ακορντεόν.

1859 γεννιέται στην Πάτρα ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

1866 γεννιέται στην Αλεξανδρούπολη της Αρμενίας ο Γεώργιος Ιβάνοβιτς Γκουρντίεφ, ελληνοαρμενικής καταγωγής, διάσημος μυστικιστής της εποχής του, που ισχυριζόταν, πως γεννήθηκε ακριβώς τα μεσάνυχτα της παραμονής Πρωτοχρονιάς (σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο).

1893 το αγγλικό κόμμα των Ανεξάρτητων Εργατικών πραγματοποιεί την πρώτη του συνάντηση.

1895 συνεδριάζει για πρώτη φορά η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων με πρόεδρο τον διάδοχο Κωνσταντίνο και αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Φωκιανό. Ένα από τα θέματα της επιτροπής είναι η ανεύρεση πόρων. Η μεγαλύτερη δωρεά είναι αυτή του Γεωργίου Αβέρωφ, 920.000 χρυσών δραχμών, για την περάτωση και αναμαρμάρωση του Παναθηναϊκού Σταδίου.

1903 στο Μαρόκο, ο σουλτάνος δραπετεύει από την πόλη της Φεζ. Οι αυτοκρατορικές δυνάμεις νικιούνται από το διεκδικητή του θρόνου.

1904 υπογράφεται εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, κατά την οποία η Κίνα θα ανοίξει τα λιμάνια Μαντσού και Μούκδεν για το διεθνές εμπόριο.

1908 συλλαλητήριο Κρητών της Αθήνας και του Πειραιά στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Οι συγκεντρωθέντες, με ψήφισμά τους, διαμαρτύρονται για την έκφραση εισαγγελέα, ο οποίος χαρακτήρισε τους Κρητικούς «άγριους, εθισμένους εις τα κακουργήματα, όργανα των διαφόρων κομμάτων κι έχοντες συνηθίσει εις στυγερά εγκλήματα».

1910 γεννιέται ο Γιάννης Τσαρούχης, ζωγράφος. (Θαν. 20/7/1989)

1910 ο Λι ντε Φόρεστ, εφευρέτης του κενού σωλήνα, πραγματοποιεί την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή, μεταδίδοντας μια ζωντανή παράσταση του Ενρίκο Καρούζο. Την εκπομπή μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μόνο λίγοι, που ασχολούνταν με το είδος και είχαν ραδιοφωνικούς δέκτες.

1915 ισχυρός σεισμός στην Ιταλία σκοτώνει 29,800 άτομα.

1920 42 νεκροί και 105 τραυματίες είναι ο απολογισμός της συγκέντρωσης, που διοργάνωσαν μπροστά στη γερμανική Βουλή το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Ανεξάρτητο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας. Η διαδήλωση στρεφόταν εναντίον της ψήφισης του νόμου για τα επιχειρησιακά συμβούλια.

1928 τοποθετούνται σε σπίτια στη Νέα Υόρκη οι πρώτοι πειραματικοί τηλεοπτικοί δέκτες ενώ η General Electric παρουσιάζει το πρώτο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

1929 πεθαίνει ο θρύλος της Άγριας Δύσης Γουάιτ Έρπ.

1930 ο Μίκυ Μάους κάνει τη πρώτη του εμφάνιση στις αμερικανικές εφημερίδες, σε κόμικ στριπ.

1935 δημοψήφισμα στο Σάαρλαντ, ένα από τα 19 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, δείχνει ότι το 90,3% των ψηφοφόρων επιθυμούν να ενταχθούν στη ναζιστική Γερμανία. Μέχρι τότε βρισκόταν υπό γαλλική διοίκηση και υπό την επίβλεψη της Κοινωνίας των Εθνών.

1939 ημικρατικοποιείται το θέατρο Κοτοπούλη, ως επιβράβευση της μεγάλης προσφοράς της ηθοποιού στη θεατρική τέχνη.

1941 πεθαίνει στη Ζυρίχη, σε ηλικία 58 ετών, ο Ιρλανδός συγγραφέας Τζέιμς Τζόις.

1942 ο Χένρι Φορντ, δημιουργεί ένα πλαστικό αυτοκίνητο, το οποίο είναι 30% ελαφρύτερο από ένα κανονικό.

1945 ο Κόκκινος Στρατός επιτίθεται στην Πολωνία, διασπώντας τις γερμανικές γραμμές σε μήκος 25 μιλίων.

1953 ο Τίτο εκλέγεται Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας.

1959 στο Βέλγιο, βασιλιάς και Κυβέρνηση γνωστοποιούν την απόφασή τους να προσφέρουν στο Κονγκό την ανεξαρτησία του.

1960 γεννιέται ο προπονητής Τάκης Λεμονής.

1962 ο Wilt Chamberlain των Philadelphia Warriors σημειώνει 73 πόντους -ρεκόρ για το NBA- στη νίκη των Warriors επί των Chicago Bulls με 135-117

1964 στην Ινδία, 200 άτομα χάνουν τη ζωή τους σε εξέγερση ινδουιστών και μουσουλμάνων στην Καλκούτα.

1968 ο Τζόνι Κας δίνει την θρυλική του συναυλία στις φυλακές Φόλσομ.

1969 οι Μπιτλς κυκλοφορούν το άλμπουμ τους "Yellow Submarine".

1972 ψηφίζεται ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο μια γυναίκα μπορεί να γίνει επαγγελματίας διαιτητής του μπέιζμπολ.

1974 ο Σεραφείμ, μητροπολίτης Ιωαννίνων, εκλέγεται Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

1979 στο Παρίσι, ο Αγιατολαχ Χομεϊνί δηλώνει ότι, έχει ήδη σχηματίσει ένα ειδικό επιτελείο συνεργατών, το οποίο θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της Περσίας.

1980 κατά τη διάρκεια του Ομοσπονδιακού Συνεδρίου των Πρασίνων στην Καρλσρούη, αποφασίζεται η δημιουργία ενός Ομοσπονδιακού Κόμματος.

1981 στις ΗΠΑ, αεροπλάνο πέφτει σε γεμάτη κόσμο γέφυρα του ποταμού Πότομακ και βυθίζεται κοντά στο Λευκό Οίκο, σκοτώνοντας 78 άτομα.

1982 συντρίβεται πάνω σε γέφυρα της Ουάσινγκτον ένα τζάμπο της Air Florida πέφτει μέσα στον ποταμό Πόταμοκ, σκοτώνοντας 78 άτομα.

1983 κινδυνεύει με κατάρρευση ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στην Ολυμπία, στην αρχαία τοποθεσία Βάσσες.

1984 ο Wayne Gretsky σημειώνει ρεκόρ σκοραρίσματος σε 45 συνεχόμενα παιχνίδια

1985 ο 99χρονος Ελβετός Otto Bucher γίνεται ο γηραιότερος παίκτης του γκολφ, που σκοράρει a hole-in on

1988 πεθαίνει ο Τσιάνγκ Τσινγκ Κούο, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κίνας.

1989 ο ηλεκτρονικός ιός "Παρασκευή και 13" χτυπά εκατοντάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΙΒΜ στη Μεγάλη Βρετανία.

1990 ο Ντάγκλας Γουίλντερ, εκλεγμένος κυβερνήτης της Βιρτζίνια γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός, που καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα.

1991 ο αγώνας ποδοσφαίρου ΑΕΚ - Ολυμπιακός διακόπτεται από τον Θεσσαλονικιό διαιτητή Ζακεστίδη στο 85ο λεπτό με σκορ 1-2 όταν η ατμόσφαιρα γίνεται αφόρητη λόγω των δακρυγόνων. Έξω από το γήπεδο, ο νεαρός φίλαθλος του Ολυμπιακού Παναγιώτου σκοτώνεται από φωτοβολίδα. Ο αγώνας επαναλαμβάνεται ένα μήνα μετά στη Ρόδο και η ΑΕΚ κερδίζει με 1-0 με γκολ του Μπατίστα.

1992 η Ιαπωνία ζητά συγγνώμη που εξανάγκασε τις γυναίκες της Κορέας σε σεξουαλική δουλεία κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

1994 στο Μεξικό, ο Πρόεδρος της χώρας ανακοινώνει γενική κατάπαυση του πυρός στην πολιτεία Τσιάπας, σε μια προσπάθεια τερματισμού των συγκρούσεων με τους "Ζαπατίστας".

1995 το America 3 γίνεται το πρώτο γυναικείο πλήρωμα, που κερδίζει το America Cup Race κερδίζοντας στην πρώτη κούρσα τον 4 φορές πρωταθλητή Dennis Connor κατά 69 δευτερόλεπτα.

1996 η Διεθνής Αμνηστία ζητά από Ρωσία και δυτικές χώρες να μην εξοπλίζουν με στρατιωτικά ελικόπτερα την Τουρκία, επειδή υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες ότι, τα χρησιμοποιούσε για την εξόντωση των Κούρδων.

1997 στο κέντρο της Αθήνας ανακαλύπτεται το αρχαίο Λύκειο, που δίδαξε ο Αριστοτέλης.

1999 ο αστέρας του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, ανακοινώνει την αποχώρηση του από το άθλημα για δεύτερη φορά. Επιστρέφει το 2001.

2001 σεισμός χτυπά το Ελ Σαλβαδόρ, προκαλώντας πάνω από 800 θανάτους.

2002 ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο νεώτερος, λιποθυμά όταν στραβοκαταπίνει ένα μπισκοτάκι πρέτζελς.

2003 διατάσσεται προκαταρκτική εξέταση για τη βασιμότητα των καταγγελιών, που θέλουν τον εκδότη και διευθυντή της Ελεύθερης Ώρας Γρηγόρης Μιχαλόπουλος να εκβιάζει επιχειρηματίες, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους βγάλει από τη λίστα της 17Ν.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Αυτά για σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 ,να περάσετε ένα όμορφο Σαββ/κο να γεμίσετε τις μπαταρίες για να υποδεχτείτε την νέα εβδομάδα με αισιοδοξία και θετική ενέργεια .Φιλιά στα μούτρα σας ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

Top