ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

08 Οκτωβρίου 2014
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

10408884 913925915301870 2247187149883383535 n(Άρθρο του Παθολόγου – Ηπατολόγου MD, PhD κ. Μανώλη Κ. Σινάκου - Θεσσαλονίκη)
Πρόσφατα εγκρίθηκαν νέοι αντιικοί παράγοντες έναντι του ιού της ηπατίτιδας C (Hepatitis C Virus, HCV). Οι παράγοντες αυτοί

(simeprevir, sofosbuvir, daclatasvir) μπορούν να συνδυασθούν μεταξύ τους σε θεραπευτικά σχήματα που δεν περιλαμβάνουν τα μέχρι τώρα καθιερωμένα φάρμακα για τη χρόνια ηπατίτιδα C, που είναι η ιντερφερόνη και η ριμπαβιρίνη.

Τα νέα φάρμακα χορηγούνται από του στόματος και προκαλούν ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες. Αυτά τα χαρακτηριστικά τους τα καθιστούν ελκυστική θεραπευτική αγωγή για ασθενείς που μέχρι τώρα δεν ελάμβαναν θεραπεία για την ηπατίτιδα C, λόγω του κινδύνου παρενεργειών.
Οι ασθενείς με θαλασσαιμία και όσοι πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα C σε αυξημένη συχνότητα σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Οι ασθενείς αυτοί μέχρι τώρα δεν ελάμβαναν συχνά θεραπεία λόγω μη καλής ανοχής της ιντερφερόνης και της ριμπαβιρίνης. Η έγκριση χορήγησης των simeprevir, sofosbuvir και daclatasvir ανοίγει νέους ορίζοντες για αυτές τις δύο κατηγορίες ασθενών. Μολονότι ακόμη δεν έχουν δημοσιευτεί τα αποτελέσματα κλινικών μελετών σε ασθενείς με θαλασσαιμία ή χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, τα φάρμακα αυτά αναμένεται να είναι καλά ανεκτά και πολύ αποτελεσματικά και σε αυτούς τους ασθενείς. Όπως σε κάθε νέα θεραπευτική αγωγή και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται προσοχή στη χορήγηση των νέων φαρμάκων και χρήση μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς. Παρ” όλα αυτά φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στην αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C για αυτούς τους ασθενείς σηματοδοτώντας μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!

Πηγή:hepatologist.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top