ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΛΑΔΙ, ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΙΤΕΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

18 Φεβρουαρίου 2016
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

32d5216d6bb2534b6b77e8006b477c5c LΜε ελαιόλαδο, ταψιά με πίτες και καρπούς από τα χωράφια τους «πληρώνουν» πλέον τους γιατρούς στην Πάτρα οι ασθενείς που δεν έχουν μετρητά για τις επισκέψεις τους σε ιδιωτικά ιατρεία.

 

Το τελευταίο διάστημα στην αχαϊκή πόλη έχει δημιουργηθεί ένα είδος… ανταλλακτικής οικονομίας, απόρροια της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει πολλά νοικοκυριά.

Περιγράφοντας τι συμβαίνει καθημερινά στο ιατρείο του στο κέντρο της πόλης, όπου δέχεται μεγάλο αριθμό ασθενών, ένας γιατρός ανέφερε στο τοπικό site tempo24, ότι δέχεται πλέον… πεσκέσια αντί για χρήματα.

Κοτόπουλα που έχουν σφάξει από τα κοτέτσια τους, τενεκέδες με λάδι, φρεσκοψημένες πίτες ή γλυκά, όπως γαλακτομπούρεκα, καθώς και ολόκληρα τελάρα ή σακούλες με πορτοκάλια και λεμόνια είναι ορισμένα από τα προϊόντα που προσφέρουν ασθενείς όταν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της επίσκεψης.

«Μπορώ να πω ότι πλέον τρεις στους δέκα που έρχονται στο ιατρείο μου δυσκολεύονται να πληρώσουν την επίσκεψη και επειδή δεν αισθάνονται άνετα να πάνε στον γιατρό και να τους εξετάσει ή να τους γράψει φάρμακα χωρίς να πληρώσουν, φέρνουν μαζί τους ότι διαθέτει ο καθένας» περιέγραψε ο γιατρός στο τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Και λουλούδια

Ένας συνάδελφός του διευκρινίζει ότι σχεδόν κανείς πλέον δεν αρνείται την εξέταση σε ασθενή, όταν εκείνος του, όταν εκείνος του αποκαλύπτει ότι δεν έχει καθόλου χρήματα.

Οι γιατροί, όπως σχολιάζει ο ίδιος, είναι ευαισθητοποιημένοι με τους ανθρώπους και ειδικά με τους οικογενειάρχες που έμειναν άνεργοι από τη μία στιγμή στην άλλη και έγιναν και από οικονομικής πλευράς… ασθενείς. «Πληρωνόμαστε, λοιπόν, με πίτες και γλυκά». Τα «φακελάκια» προς τους γιατρούς στην Πάτρα δεν έχουν χρήματα αλλά λάδι, κρέατα, φρούτα και οπωροκηπευτικά και οι ασθενείς λένε το δικό τους «ευχαριστώ» με ένα αγνό δώρο, όπως ένα φυτό σε γλάστρα.

 

Πηγή: Espresso

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top