Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ – ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ 3 ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Ιανουαρίου 2019
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Επισφαλή χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Δράμας οι ίδιοι οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτήν!

 

Με επείγον έγγραφό τους προς την Ένωση Ιατρών Δράμας και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Δράμας, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία δημοσιοποιεί και το πρόβλημα, οι τρεις παθολόγοι που έχουν απομείνει στο νοσοκομείο, ενημερώνουν πως «με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την παροχή ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας αλλά ούτε για τη δική μας ασφάλεια και σωματική υγεία, εργαζόμενες σε μόνιμη εφημέρευση με αυξημένες απαιτήσεις και μη χρήση νόμιμων δικαιωμάτων».

Οι τρεις γιατροί, η διευθύντρια που ασκεί χρέη συντονίστριας, και οι δύο Επιμελήτριες Α’ και Β’, υπογραμμίζουν πως εφημερεύουν καθημερινά στην παθολογική κλινική των 52 κλινών, η οποία έχει πληρότητα τουλάχιστον 80% ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ξεπερνά και το 100% λόγω της νοσηλείας σε αυτήν και περιστατικών πνευμονολογικών, διαβητολογικών, γαστρεντερολογικών κα.

«Δυστυχώς έχουμε αναδείξει πολλάκις τα προβλήματα τονίζοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος του αδιεξόδου. Έχουμε εντείνει τον τελευταίο μήνα τις προσπάθειές μας λόγω της τεράστιας όξυνσης του προβλήματος εστιάζοντας σε συγκεκριμένες προτάσεις όπως απόσπαση ιατρού από γειτονικά νοσοκομεία, προσλήψεις επικουρικών γιατρών, επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμων γιατρών, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική και επί του πρακτέου ανταπόκριση» αναφέρουν οι τρεις γιατροί στο έγγραφό τους.

 

seleo.gr

Σούζυ Αρχοντή

Τελευταία άρθρα από τον/την Σούζυ Αρχοντή