Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μεγάλη πτέρυγα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Μαρτίου 2021
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ανακοινώθηκαν, παραδίδονται 30 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 8 κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες της Ευρώπης και θα τεθεί σε λειτουργία πιθανότατα σε δύο εβδομάδες! Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που εξασφάλισε το makthes.gr η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας απέκτησε επιτέλους -ύστερα από δεκαετίες- τις υποδομές που χρειάζονταν και πριν την πανδημία. Τέτοια εποχή, κάθε χρόνο, οι υγειονομικές αρχές της βορείου Ελλάδος έψαχναν κρεβάτι ΜΕΘ "με τα… κιάλια" για να αντιμετωπίσει σοβαρά περιστατικά όπως πχ… γρίπης.

 

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο ίδιο νοσοκομείο ο νέος υποσταθμός η δημιουργία του οποίου ήταν απαραίτητη για να καλύψει την τάση του ρεύματος που απαιτείται για τη λειτουργία των νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ. Για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, «δούλεψαν σκληρά περισσότερα από 40 άτομα, μέρα νύχτα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες» είχε τονίσει σε σχετική ανάρτηση του ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δ. Τσαλικάκης.

 

 

makthes.gr

Σούζυ Αρχοντή

Τελευταία άρθρα από τον/την Σούζυ Αρχοντή