Μάλιστα, ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ ξεκαθαρίζει πως ακόμα και αν τελικά φτάσει στη χώρα μας ένα βαρομετρικό χαμηλό που τώρα βρίσκεται στην περιοχή της Αγγλίας, αυτό θα συμβεί στις 26 Οκτώβρη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και βροχές ασθενείς κατά βάση, θα καταφέρει να δώσει μόνο στη δυτική Ελλάδα.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για τις περιοχές που θα έχουν σήμερα βροχές, αλλά και την προοπτική του καιρού, άκρως... καλοκαιρινή, μέχρι και τις 26 Οκτώβρη:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δημοσίευμα «καταπέλτης» για Ερντογάν: «Ήρθε η ώρα να φύγει...»

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ξεχάσει ότι η χώρα του έχει δημοκρατία και όχι δικτατορία.»

«Aν ο Ερντογάν ήταν πραγματικός πατριώτης, αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας του, θα είχε παραιτηθεί αμέσως» τονίζει σε πρόσφατο άρθρο καταπέλτη για τον Τούρκο Πρόεδρο ο Guardian.

Αναδρομικά: Στάση αναμονής για τους συνταξιούχους - Τα επικρατέστερα σενάρια για το πότε θα δοθούν.

Στάση αναμονής κρατεί η Κυβέρνηση στο «καυτό» θέμα των αναδρομικών και οι συνταξιούχοι από την πλευρά τους βρίσκονται στο «κόκκινο» - H κυβέρνηση θα περιμένει το σύνολο των αποφάσεων του ΣΤΕ. 

Εκεχειρία στη Συρία: Τα 13 σημεία της συμφωνίας και τα πανηγύρια Ερντογάν πάνω από το αίμα αμάχων

Στιγμές πανικού στη Γλυφάδα: Γέμισε ο δρόμος χρήματα μετά την έκρηξη του ΑΤΜ – Ένας τραυματίας

Πηγή-NEWSBOMB.GR

Τι δηλώθηκε στο Ε9

Συναγερμός: Η Εφορία καραδοκεί για τα τετραγωνικά των σπιτιών σας

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μια νέα ποσοτικοποίηση των μέτρων που έρχονται να προσθέσουν έσοδα ή να μειώσουν τις δαπάνες το 2020, προσθέτοντας μεταξύ άλλων στη λίστα 73 εκατ. ευρώ έξτρα εσόδων από τις αλλαγές στο καθεστώς αδειοδότησης διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.

Μαζικές μετακινήσεις

Αλλάζουν πάροχο ρεύματος 500 χιλιάδες καταναλωτές

Για όλο το 2018, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετακινήσεις ξεπέρασαν τις 338.500, ενώ το 2017, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΡΑΕ, οι πελάτες που άλλαξαν προμηθευτές ρεύματος ήταν 186.446

Παρέμβαση Συνηγόρου του Πολίτη

Εγνατία Οδός : Δωρεάν θα περνούν οι άνεργοι από τα διόδια

Δωρεάν θα περνούν οι άνεργοι οδηγοί από όλα τα διόδια της Εγνατίας Οδού μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Στην Ανεξάρτητη Αρχή προσέφυγαν άνεργοι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι καθώς η εταιρία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν αποδεχόταν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων τους από τους σταθμούς διοδίων. Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε μετά από έρευνα, […]

Εγνατία Οδός : Δωρεάν θα περνούν οι άνεργοι από τα διόδια | tanea.gr

Επτά άτομα

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Για την υπόθεση του αεροδρομίου συνελήφθησαν επτά άτομα, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Καμπανάκι

ΕΟΦ : Συμπλήρωμα διατροφής επικίνδυνο για την υγεία μας

O ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

ΕΟΦ : Συμπλήρωμα διατροφής επικίνδυνο για την υγεία μας | tanea.gr

Προειδοποίηση για το προϊόν «Phen375» εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να προσέχουν με το προϊόν «Phen375» που διακινείται μέσω του ίντερνετ ως συμπλήρωμα διατροφής και προωθείται για τη μείωση του σωματικού βάρους.

Η κατάθεση-φωτιά του Μανιαδάκη

Ξεσκεπάστηκε η σκευωρία για Novartis : «Δέχτηκα πιέσεις να εμπλέξω πολιτικούς»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας, καταθέτοντας για περίπου πέντε ώρες ενώπιον του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, αναφέρθηκε στη διαδρομή του από το 2012 έως σήμερα αλλά και τις πιέσεις που, όπως λέει, δέχθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Άδωνη Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.

Θεσσαλονίκη: Πώς θα στολιστεί φέτος τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικο χωριό με ανάλογη αγορά, φωτεινές αψίδες, εντυπωσιακές κατασκευές σε σχήμα κύβου, αλλά και τεράστιες χριστουγεννιάτικες μπάλες, καθώς και ένα ψηλό φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια φάτνη συμπεριλαμβάνονται στον φετινό εορταστικό διάκοσμο.

Θεσσαλονίκη: Πώς θα στολιστεί φέτος τα Χριστούγεννα | tanea.gr

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ''

1469 Παντρεύονται ο Φερδινάνδος της Αραγονίας και η Ισαβέλλα της Καστίλης. Ο γάμος τους ενώνει κάτω από το ίδιο σκήπτρο τα δύο ισχυρά χριστιανικά κράτη και έτσι πραγματοποιείται η ενότητα της Ισπανίας.

1685 Εκδίδεται το Διάταγμα του Φοντενεμπλό: Ο Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ', που έμεινε στην ιστορία ως βασιλιάς-ήλιος, ανακαλεί το Διάταγμα της Νάντης με το οποίο παραχωρούσε θρησκευτική ελευθερία στους Ουγενότους, τους Γάλλους προτεστάντες.

1827 Μετά την απόβασή τους την προηγούμενη μέρα, οι Έλληνες με αρχηγό τον Φαβιέρο ελευθερώνουν όλη τη Χίο, εκτός από το κάστρο, το οποίο θέτουν σε πολιορκία. Αποχώρησαν τον Ιανουάριο του 1928, έπειτα από πιέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων και του Καποδίστρια, καθώς η Χίος δεν θα περιλαμβάνονταν στο ελληνικό κράτος.

1842 Ο Αμερικανός εφευρέτης, Σάμιουελ Μορς, ο «πατέρας» του κώδικα Μορς, θέτει σε λειτουργία τον πρώτο τηλέγραφο.

1843 Στη Χάλκη της Δωδεκανήσου σημειώνεται σεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 600 άνθρωποι, να καταρρεύσει ένα ολόκληρο βουνό και να βυθιστούν πλοία.

1860 Τερματίζεται ο Β' Πόλεμος του Οπίου: Οι βρετανικές δυνάμεις καταστρέφουν το Γουάνμινγκγιαγκ, την καταπληκτική καλοκαιρινή αυτοκρατορική κατοικία, στο Πεκίνο της Κίνας. Προχωρούν σε λεηλασίες και σφαγές. Τα γεγονότα αναγκάζουν τον αυτοκράτορα να υπογράψει τη Σύμβαση του Πεκίνου, με την οποία επικυρωνόταν η Συνθήκη του Τιεντσίν.

1912 Ξεσπάει ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος.

1912 Καταλήγουν σε συμφωνία υπογράφοντας συνθήκη ειρήνης στη Λοζάννη η Τουρκία και η Ιταλία, βάσει της οποίας η πρώτη παραχωρεί στην Ιταλία τη Λιβύη, με αντάλλαγμα την απόσυρση της Ιταλίας από το Αιγαίο. Το αντάλλαγμα δε δόθηκε ποτέ.

1912 Το τορπιλοβόλο 11, με Κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση, διέρχεται τη νύχτα το Καραμπουρνού και τορπιλίζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το τουρκικό θωρηκτό Φετίχ-Ι-Μπουλέντ.

1914 Η Ιταλία απαντάει στην ανακατάληψη της Β. Ηπείρου από τον ελληνικό στρατό, με την κατάληψη της νήσου Σάσωνος.

1922 Ιδρύεται το BBC.

1925 Με αφορμή ένα μικρό συνοριακό επεισόδιο, ξεσπά πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα κοστίσει τη ζωή 50 ανθρώπων.

1929 Μεγάλο και ισχυρό «κραχ» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

1944 Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος επιστρέφει από τη Μέση Ανατολή στην Αθήνα και ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υψώνει και πάλι την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη.

1976 Τερματίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι υπογράφουν ανακωχή στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Κόστισε 6.000 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και εκθεμελίωση ολόκληρων πόλεων.

1979 Η Σουηδική Ακαδημία τιμά με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας τον ποιητή του Αιγαίου, Οδυσσέα Ελύτη.

1981 Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στην εξουσία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το κόμμα του κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 48,06%, έναντι 35,86% της ΝΔ και 10,93% του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα διεξάγονται και οι πρώτες ευρωεκλογές, με σημαντικά κέρδη για τα κόμματα της Αριστεράς.

1993 Ορκίζεται για δεύτερη θητεία Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Πηγή-Thepressroom.gr

Και κάπως έτσι με αυτά και με εκείνα αποχαιρετούμε την ενημερωτική βδομάδα ,επέλεξα ένα πολύ κεφάτο τραγούδι για σήμερα γιατί κακά τα ψέμματα η βδομάδα που περνάει εεε δεν ήταν ''ακουστικά''και η καλύτερη ,εννοώ δεν ακούσαμε κανένα καλό νέο.Εύχομαι όμως να περάσουμε όλοι ένα καλό και ευλογημένο Σαββ/κο με υγεία και χαρούμενα γεγονότα.Καινούργιο το τραγούδι που σας αφιερώνω σήμερα έτσι κυρία μου γιατί θέλω να σας μεταδώσω όσο μπορώ την θετική μου ενέργεια ,παρόλο που είμαι τόσο μακρυά από την χώρα μας.Ακούστε και ρίξτε και μια γυροβολιά εεεε....Μαζί Πρώτα Ο Θεός την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ,μέχρι τότε χαμογελάστε μωρέ ,μην αφήνετε τους μουντρούχους να σας χαλούν την διάθεση ,έχει γεμίσει ο τόπος με ξινομούρες  ,μη δίνετε σημασία ,αποφύγετε τις /τους δεν αξίζει....Φιλιά στα μούτρα σας......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ