Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019

Αθλητικη καλημερα και απο τα γηπεδα του ερασιτεχνικου ποδοσφαίρου του Δημου Βολβης. Οι 3 ομαδες του δήμου μας που βρισκονται στην Α Ερασιτεχνικη συνεχίζουν τις ωραιες εμφανίσεις, πρωτοπορεία στη Θυελλα Περιστερώνα που βρισκεται στην κορυφη της βαθμολογιας για την ωρα μαζι με τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου, επισης σε πολλη καλη θεση ακολουθει και ο Ελλησποντος Μαδυτου και  ο Παοκ Σταυρου λιγο πιο κατω. Ας τα δουμε αναλυτικα:

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν  στο Θύελλα Περιστερώνα – Κεραυνός Κολχικού ήταν ο τερματοφύλακας Κακουλίδης, κάνοντας την απόκρουση της χρονιάς.

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3
Τελετή επανατοποθέτησης των προτομών έξι Μακεδονομάχων πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην πλατεία Τσιρογιάννη, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς».
Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Καλημέρα ,καλημέρα και καλό μήνα σε όλους ,Καλές Γιορτές με υγεία και αισιοδοξία ,και καλή μας εβδομάδα κυρίες μου και κύριοι .Απ'όλα είχε ο μήνας που έφυγε ,μόνο γλυκό Νοέμβρη δεν τον λέμε οπώς και η γνωστή ταινία ,δυστυχώς πολλά και άσχημα τα γεγονότα και εύχομαι από καρδιάς ο Δεκέμβριος και μήνας Των Χριστουγέννων να είναι γλυκός ,όμορφος και αισιόδοξος .Με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά υποδέχτεικε η χώρα μας τον Δεκέμβρη ,άλλωστε Γιορτές δίχως χιόνια και κρύο δεν είναι Γιορτές ,ρωτήστε και εμάς εδώ στα πολύ νότια που ο ήλιος συνεχίζει ,τα  μπάνια στην θάλασσα μερικοί τα συνεχίζουν και η ανομβρία χτυπάει κόκκινο ,μια βαρετή και απελπιστική πλέον κατάσταση που σου την δίνει πραγματικά στα νεύρα.Τέλος πάντων πάμε να δούμε τα νέα του καιρού για την Ελλάδα μας και τις ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 

Καιρός τώρα: Ήρθαν τα χιόνια - Με τσουχτερό κρύο και βροχές η Δευτέρα (pics)

Από τα Βαλκάνια έρχονται ψυχρές αέριες με αποτέλεσμα να χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης - Η θερμοκρασία από το πρωί της Κυριακής σημειώνει πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Έκτακτη προειδοποίηση Καλλιάνου για τις επόμενες ώρες - Πού θα χιονίσει.

Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση Καλλιάνου για τις επόμενες ώρες - Πού θα χιονίσει

Εν αναμονή νέου κύματος κακοκαιρίας βρισκόμαστε από το βράδυ της Τρίτης (03/12), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο ο οποιος όπως αναφέρει θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη, αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook:

«Εκτιμάται ότι ειδικά των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει "συγχρονισμός" του υετού (βροχής - χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

Ίδιες εκπλήξεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα).

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα "ξυρίζει" όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα».

 Πηγή-Newsbomb.gr

 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Επικουρικές

Συντάξεις : Αυξήσεις έως 48% και αναδρομικά έως 800 ευρώ

Συντάξεις : Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι αύξηση της επικουρικής τους σύνταξης μέχρι και 48% (μαζί με αναδρομικά 4 μηνών) θα εισπράξουν 465.000 συνταξιούχοι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Συντάξεις : Αυξήσεις έως 48% και αναδρομικά έως 800 ευρώ | tanea.gr

Περιπέτεια 13 ετών

Πότε θα λειτουργήσει το πρώτο τζαμί στην Αθήνα

Τι θα συμβεί όμως με τους συνολικά 81 μουσουλμανικούς χώρους προσευχής που λειτουργούν σήμερα στην Αθήνα όταν θα λειτουργήσει το τέμενος.

Διπλωματικός «πόλεμος» Ελλάδας – Τουρκίας: Τραμπ και ΝΑΤΟ ενημερώνει ο Μητσοτάκης μετά τις νέες προκλήσεις

Η απάντηση της ελληνικής διπλωματίας είναι ψύχραιμη και δυναμική ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο ΝΑΤΟ αλλά και στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τι συζητούν

Πώς θα γίνονται οι διαδηλώσεις - Το σχέδιο τριών σημείων της κυβέρνησης

Η κουβέντα για περιορισμούς στις διαδηλώσεις στο κέντρο των πόλεων αναμένεται να τεθεί στον δημόσιο διάλογο σύντομα, δεν αποκλείεται και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Αθλιότητες

Χυδαία συνθήματα κατά του Κώστα Μπακογιάννη στα Εξάρχεια

Σε χυδαία επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη προχώρησαν άγνωστοι, απειλώντας τον ταυτόχρονα εμμέσως

Χυδαία συνθήματα κατά του Κώστα Μπακογιάννη στα Εξάρχεια | tanea.gr

Τι είπαν Καραμανλής – Παυλόπουλος στο μυστικό ραντεβού που είχαν

Γιατί επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του;

Τι είπαν Καραμανλής – Παυλόπουλος στο μυστικό ραντεβού που είχαν | tanea.gr

ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο μετασχηματισμός του κόμματος

Στη σημερινή δεύτερη ημέρα εργασιών, όπως και χτες, υπήρξαν δεκάδες τοποθετήσεις στελεχών από το πρωί έως και αργά το μεσημέρι, οπότε και έκλεισε η διαδικασία με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα, παρατηρήσεις, αγωνίες ή και προβληματισμούς, που τέθηκαν αυτές τις δύο ημέρες συζήτησης.

ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο μετασχηματισμός του κόμματος | tanea.gr

Ανάσα στους επαγγελματίες

Εισφορά αλληλεγγύης : Έρχεται μείωση και σταδιακή κατάργησή της

Παρελθόν θα αποτελεί στο τέλος της τετραετίας η εισφορά αλληλεγγύης, σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα 2 Δεκεμβρίου

 1912 έγινε η ναυμαχία της Έλης, η οποία αποτέλεσε την πρώτη αναμέτρηση από την εποχή του Αγώνα της Ανεξαρτησίας μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στόλου, κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο.

Σαν σήμερα 2 Δεκεμβρίου 1912 έγινε η ναυμαχία της Έλλης

1822 Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν το Παλαμήδι. Οι Τούρκοι του Ναυπλίου, μετά από την υπογραφή συμφωνίας παραδίδουν την πόλη και τα φρούριά της στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

1854 Εξέγερση χρυσωρύχων στην Αυστραλία, με 30 νεκρούς. Οι χρυσωρύχοι δέχονται επίθεση από στρατιώτες και αστυνομικούς. Το περιστατικό, θα μείνει γνωστό ως «Eureka Stockade»

1906 Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Τορίνο.

1907 Αποχή από τα μαθήματα αποφασίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για το υποχρεωτικό του μαθήματος της Γυμναστικής («Γυμναστικά»).

1910 Τα πρώτα φώτα από νέον ανάβουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Παρισίων. Είναι δημιουργία του γάλλου μηχανικού Ζορζ Κλοντ.

1911 Γεννήθηκε ο Ιταλός συνθέτης που «έντυνε» μουσικά τις ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι, Νίνο Ρότα

1912 Η Ναυμαχία της Έλλης: Ο ελληνικός στόλος, με επικεφαλής το θωρηκτό <<Αβέρωφ>>, καταναυμαχεί τον τουρκικό και εξασφαλίζει την κυριαρχία του στο Αιγαίο. Πρωταγωνιστής της ελληνικής νίκης είναι ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτη

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Ελληνικός Στρατός (Μεραρχία Ιππικού), έπειτα από σκληρό αγώνα, απελευθερώνει την Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου.

1944 Πέφτει η πρώτη σφαίρα στα Δεκεμβριανά, μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. 28 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός των αιματηρών επεισοδίων που συνοδεύουν τη διαδήλωση προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.

1946 Η ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του νεοσύστατου ΟΗΕ τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία, «δια παροχήν βοηθείας προς τους συμμορίτας».

1947 Το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος» κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.

1952 Στην Τσεχοσλοβακία, εκτελούνται με την κατηγορία της προδοσίας ο πρώην πρωθυπουργός Σλάνσκι και 11 ακόμα άτομα.

1963 Στην Ελλάδα, αποφασίζεται ότι τα διδακτικά βιβλία θα διανέμονται δωρεάν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων.

1967 Ο δρ. Κρίστιαν Μπάρναρντ γράφει ιστορία, επιχειρώντας την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στο Κέιπ Τάουν. Με την ευκαιρία αυτή, η 3η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί «Παγκόσμια Ημέρα των Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς».

1967 Οι τελευταίες μονάδες της ελληνικής μεραρχίας, η οποία εστάλη στην Κύπρο επί Γεωργίου Παπανδρέου εγκαταλείπουν το νησί και το αφήνουν ανυπεράσπιστο σε εφαρμογή της Συμφωνίας Παπαδόπουλου- Τσαγλαγιαγκίλ.

1969 Οι παραγωγοί του μιούζικαλ "Ιησούς Χριστούς Υπέρλαμπρο Άστρο" προσφέρουν το ρόλο του Χριστού στον Τζον Λένον.

1984 Τεράστια οικολογική καταστροφή στο Μποπάλ της Ινδίας. Μεγάλη ποσότητα ισοκυανικού μεθυλίου διαρρέει από το εργοστάσιο της αμερικάνικης εταιρίας Union Carbide με αποτέλεσμα 8.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους τις πρώτες 3 μέρες μετά το ατύχημα, 25.000 μέχρι σήμερα και 120.000-150.000 χρόνια ασθενείς.

1988 Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής Πάνος Γαβαλάς

1992 Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο Aegean Sea προσαράζει την ώρα που μπαίνει στο λιμάνι της La Coruna στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν 80.000 τόνοι αργού πετρελαίου απειλώντας την περιοχή με τεράστια οικολογική καταστροφή.

1997 Με την ιδιότητα του υπουργού Αθλητισμού της Βραζιλίας, ο Πελέ επισκέπτεται το Λονδίνο και χρίζεται επίτιμος Ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

1999 Στο Σιάτλ των ΗΠΑ, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν επί μέρες κατά της «παγκοσμιοποίησης», λήγει χωρίς να καταλήξει σε κάποια συμφωνία η Σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από 135 χώρες.

2005 Ο 32χρονος βραζιλιάνος ολυμπιονίκης της ιππασίας στην υπερπήδηση εμποδίων Αλβάρο «Ντόντα» Αφόνσο ντε Μιράντα Νέτο παντρεύεται την Αθηνά Ρουσέλ Ωνάση στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Πηγή-Thepressroom.gr

Και κάπως έτσι με όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα κλείνω το ενημερωτικό και μουσικό άρθρο με τραγουδάρα αφιερωμένη σε όλους σας.Ευχαριστηθείτε το κρύο ,πραγματικά είναι γιατρειά και ας μη το θέλουν κάποιοι ,είναι χειμώνας και το κρύο πρέπει να υπάρχει ,για να σκοτώνονται και όλα τα μικρόβια .Βλέπω ότι όλοι σχεδόν έχετες στολίσει Χριστουγεννιάτικα τα σπίτια σας ,αν όχι όλοι τουλάχιστον οι φίλοι που βλέπω εγώ με τα υπέροχα στολίσματα τους ,αν πάλι δεν στολίσατε καιρός είναι να το κάνετε και να νιώσετε το απόλυτο όνειρο Των Εορτών ,την ωραιότερη εποχή της χρονιάς .Δείτε φίλους ,δείτε άτομα που σας κάνουν και νιώθετε όμορφα και χαμογελάστε στον νέο μήνα και που ξέρετε....ίσως σας χομογελάσει και αυτός ! Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ,ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

Top