Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες και καλή μας εβδομάδα με υγεία.Φτάσαμε στο τέλος του μήνα και το Σαββ/κο που μας πέρασε είχε απ'όλα,και καλά και άσχημα πράγματα.Τα καλά είναι ότι ο καιρός στην Ελλάδα ήταν πολύ καλός και είδα αρκετούς να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα και πολύ καλά έκαναν,τα άσχημα είναι ότι είχαμε ένα θανατηφόρο τροχαίο στο χωριό Άγιος Βασίλειος λίγο πριν την Θεσσαλονίκη ,όπου έχασε άδικα την ζωή του ένας ξυνταξιούχος μετά την σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο μεγάλο κυβισμού που κινούταν στην παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Καβάλας και παραβίασε το κόκκινο με αποτέλεσμα να κόψει στα δύο το διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος άντρας.Μέσα δε στο μεγάλο κυβισμού αυτοκίνητο υπήρχαν και 12 λαθρομετανάστε στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο.Και τρίτο αμάξι ενεπλάκει αλλά ο οδηγός του ήταν πολύ τυχερός όπως είπε στις κάμερες των δελτίων ειδήσεων.

Επίσης μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Hot -spot της Μόρια στην Μυτηλήνη με τραγικό απολογισμό 2 νεκρούς.Και εδώ θα ήθελα να αναφερθώ στους μετανάστες τους παράνομους  και μη ,όπου σε ένα χτεσινό post η καταγραυγή ήταν μεγάλη ,πήρα και εγώ μέρος σχολιάζοντας τα πραγματικά γεγονότα και όχι για τους μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή μας και δεν έχουν διαπράξει κάτι άσχημο σε κανέναν.Και μάλιστα τα τελευταία χρόνια που τους φιλοξενούν σε διάφορα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν είδα στο τέλος Μαίου που φεύγουν να μην  έρχονται οι αγαπημένοι σας τουρίστες ,που αφήνουν τα ''μαύρα'' λεφτά μιας και οι περισσότεροι δεν έχετε δηλωμένα όχι μόνο τα δωμάτια σας αλλά και πολλά άλλα.Λοιπόν ας αφήσετε τους μετανάστες  (παράνομους  ή  μή) εφόσων δεν σας ενοχλούν ,αφήστε τον εκάστοτε δήμο να κάνει την δουλειά του , και κοιτάξτε να είστε πρωτίστως εσείς εντάξει απέναντι στο κράτος με τους φόρους κτλ και μετά τα ξαναλέμε ....

Εγώ θα μιλάω και θα λέω πράγματα ,σας το έχω ξαναπεί ,δεν θέλω  το like ,αυτοί που είναι να με ''διαβάσουν''με διαβάζουν και αυτό μου φτάνει τώρα ,εαν δεν σας αρέσει να ακούτε και μια άλλη γνώμη ,δεν πειράζει ,και εγώ αν είχα όφελος με δωμάτια ,ξενοδοχεία κτλ θα έκανα τουμπεκί και θα με πείραζαν μόνο αυτοί που δεν πειράζουν...Αγάπη μόνο....

Πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό και τις ειδήσεις σε τίτλους 

ΕΜΥ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Καλοκαιρία με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΕΜΥ Καιρός: Αττική

Καιρός ΕΜΥ: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ Καιρός: Θεσσαλονίκη

Πρόγνωση Καιρού: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ Καιρός: Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις απογευματινές ώρες.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗ-EKKLICIA.ONLINE.GR 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30/09

1399 O Ερρίκος Δ' ανακηρύσσεται βασιλιάς της Αγγλίας

1636 Ισχυρός σεισμός 7,1 R πλήττει την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Οι νεκροί φτάνουν τους 540 και οι τραυματίες τους 1.500. Οι μετασεισμικές δονήσεις θα διαρκέσουν ως το 1637.

1791 Η όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός» κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη

1822 Ο τουρκικός στόλος αποβιβάζει 3.000 άνδρες στην επαναστατημένη Κρήτη. Όσοι γλίτωσαν από τα πυρά και τα γιουρούσια των επαναστατών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το νησί στις 18 του Οκτώβρη.

1826 Πέθανε ο Γιάννης Γκούρας, μία από τις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάσταση. Έπεσε νεκρός από τουρκικό βόλΙ.

1846 Ο δρ. Γουίλιαμ Μόρτον χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον αιθέρα ως αναισθητικό για την εξαγωγή δοντιού, στο Τσάρλεστον της Μασαχουσέτης.

1876 Επί κυβερνήσεως του Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου, δίδεται η κυβερνητική έγκριση για τη σύσταση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

1898 Γεννήθηκε ο Ορέστης Μακρής, Έλληνας ηθοποιός (Θαν. 29/1/1975)

1922 Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της Διάσκεψης των Μουδανιών, με την οποία δίδεται στους Τούρκους και η Ανατολική Θράκη μέχρι τον Έβρο. Σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου στην Αθήνα και αποδοχή της εκχώρησης της Ανατολικής Θράκης στην Τουρκία.

1939 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βρετανία και Γαλλία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Γερμανία, μετά την εισβολή της τελευταίας στην Πολωνία.

 1943 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Στην Ιταλία, οι Γερμανοί εγκαταλείπουν τη Νάπολη, ενώ πλησιάζουν οι Σύμμαχοι.

 1944 Οι ταγματασφαλίτες της Τρίπολης συνθηκολογούν και ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την πόλη.

1949 Ο Μάο Τσε-Τουνγκ εκλέγεται Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

1954 Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ καταλήγουν σε συμφωνία για τον επανεξοπλισμό και την είσοδο της Δυτικής Γερμανίας στη συμμαχία.

1960 Οι «Φλίντστοουνς» κάνουν το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο στις ΗΠΑ.

1966 Ελευθερώνονται τα μεσάνυχτα από τις φυλακές Σπαντάου οι Ναζί εγκληματίες πολέμου Άλμπερτ Σπέερ και Μπάλντουρ φον Σίραχ. Στη φυλακή παραμένει πλέον μόνον ο Ρούντολφ Ες.

1969 Η Αθήνα αρχίζει να υδροδοτείται από το Μόρνο. Εγκαινιάζεται το έργο.

1979 Ο Παναμάς αποκτά ξανά τον έλεγχο της Ζώνης της Διώρυγας από τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της χώρας Ομάρ Τορίχος Ερέρα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ υπογράφουν συμφωνία για τη σταδιακή μεταβίβαση του ελέγχου και της εκμετάλλευσης του καναλιού.

1979 Την ίδια μέρα στην Ελλάδα, διεξάγεται η πρώτη αγωνιστική του πρώτου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας που διοργανώνει η ΕΠΑΕ..

1982 Γίνεται το περίφημο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Το πλοίο "Παναγιώτης" μεταφέρει παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, με σκοπό να τα πουλήσει σε προσυμφωνημένο σημείο. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βγαίνει εκτός πορείας και πέφτει στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου

1988 Ο πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου, υποβάλλεται σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Χέρφιλντ του Λονδίνου από τον καρδιοχειρουργό Mαγκντί Γιακούμπ.

1995 Μετά από 15 μήνες αποκλεισμό λόγω τιμωρίας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ξαναγυρίζει στα γήπεδα φορώντας τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς.

1997 Τα νησιά Φίτζι επανασυνδέονται με τη Βρετανική Κοινοπολιτεία έπειτα από 10 χρόνια και γίνονται το 54ο μέλος της.

1999 Λαμβάνει χώρα το πρώτο ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία, στη Τοκάι-μούρα, βορειοανατολικά του Τόκιο. Οι εργάτες υπερφορτώνουν ένα κοντέινερ με ουράνιο και εκθέτουν στη ραδιενέργεια τους εαυτούς τους και τους κατοίκους της πόλης.

2000 Στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, η ελληνική ομάδα του ανσάμπλ με τις Ειρήνη Αϊνδηλή, Εύα Χριστοδούλου, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή και Άννα Πολλάτου, κατακτά το χάλκινο μετάλλιο με 39.285 βαθμούς. Η Μιρέλα Μανιάνη-Τζελίλη κατακτά το αργυρό μετάλλιο στον ακοντισμό με βολή στα 67.51 μέτρα και ο Αμιράν Καρντάνοφ κατακτά το χάλκινο στην κατηγορία των 54 κιλών της ελευθέρας πάλης.

2003 Δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος αερομεταφορών στην Ευρώπη και ο τρίτος στον κόσμο, με τη συγχώνευση της ολλανδικής KLM και της γαλλικής Air France.

ΠΗΓΗ-THEPRESSROOM.GR

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Χάος στον καταυλισμό

Μόρια ώρα μηδέν: Δραματικές στιγμές μετά τη φωτιά και τους δύο νεκρούς

Χαοτική κατάσταση ξανά στη Μόρια – Δύο νεκροί, μια γυναίκα και ένα παιδί, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της φωτιάς στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης – Κραυγή αγωνίας από τους ντόπιους παράγοντες και τους κατοίκους – Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

ΔΕΗ : Ερχεται... έφοδος της εφορίας και μεγάλα πρόστιμα

Η εφορία ξεκινάει ελέγχους στα ρολόγια της ΔΕΗ – Έρχονται πρόστιμα μετά τις διασταυρώσεις.

Novartis : Πυρ ομαδόν κατά Παπαγγελόπουλου – Δεν αποκλείουν ακόμη και Ειδικό Δικαστήριο

Νομικοί «κύκλοι» εκτιμούν ότι με την τροπή που παίρνει η υπόθεση της Novartis, ειδικά μετά και την κατάθεση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, δεν αποκλείεται να να κινδυνέψει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ακόμη και με Ειδικό Δικαστήριο.

Τη χειμερινή περίοδο

Ανατροπή: Πότε θα είναι οι ώρες κοινής ησυχία - Το νέο ωράριο

Ποιες εργασίες απαγορεύονται τις ώρες κοινής ησυχίας

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας καθώς βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Ειδικότερα, η χειμερινή περίοδος ξεκινά την 1η Οκτωβρίου

Έτσι, οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι από τις 15.30 έως 17.30 το απόγευμα και από 22.00 έως 07.30 το πρωί.

Προκλητικός Τσαβούσογλου : Όταν στείλαμε πλοία στην Κύπρο, μας πήραν σοβαρά

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ έκανε και πάλι προκλητικές δηλώσεις.

Πηγή-Εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ'

Και κάπως έτσι και μετο τραγούδι της ημέρας φτάσαμε στο τέλος και για σήμερα.Λυπάμαι πολύ που οι νεκροί στον καταυλισμό της Μόρια είναι ένα παιδί και μια γυναίκα...

Μαζί θα είμαστε την Τετάρτη μιας και αύριο εδώ στην Κύπρο  είναι Εθνική Εορτή (Ημέρα Ανεξαρτησίας από τους 'Αγγλους) οπότε και θα πάω να δω τις παρελάσεις.Μαζί λοιπό την Τετάρτη Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε θέλω να περνάτε καλά ,να χαμογελάτε και πρώτα να σκέφτεστε και μετά να μιλάτε .Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Top