Καρκίνος του Μαστού: Ένας συνεχής αγώνας
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

09 Οκτωβρίου 2017
(1 Ψήφος)

Είναι Οκτώβρης και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον Καρκίνο του Μαστού!

Μήνας ενημερώσης και πρόληψης καθώς αποτελεί τον καρκίνο με τα συχνότερα κρούσματα στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα όπου σύμφωνα με έρευνες και στατιστικά του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο είναι η πιο συχνή μορφή που εμφανίζεται στις γυναίκες.Οι δείκτες που εμφανίζονται στη διαδικτυακή τους ιστοσελίδα είναι πραγματικά σοκαριστικοί.

Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες, είναι πώς αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί!  Αν η αντιμετώπιση της νόσου γίνει σε αρχικό στάδιο, το ποσοστό ίασης ξεπερνά πολλές φορές το 97%!

Συγκεκριμένα, ένα απλό αιματολογικό τεστ είναι πλέον σωτήριο, αφού μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού 20 χρόνια πριν την εμφάνιση της νόσου!

Σύμφωνα με τους μελετητές του Χάρβαρντ και του νοσοκομείου Μπρίχαμ στην Βοστόνη, η συγκεκριμένη διαγνωστική μέθοδος μετράει τα επίπεδα τριών ορμονών, οι οποίες διπλασιάζουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου του μαστού.

Φυσικά καλό θα ήταν και εμείς όσο μπορούμε να μην προκαλούμε την μοίρα μας! Υπάρχουν καθημερινοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν άμεσα, όπως το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το αυξημένο σωματικό βάρος, η απώλεια άσκησης, αλλά και η κακή διατροφή. Βέβαια, εφόσον υπάρχει κακό ιστορικό καλό θα ήταν να γίνει κάποιος ιατρικός έλεγχος ακόμα και αν δεν είστε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες. 

Το σημαντικότερο είναι να γίνονται οι βασικές εξετάσεις:  αυτοεξέταση,  μαστογραφία και  κλινική εξέταση από γυναικολόγο!

Τα συχνότερα συμπτώματα μπορεί να είναι κάποιο ογκίδιο στο μαστό, αλλαγές στο δέρμα, στη θηλή ή στο μέγεθος του μαστού και τέλος έκκριση υγρού από τη θηλή. Σε περίπτωση που έχετε κάτι από τα προηγούμενα, ελάτε αμέσως σε επαφή με τον/την γυναικολόγο σας!

 

Η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές!

 

mixed races survivors 0

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top